Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Kičenoka: "Mēs ar Ostapenko esam ļoti spēcīgs duets un varam sasniegt vēl vairāk"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kičenoka: "Mēs ar Ostapenko esam ļoti spēcīgs duets un varam sasniegt vēl vairāk"
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Elisa Alcoba / Elisse Tennis

Latvijas tenisa flagmanes Aļonas Ostapenko dubultspēļu pāriniece Ludmila Kičenoka (Ukraina) atklāj, ka Rīgā gatavosies Ziemeļamerikā ieplānotajai maču sērijai.

Teniss ir viens no retajiem sporta veidiem, kur Krievijas un Baltkrievijas sportisti var startēt kā neitrālie atlēti. Tenisa pasaulē kādi ietekmīgi cilvēki neatbalsta minēto valstu sportistu atstādināšanu. "Es viņiem ieteiktu pasekot līdzi ziņām," norāda ukrainiete Kičenoka un nožēlo, ka pati nesekoja ziņām līdz 24. februārim, kad sākās Krievijas īstenotais un Baltkrievijas atbalstītais plaša mēroga iebrukums Ukrainā. "Tūrē lielākā daļa sportistu nesaprot, kas notiek [Ukrainas sakarā]. Ceru, ka tenisā šī situācija mainīsies un tuvākajā laikā būs atbilstošas darbības."

Aļona Ostapenko par Ukrainā notiekošo ir informētāka nekā lielākā daļa tenisistu. Viņas treneris Stass Hmarskis ir no Ukrainas, tāpat kā viņas dubultspēļu pāriniece Kičenoka. Kad sākās karš, Latvijas tenisiste viņus uzaicināja uz Rīgu. "Viņai bija vecmāmiņa Zaporižjā. Viņa mani ļoti atbalstīja, kad tas viss sākās. Kad atrados pie viņas, man palīdzēja, lai būtu ērti. Man viņai nav jāskaidro, ka Krievija uzbrūk Ukrainai. Viņa to labi saprot," atklāj Ludmila Kičenoka.

22. februārī (divas dienas pirms Krievijas iebrukuma) Ludmilas māsa Nadežda jau izceļoja no Ukrainas un teica: "Ļuda, gatavojies, tūlīt sāksies kaut kas briesmīgs!" 25. februārī Ludmila Kičenoka devās uz Moldovu, bet pēc tam uz Rumāniju un Austriju. "Saņēmu daudzas īsziņas no kolēģiem tenisā - prasīja, kā man var palīdzēt," informē tenisiste. "Kad atlidoju uz [marta] sacensībām Kalifonijā, tur bija tenisisti, viss notika ierastajā režīmā. Nesapratu, kā iespējams trenēties, mans ķermenis neko negribēja darīt. Pirms sacensībām apmēram 12 dienas nedarīju neko. Visi trenējās un smaidīja, bet es biju šokā, godīgi sakot. Pirmajā mēnesī pastāvīgi lasīju ziņas, bet tagad cenšos to darīt arvien mazāk, jo tas vienkārši ir neiespējami. Tāda sajūta, ka galva plīst pušu. Bet no pirmās dienas ticu un esmu pārliecināta, ka Ukraina uzvarēs."

"Man joprojām nav pastāvīgas bāzes, kur trenēties. Jā, es aizbraucu uz Rīgu, kur mēs ar Jeļenu Ostapenko kopā trenējāmies, bet nekur neesmu reģistrējusies kā bēgle. Ceru, ka atgriezīšos Kijevā un atkal dzīvošu tur. Saprotu, ka nevar būt tāpat kā agrāk, tomēr ļoti ceru," saka Ukrainas labākā dubultspēļu tenisiste. "Laiku pa laikam mani pārņem vēlme atgriezties mājās, it sevišķi starp sacensībām. Gribas atgriezties kaut uz dažām dienām un pabūt mājās."

