Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Gulbis - Millers 2:6, 6:4, 6:4, 6:3

Agris Suveizda

Tiešraide: Gulbis - Millers 2:6, 6:4, 6:4, 6:3
Ernests Gulbis
Foto: Julien Crosnier/FFT

Pirmās kārtas spēli "Roland Garros" kortos aizvada Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis (ATP 160.), kurš tiekas ar 35 gadus veco Luksemburgas pirmo numuru Žilu Milleru (ATP 34.). Spēle notiek astotajā kortā.

6:3 BREIKS! Gulbis panāk 30:0 un no neērtās puses pārliecinoši tiek pie divkāršas mačbumbas. Millers netrāpa pirmo servi, un Gulbis piespiež Luksemburgas sportistu izsist autā. Otrā kārta ir rokā!

5:3 Pēc ilgāka laika pirmais sarežģītais geims pie savas serves. Gulbis nekādi nespēj trāpīt pirmo servi, toties bez nekādām problēmām atspēlējas no 15:40, un Millers palaiž vējā, iespējams, pēdējo reālo iespēju ieķerties mačā.

4:3 Latvietis vairākkārt panāk "vienādi", bet Millers notur servi.

4:2 Gulbis uzvar sausā un ir vairs tikai divu geimu attālumā no otrās kārtas.

3:2 Gulbis tiek pie dubultās breikbumbas, tomēr Millers saņemas un diezgan ātri tās atspēlē, paliekot cīņā.

3:1 Pie 30:0 Gulbis sit autā, bet vairāk punktu sācensim nedod. Izskatās, ka Milleram vajadzīgs brīnums, lai lauztu cīņas gaitu.

2:1 BREIKS! Nekādu variantu Milleram noturēt savu servi. Pie 0:40 viņš netrāpa pirmo servi, bet pie otrās Gulbis nokārto sauso uzvaru geimā.

1:1 Arī dubultkļūda netraucē Gulbim pārliecinoši uzvarēt geimā.

0:1 Jau pirmajā geimā ceturtajā setā Gulbis iegūst breikbumbu, tomēr sit autā un pirmoreiz spēlē neizmanto breikbumbu. Latvietis neizmanto arī atkārtotu iespēju.

Trešais sets

6:4 Savu servi Millers notur, bet pie Gulbja serves netiek pat pie punkta un zaudē arī otrajā setā.

5:3 Pēc neilga pārtraukuma Gulbis uzvar sausā.

4:3 Millers itin droši notur savu servi.

4:2 Jau otro reizi setā Millers tiek pie trīskāršas breikbumbas. Arī šoreiz pirmās divas Gulbis atspēlē pārliecinoši, bet šoreiz tiek galā arī ar trešo - lai arī latvietis trāpa tīklā, tiesnesis pārliecinās, ka pirms tam Millers izsitis nedaudz autā un punktu piešķir Gulbim. Pie "vairāk" Gulbis labā situācijā izsit autā, taču Milleram nākamajā izspēlē pie tīkla nedaudz pietrūkst līdz breikbumbai. Smags geims, bet uzvarēts.

3:2 BREIKS! Gulbis pie 30:15 tiek galā ar sarežģītu otro servi, un Millers pie tīkla no neērtās sit pārāk zemu. Luksemburgas tenisists vēlreiz neveiksmīgi nospēlē pie tīkla, un Gulbis izmanto jau pirmo breikbumbu.

2:2 Gulbis uzvar sausā.

1:2 BREIKS! Gulbis panāk 30:0, bet Millers to atspēlē ar divām labām servēm. Pie 40:40 Gulbis breikbumbu ar vēl vienu ļoti labu saīsināto sitienu nopelna tik un tā, un Millers ar dubultkļūdu uzdāvina geimu.

