Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška cīnīsies par Ostravas dubultspēļu titulu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška cīnīsies par Ostravas dubultspēļu titulu
Andis Juška
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Latvijas un Krievijas tenisistu Anda Juškas un Aleksandra Kudrjavceva duets šodien iekļuvis Ostravas (Čehija) dubultspēļu turnīra finālā. Pusfināla mačā viņi ar 7:6(5), 6:4 apspēlēja čeha Lukoša Rosola un austrieša Martina Slanara duetu, garantējot vismaz 48 reitinga punktus.

Dubultspēļu turnīrā Ostravā Andis Juška par pārinieku ir sarunājis krievu Aleksandru Kudrjavcevu un šī sadarbība izrādījusies gana sekmīga. Lai arī viņi netika starp četriem izliktajiem duetiem, tomēr pirmās divas cīņas bija uzvarējuši, sasniedzot pusfinālu (1.kārtā 6:4, 6:1 pret Kadiku Sadiru (Austrālija) un Puravu Radžu (Indija), bet ceturtdaļfinālā 2:6, 6:2, [10:3] pret slovākiem Marko Danisu un Dominiku Hrbatiju).

Šodien par vietu finālā bija jāspēlē pret mājinieka Lukaša Rosola un austrieša Martina Slanara duetu. Pirmais sets aizritēja ļoti līdzīgā cīņā. Lai gan tuvāk pretinieku serves laušanai bija Latvijas un Krievijas tenisistu duets, tomēr iztika bez breikiem. Taibreikā Juška un Kudrjavcevs uzvarēja ar 7:5, kaut atradās iedzinējos ar 3:4 (un divas serves pretiniekiem). Otrā seta iesākumā izdevās tikt pie breika un vēlāk izvirzīties drošā vadībā ar 4:1. Pie 5:3 Andim nepadevās serves un pretinieki ieguva iespēju ieķerties mačā, tomēr pēc breika arī viņi zaudēja savu servi. Līdz ar to vietu finālā izcīnīja Juška un Kudrjavcevs – 7:6(5), 6:4.

Katrs no sportistiem nopelnījis pa 48 reitinga punktiem, kā arī 750 eiro prēmijai. Finālā pretiniekos būs Francijas duets Olivjē Šarons un Stefāns Robērs, kuri arī nav turnīra izlikto tenisistu vidū. Čempioniem izdosies nopelnīt pa 80 reitinga punktiem, kā arī 1325 eiro prēmiju katram.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home