2022. gada Vimbldonas čempionātā Kičenoka/Ostapenko spēlēja pusfinālā - tas ir rezultāts, kas Ukrainas tenisā nebija sasniegts 14 gadus (2008. gada pusfinālā iekļuva māsas Aļona Bondarenko/Katerina Bondarenko). "Vispār nebija nekāda spiediena, jo tas bija turnīrs bez ranga punktiem. Spēlējam maču pēc mača, neizvirzot mērķi uzvarēt Vimbldonā. Katrā spēlē darbojāmies ar pilnu atdevi un sanāca pusfināls. Mēs apzinājāmies, ka ir iespēja iekļūt arī finālā. Spēlēt centrālajā laukumā bija neticama pieredze, man ļoti patika, ceru vēl atgriezties tajā laukumā. Protams, "Grand Slam" ir mans sapnis - darīšu visu, lai to sasniegtu."

Ostapenko/Kičenokai šosezon uz zālaja bilance ir 10-1. "Īstbornā mēs iekļuvām finālā, taču tur nespēlējām, jo mana pāriniece notraumējās vienspēlē. Var teikt, ka uz zālāja šosezon nebijām zaudējušas līdz Vimbldonas pusfinālam. Protams, uzvaras uzlabo tavu psiholoģisko stāvokli, dažreiz līdz pat asarām," stāsta ukrainiete.

Latvijas-Ukrainas duets pirms tam šosezon iekļuva arī "French Open" pusfinālā uz māla. "Nebija pat domas, ka varēsim tikt līdz pusfinālam. Manuprāt, par to nav jādomā, bet labāk jākoncentrējas uz katru nākamo maču. Tad smadzenēm ir vieglāk - tu daudz nedomā, vienkārši spēlē un viss."

Sieviešu dubultspēļu pasaules rangā Ostapenko un Kičenoka patlaban atrodas karjeras augstākajā punktā, ieņemot attiecīgi 14. un 16. vietu. "Uzskatu, ka mēs ar Jeļenu esam ļoti spēcīgs duets un varam sasniegt vēl lielākus panākumus. Mums palīdz ikdienas darbs, treniņi, kā arī tas, ka savai lietai nododamies par simts procentiem - manuprāt, tas ir panākumu pamatā," atzīst ukrainiete un atklāj tuvākos plānus. "Došos uz Rīgu, lai ar Jeļenu gatavotos amerikāņu sērijai. Pēc tiem startiem domāsim, ko darīt tālāk."

Kā jau ziņots, Ostapenko nākamais vienspēļu turnīrs būs zvaigžņotais Toronto "WTA 1000".

Izmantotie resursi:
suspilne.media

     [+] [-]

, 2022-07-18 00:59, pirms 2 gadiem
Ja būtu lielāka nauda, varētu pāriet tīri uz dubultspēlēm.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-18 01:12, pirms 2 gadiem
Re, pat Kičenoka viņu sauc par Jeļenu, nevis Aļonu!

  +1 [+] [-]

, 2022-07-18 01:20, pirms 2 gadiem
točka rakstīja: Re, pat Kičenoka viņu sauc par Jeļenu, nevis Aļonu!
un?

     [+] [-]

, 2022-07-18 02:07, pirms 2 gadiem
22somehow rakstīja: un?
Jeļena.

     [+] [-]

, 2022-07-18 05:44, pirms 2 gadiem
Ja jau pa Rīgu dzīvojās , lai atbrauc uz Rūjienu ciemos!
Es labprāt viņu pa savu kortu padzenātu !
Un nav jau tā, ka manējais nejēdz tenisu uzgriezt, būtu viņai treniņš ohoho

     [+] [-]

, 2022-07-18 06:31, pirms 2 gadiem
Lai tik brauc ciemos uz Vidzemi!
Uzlikšu fonā Lapčenoku un iepazīstināšu ar Rūjienas Kičenoku

     [+] [-]

, 2022-07-18 09:37, pirms 2 gadiem
Rūjienas Niknais rakstīja: Lai tik brauc ciemos uz Vidzemi!
Uzlikšu fonā Lapčenoku un iepazīstināšu ar Rūjienas Kičenoku
Sacerējies.🤣🤣🤣🤣🤣