0:2 BREIKS! Pie 0:30 Gulbis nepacietīgi un pavirši sit tīklā, dodot pretiniekam trīskāršo breikbumbu. Pirmo Gulbis atspēlē ar eisu, otro - ar spīdošu saīsināto sitienu, taču trešajā Millers pēc Gulbja otrās serves labi uzbrūk no gala līnijas un nobreiko Ernestu.

0:1 Millers no gala līnijas labi trāpa kreisajā stūrī un trešo setu sāk ar uzvaru sausā.

Otrais sets

6:4 Toties pie savas serves Gulbim ir trīs setbumbas, un jau pirmajā piegājienā viņš trāpa pa līniju, uzvarot sausā.

5:4 Gulbis panāk 40:40, bet riskantu saīsināto bumbiņu raida tīklā un pie pirmās setbumbas vēl netiek.

5:3 Par iniciatīvas maiņu runāt laikam bija pāragri. Millers iegūst dubulto breikbumbu, taču nepieņem Gulbja otro servi un sit tīklā. Otru breikbumbu Gulbis atspēlē ar eisu un pārdzīvo arī šo geimu.

4:3 Millers zaudē vienu punktu un geimā uzvar bez problēmām.

4:2 Kad jau šķita, ka kortā ir pavisam cits Gulbis nekā pirmajā setā, latvietis pie 40:0 pieļauj dubultkļūdu un pie 40:40 sit autā. Breikbumbu Gulbis gan agresīvi atspēlē un uzvar geimā.

3:2 BREIKS! Gulbis ne pirmo reizi skaidrojas ar tiesnesi - šķiet, par troksni tribīnēs -, un varbūt tieši īsā pauze palīdz iegūt 30:0 pie Millera serves. Luksemburgas tenisists atbild ar eisu, bet nākamajā izspēlē trāpa tīklā - šajā setā Milleram krietni vairāk nepiespiestu kļūdu nekā pirmajā. Arī pirmā serve sāk klibot, un Gulbis izmanto jau pirmo breikbumbu, izcili pie tīkla panākot saīsināto bumbiņu un trāpot gar tuvo līniju. Sāk iezīmēties iniciatīvas maiņa?

2:2 Šajā setā Gulbis jau spēlē pārliecinošāk un pirmoreiz servi notur sausā.

1:2 Otro reizi spēlē Gulbis pie Millera serves tiek pie diviem punktiem, bet iesaistīties reālā cīņā arvien nesanāk.

1:1 Millers ar labu sitienu stūrī panāk 30:40, taču Gulbja uzvaru geimā neapdraud.

0:1 Millers pie 30:0 un otrās serves trāpa eisu, bet Gulbim pārmaiņas pēc vismaz izdodas nepalikt sausā.

Pirmais sets

2:6 BREIKS! Gulbis pie 0:30 trāpa eisu, taču tad divreiz sit tīklā un pārliecinoši zaudē pirmajā setā.

2:5 Millers pie 30:0 vairākas reizes izcili atvaira Gulbja uzbrukumus un neļauj latvietim ieķerties geimā, ar eisu atkal uzvarot sausā.

2:4 BREIKS! Millers no 15:30 panāk ceturto breikbumbu setā, un Gulbis, atrazdamies tuvu tīklam, nespēj pārcelt bumbiņu pāri trosei.

2:3 Jau otro no trim savas serves geimiem Millers uzvar sausā.

2:2 Millers panāk 15:15, bet citādi Gulbis geimā uzvar pārliecinoši, to pabeidzot ar saīsināto sitienu.

1:2 Gulbis pie Millera serves sāk ar 30:0 savā labā, tomēr zaudē nākamajā izspēlē, neiegūst trīskāršo breikbumbu un sāncenša uzvaru geimā vairs lāga neapdraud.

1:1 Gulbis atbild ar diviem eisiem, taču pie pārliecinoša 40:0 nevis pieliek geimam punktu, bet gan no ļoti izdevīgas pozīcijas sit tīklā un drīzumā attopas pie pirmās breikbumbas. Tā tiek atspēlēta ar labu servi un spēli pie tīkla, tomēr Millers tiek pie vēl divām. Gulbis atspēlē arī tās un pirmajā serves geimā tiek cauri sveikā ar izbīli.

