Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Sinners par dopinga lietu: "Tagad zinu, kurš ir mans draugs un kurš nav"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sinners par dopinga lietu: "Tagad zinu, kurš ir mans draugs un kurš nav"
Janniks Sinners. Foto: US Open

Tenisa pasaules ranga līderis Janniks Sinners (Itālija) piektdien aizvadīja preses konferenci pirms "US Open". Visi jautājumi bija par viņa dopinga lietu, kaut gan moderators centās spēlētāju pasargāt no šīs tēmas. Skandāla dēļ Sinners izbeidzis divu gadu sadarbību ar fiziskās sagatavotības treneri un fizioterapeitu.

Kā jau ziņots, pasaules ranga līderis izglābās pēc divām pozitīvām dopinga provēm, jo tenisista rīcībā netika konstatēta vaina vai nolaidība. Sinners pat īsti netika atstādināts uz izmeklēšanas laiku un varēja turpināt spēlēt. Šis skandāls izraisīja diskusijas, tostarp vairāki tenisa pasaules cilvēki bija neapmierināti, ka dopinga lietošanā pieķertais tik viegli tika cauri.

Ņemot vērā visas šīs ziņas, kā tev izdodas saglabāt līdzsvaru? Tuvojas liels turnīrs un ir daudz jaunumu.
- Protams, tas nav ideāls scenārijs notikumu attīstībai pirms "Grand Slam" turnīra. Bet es saprotu, ka neesmu izdarījis neko sliktu. Jau vairākus mēnešus spēlēju ar to savā galvā, bet tajā pašā laikā tiešām neko sliktu neesmu izdarījis. Vienmēr esmu ievērojis un turpināšu ievērot esošos antidopinga noteikumus. Šis verdikts man deva atvieglojumu. Un tagad vienkārši esmu priecīgs šeit atgriezties. Šī ir apbrīnojama pilsēta, lieliska vieta, kur spēlēt tenisu. Centīšos visu izbaudīt visu. Un ceru, ka man būs labs turnīrs.

Moderators: Mēs vairs neuzdosim jautājumus par šo tēmu. Ja jums ir jautājumi par citu tēmu...

Jūs nevariet...

Moderators: Jūs varat uzdot jautājumu, bet viņš jau ir izteicis savu paziņojumu.

Ziņa parādījās laikā, kad "US Open" bija tepat aiz stūra. Vai nožēlo, ka šī ziņa neparādījās agrāk un parādījās tieši tagad? Vai nožēlo, ka tik ilgi gaidīji, līdz viss nāca gaismā?
- Tas bija ļoti ilgs process. Man ar to ir nācies saskarties jau vairākus mēnešus. Domāju, ka mēs visi zinām, par kādu laika posmu es runāju. Tagad man bija jāpieņem daži lēmumi, pamatojoties uz rezultātiem. Ir daži termiņi, kas jāievēro visā šajā procesā, tāpēc nevaru izvēlēties, kad tas parādīsies. Kā jau teicu, šobrīd esmu priecīgs, ka tas beidzot kļuvis zināms, jo tas ir sava veida atvieglojums man un manai komandai. Tāpēc nebija ideāla gatavošanās šim turnīram, jo izveidojās attiecīgi apstākļi.

Tu tikko pieminēji dažu lēmumu pieņemšanu. Vai varētu pastāstīt, kādi ir šie risinājumi? Fiziskās sagatavotības treneris Umberto Ferrara un fizioterapeits Džakomo Naldi vairs nestrādā ar tevi?
- Jā, gribu sākt ar to, ka viņiem bija milzīga loma manā karjerā. Divus gadus strādājām kopā. Mēs paveicām neticamu darbu un guvām daudz panākumu, un man bija lieliska komanda. Tagad pieļauto kļūdu dēļ nejūtos pietiekami pārliecināts, lai turpinātu ar viņiem strādāt. Vienīgais, kas man tagad vajadzīgs, ir tīrs gaiss. Pēdējos mēnešos man bija ļoti grūti. Gaidīju rezultātu, bet tagad vajag vienkārši svaigu gaisu.

