Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ranga līderis Sinners uzvar arī "US Open" trešajā mačā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ranga līderis Sinners uzvar arī "US Open" trešajā mačā
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā turpinās "US Open" uz cietā seguma. Sestdien itālietis Janniks Sinners aizvadīja trešo spēli pēc dopinga skandāla un pieveica austrālieti Kristoferu O'Konelu, iekļūstot 1/8 finālā.

# Pasaules ranga līderis Janniks Sinners (Itālija) otrajā kārtā ar 6:1, 6:4 un 6:2 uzvarēja Austrālijas septīto numuru Kristoferu O'Konelu (#87), kurš savulaik pasaules rangā ieņēma 53. vietu.

Šajā mačā favorīts bija pārāks punktos pēc pirmās serves (82% pret 58), punktos pēc otrās serves (67% pret 43), summārajos punktos (92:57) un breikbumbās - 5/10 pret 0/0. Eisu un dubultkļūdu attiecība: 15-2 pret 5-4. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 46-22 pret 18-24.

Sinners šeit startē sesto reizi pēc kārtas, tostarp labākais sasniegums ir 1/4 fināls 2022. gadā.

Kā jau ziņots, pasaules ranga līderis izglābās pēc divām pozitīvām dopinga provēm, jo tenisista rīcībā netika konstatēta vaina vai nolaidība. Sinners pat īsti netika atstādināts uz izmeklēšanas laiku un varēja turpināt spēlēt. Šis skandāls izraisīja diskusijas, tostarp vairāki tenisa pasaules cilvēki bija neapmierināti, ka dopinga lietošanā pieķertais tik viegli tika cauri. Skandāla dēļ darbu itālieša komandā zaudēja fiziskās sagatavotības treneris un fizioterapeits.


# Tagad tālāk tika arī Daniils Medvedevs (#5), austrālietis Alekss de Minors (#10), brits Džeks Dreipers (#25) un amerikānis Tomijs Pols (#14), kurš 1/8 finālā cīnīsies pret pasaules ranga līderi.

Par trešo kārtu pienākas 215 000 ASV dolāru naudas balva, bet 1/8 fināla dalībnieks nopelna 325 tūkstošus.

Izmantotie resursi:
usopen.org