0:1 Divi ātri Gulbja sitieni tīklā un divas lieliskas serves ļauj Milleram sākt ar sausā uzvarētu geimu.

12:05 Tenisisti ieradušies kortā. Izlozē uzvar Millers, kurš izvēlas sākt ar servi.

11:50 Atšķirībā no Millera, kurš automātiski kvalificējās pamatturnīram, Gulbim nācās cīnīties atlases sietā. Latviešu tenisists tika galā gan ar mājinieku Stefanu Robēru (7:5, 6:4), gan arī diviem itāliešiem Stefāno Travalju (6:3, 6:7(7), 6:1) un Alesandro Džannesi (4:6, 6:4, 6:2).

Pirms spēles

Trīs uzvaru gūšana kvalifikācijā ļāva Gulbim pagarināt savu "French Open" sēriju – neviens pamatturnīrs nav izlaists kopš debijas 2007. gadā. Šogad Ernestam ir 12. "French Open", šajā turnīrā divreiz izceļoties ar spilgtiem rezultātiem – 2008. gadā sasniegts ceturtdaļfināls, bet 2014. gadā izdevās tikt līdz pusfinālam, abas reizes zaudējot tolaik varenajam Novakam Džokovičam.

"French Open" ar 16 uzvarām ir Gulbja sekmīgākais turnīrs ne tikai "Grand Slam" ieskaitē, bet vispār. Šogad veiksmīga izloze devusi pamatus cerēt uz vismaz divu kārtu pārvarēšanu. Ernesta zarā 3. kārtā no favorītiem vajadzētu būt Dominikam Tīmam.

Ņemot vērā abu pašreizējo līmeni, austrietis Gulbim varētu būt nepārkožams rieksts, taču līdz mačam pret savu regulāro treniņu biedru vēl jātiek, turklāt arī Tīma nokļūšana līdz Gulbim nav garantēta, jo viņam 2. kārtā var būt sarežģīts mačs pret jauno Grieķijas sensāciju Stefanosu Cicipu.

Kāpēc ir tik liela pārliecība par Gulbja spējām sasniegt 3. kārtu? Pirmie divi pretinieki ir uzvarami. Millers nemīl māla segumu un ir sliktā formā, bet ranga 96. vietā esošais Itālijas tenisists Mateo Beretīni, kurš 2. kārtā iekļuva vakar, "Grand Slam" turnīros guvis tikai vienu uzvaru.

Gulbim izsētā pretinieka dabūšana "Grand Slam" 1. kārtā (Milleram 29. numurs) vairumā turnīru nebūtu iemesls optimismam, taču Luksemburgas kreilis uz māla nav draudīgs, tāpēc Gulbis šajā spēlē ir favorīts, pat neskatoties uz vairāk nekā 100 pozīciju starpību rangā (Gulbim 160. vieta, Milleram 34.) un to, ka Gulbis ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš augusta beigām, kad pārvarēja vienu kārtu "US Open". Kopš tā laika viņam ir piecu zaudējumu sērija ārpus "Challenger" turnīriem un kvalifikācijām.

Millers pagājušā gada janvārī, tolaik būdams jau 33 gadus vecs, beidzot izcīnīja pirmo ATP titulu, uzvarot Sidnejā. Viņš iepriekš bija zaudējis visos piecos finālos. Žils 2017. gadā sasniedza vēl divus finālus, zaudējot uz māla Eštorilā un kļūstot par čempionu zālāja seguma turnīrā Hertogenbošā. Millers sasniedza pusfinālu Londonā un Atlantā un tika līdz ceturtdaļfinālam Vimbldonā. Jūlija pēdējā dienā sasniegts rekords rangā, tiekot līdz 21. vietai.