Ir arī citi spēlētāji, kuri piedzīvojuši līdzīgu pieredzi, kad viņi kļūdījās un saņēma lielu sodu, jo tādi ir noteikumi. Ja zināji, ka neko sliktu neesi izdarījis, kā juties saistībā ar to, ka sarežģītā procesa un sarežģīto noteikumu dēļ varēji saņemt lielu sodu par pieļauto kļūdu?
- Kad mūs informēja, ka mans tests ir pozitīvs, vispirms mēģinājām noskaidrot, kāda veida viela tā ir. Umberto ir tas puisis, kurš ļoti labi pārzina visu šo procesu, visu, kas saistīts ar uzturu. Un viņam ir ļoti augsts grāds farmakoloģijā. Tāpēc mēs viņam jautājām. Viņš uzreiz saprata, ka tas bija viņa aerosols. Saprotot, kā tas viss nokļuva manā ķermenī, mēs nekavējoties sazinājāmies ar attiecīgo iestādi, izskaidrojām, kā viss notika. Un tas bija iemesls, kāpēc es varēju turpināt spēlēt. Visu laiku, kamēr es spēlēju, mums bija jāseko līdzi tam, kas notiks nākotnē. Bet iemesls, kāpēc es varēju spēlēt, bija tāpēc, ka mēs zinājām, no kurienes šīs lietas nāk un kā tās nokļuva manā ķermenī. Tāpēc bija ļoti svarīgi izveidot šo procesu, izskaidrot situāciju, un tas viss uzreiz kļuva skaidrs. Viņi ticēja man un mums, tāpēc es varēju spēlēt. Protams, neskatoties uz to visu, es uztraucos, jo man šī bija pirmā un, ceru, arī pēdējā reize, kad esmu šādā situācijā. Turklāt mums jāskatās uz devu, kas bija manā ķermenī, kas ir 0,000000001. Ir daudz nulles, pirms kļūst par 1. Protams, uztraucos, jo vienmēr esmu bijis spēlētājs, kurš ļoti uzmanīgi attiecās pret šo jautājumu. Sevi uzskatu par godīgu spēlētāju gan laukumā, gan ārpus tā.

Jūsu rangs neapšaubāmi jau ir kā mērķis uz muguras. Daži citi spēlētāji agrāk tika atstādināti par, viņuprāt, gadījuma kļūdām. Tu netiki atstādināts - vai, tavuprāt, tas varētu kļūt par vēl lielāku mērķi uz muguras?
- Nē, katram spēlētājam, kura tests ir pozitīvs, jāiziet tāds pats process. Nav īsceļu, nav citas pieejas, tas viss ir viens un tas pats process. Kāpēc es turpināju spēlēt, tikko jau paskaidroju. Un tas ir viss, ko varu pateikt. Saprotu, ka daži spēlētāji jūtas neapmierināti. Bet varbūt viņi tika atstādināti, jo viņi precīzi nezināja, no kurienes tas nāk un kāda veida viela tā ir. Bet galvenais iemesls bija tas, no kurienes tā nāca un kā tā nokļuva ķermenī. Mēs uzreiz to sapratām un sākām sadarboties ar izmeklēšanu. Mani atstādināja uz divām trim dienām, nevarēju trenēties un viss. Bet viņi šo lēmumu pieņēma ļoti ātri, tāpēc es varēju turpināt spēlēt.

Kas tev rada bažas par savu reputāciju?
- Jā, tas ir labs jautājums. Man vienmēr bija pārliecība, ka turpināšu spēlēt tenisu, jo zināju, ka neesmu izdarījis neko sliktu. Zināju, ka esmu pilnīgi tīrs. Un zināju, ka vienmēr esmu ļoti koncentrējies uz to, lai es būtu godīgs spēlētājs. Šī situācija var mainīt dažas lietas, taču ikviens, kurš mani ļoti labi pazīst, zina, ka neesmu darījis un nekad nedarīšu neko tādu, kas būtu pretrunā ar noteikumiem. Protams, tas bija ļoti grūts moments man un manai komandai. Un tā tas paliek joprojām, jo tas viss ir vēl pārāk svaigi. Tagad zinu, kurš ir mans draugs un kurš nav. Jo mani draugi zina, ka es nekad neko tādu nedarītu, un viņi vienmēr paliek blakus. Kas attiecas uz reputāciju, tad redzēsim, kā būs. Katrā ziņā tas ir ārpus manas kontroles. Tā kā paskatīsimies!

"US Open" pirmajā kārtā Janniks Sinners spēlēs pret pasaules 140. numuru Makenziju Makdonaldu (ASV).

Izmantotie resursi:

  +1 [+] [-]

, 2024-08-24 04:17, pirms 3 nedēļām
pavisam droši var teikt ka tribīnēs būs kas šo svilps. Būtu amerikānis būtu vieglāk

  +1 [+] [-]

, 2024-08-24 05:14, pirms 3 nedēļām
pūce rakstīja: pavisam droši var teikt ka tribīnēs būs kas šo svilps. Būtu amerikānis būtu vieglāk
Lielā skaitā svilps, kādu laiku viņam tas būs jāiztur!!!

     [+] [-]

, 2024-08-24 07:39, pirms 3 nedēļām
Man jau grūti spriest vai Sinners saka patiesību savam stāstam vai melo.Tas lai paliek uz viņa sirdsapziņas-cik patiess ir sis stāsts.
Bet pavisam cita lieta ir fakts kā tāds,ka lietoja dopingu...Un tiesi tāpēc parasti sporta līdzjutēji uz viņa dopinga laika panākumiem skatās sķībi.

     [+] [-]

, 2024-08-24 14:27, pirms 3 nedēļām
Nedz ir pētījumi, cik ļoti iedod performance boosto tā viela, ja viņas daudzums asinīs ir tur 0.00000001

     [+] [-]

, 2024-08-24 21:44, pirms 3 nedēļām
Grékázis sprégá