Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Arī "US Open" beidzot būs ievelkamais jumts

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Arī "US Open" beidzot būs ievelkamais jumts
Artūra Eša stadions lietus laikā
Foto: AFP/Scanpix

ASV Tenisa asociācija (USTA) apstiprinājusi ilgi cirkulējušās baumas – Artūra Eša vārdā nodēvētajam stadionam tuvāko gadu laikā tiks uzbūvēts ievelkams jumts, kā rezultātā arī "US Open" tenisu varēs spēlēt lietus laikā.

"US Open" kļūs par trešo "Grand Slam" turnīru pēc Vimbldonas un "Australian Open", kur galvenajai arēnai ir pieejams jumts, ja sacensību norisē iejaucas lietus. Ja Vimbldonā jumts ir tikai centrālajam kortam, tad Melburnā abiem galvenajiem – Roda Leivera vārdā nosauktajam un arī "Hisense Arena", kā arī plānots trešajam. Parīzē šajā jautājumā arvien ir klusums, lai gan idejas esot.

Lietus jautājums tradicionāli aktuāls bijis Vimbldonā, bet pēdējos gados problēmas vairāk skārušas Ņujorku, kur slikto laika apstākļu dēļ vīriešu turnīra fināls jau piecus gadus pēc kārtas noticis pirmdienā, nevis svētdienā.

Slavenais Artūra Eša stadions spēj uzņemt 22 500 skatītājus un ir vislielākais regulāri lietotais tenisa stadions. USTA ar detalizētu jumta būvēšanas plānu klajā nāks ceturtdien. Runā, ka jumts lietošanai būs gatavs uz 2016. gada turnīru.

500 miljonu dolāru vērtajā rekonstrukcijā ietilps divu jaunu stadionu izveide, kā arī dažu veco kortu pārvietošanu uz jaunām vietām. Izmaiņas skaršot arī treniņu vietas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-15 02:41, pirms 11 gadiem
Nu beidzot.Sen jau to vajadzēja.