Millers elkoņa savainojuma dēļ sezonu priekšlaicīgi pabeidza jau septembrī, bet šogad nav spējis iespēlēties. Viņam tikai septiņas uzvaras, turklāt pēdējās septiņās spēlēs piedzīvoti seši zaudējumi.

Lai arī Millers ir vienreiz spēlējis māla turnīra finālā (pērn Eštorilā zaudēja Pablo Karenjo Bustam), tas nav viņa segums. Viņam uz māla ir 28-31 bilance, salīdzinājumam – Gulbim ir 74-62.

Millers "French Open" uzvarējis tikai divos mačos (2-8), šīs uzvaras gūstot 2012. gadā pret Igoru Saislingu (#122) un 2015. gadā pret Paolo Lorenci (#86).

Gulbis otro reizi tiksies ar Milleru, arī pirmais mačs notika "Grand Slam" turnīrā, kad Gulbis viņam 2011. gadā ar 6:3, 6:7(4), 4:6, 6:7(5) zaudēja "US Open" 2. kārtā.

Millera lielākais trumpis ir kreiļa serve, kas viņam ir spēcīgs ierocis mačos uz ātrajiem segumiem, it īpaši zālāja, bet māls neļauj Žilam spēlēt sev patīkamāko tenisu, kurā daudz tiek izmantots "serve&volley". Tieši šī iemesla dēļ viņam uz māla neizdodas gūt lielus panākumus.

Gulbim šodienas mačā vajadzētu uzvarēt, taču tas var nenotikt serves kvalitātes dēļ. Ernestam joprojām gadās pavirši geimi ar vairākām dubultkļūdām. Mačos pret lieliskas serves īpašnieku kā Millers tādi gājieni nav ieteicami, jo iespēju atspēlēties konkrētajā setā var nebūt. Arī uz māla.

Gulbja rezultāti "French Open" pamatturnīros (16-11)

GadsK.PretinieksRezultāts
2007.1.Tims Henmans6:4 6:3 6:2
2.Alberts Montanjess1:6 2:6 6:1 6:7(3)
2008.1.Simons Groils6:4 6:0 6:4
2.Džeimss Bleiks7:6(2) 3:6 7:5 6:3
3.Nikolass Lapenti6:3 7:5 6:2
4.Mikels Lodrā6:4 7:6(4) 6:3
¼Novaks Džokovičs5:7 6:7(3) 5:7
2009.1.Sems Kverijs7:6(1) 6:1 3:6 6:1
2.Nikolass Almagro7:6(4) 6:7(5) 3:6 2:6
2010.1.Žiljēns Beneto4:6 2:6 0:1 (Gulbis izstājās)
2011.1.Blažs Kavčičs1:6 4:6 2:6
2012.1.Mihails Kukuškins4:6 6:7(4) 7:5 6:2 4:6
2013.1.Rožeriu Dutra Silva6:1 7:6(4) 6:3
2.Gaels Monfīss7:6(5) 4:6 6:7(4) 2:6
2014.1.Lukašs Kubots4:6 6:4 7:5 6:1
2.Fakundo Baņis6:2 7:5 6:0
3.Radeks Štepāneks6:3 6:2 7:5
4.Rodžers Federers6:7(5) 7:6(3) 6:2 4:6 6:3
¼Tomāšs Berdihs6:3 6:2 6:4
½Novaks Džokovičs3:6 3:6 6:3 3:6
2015.1.Igors Saislings6:4 6:4 7:6(3)
2.Nikolā Maū3:6 6:3 5:7 3:6
2016.1.Andreass Sepi6:3 7:5 6:4
2.Žuau Souza6:2 7:5 6:3
3.Žo-Vilfrīds Tsonga2:5 (Tsonga izstājās)
4.Davids Gofāns6:4 2:6 2:6 3:6
2017.1.Marins Čiličs3:6 3:6 3:6
1 2 46 komentāri

     [+] [-]

, 2018-05-28 12:05, pirms 6 gadiem
Kur netaa var rdzet speli?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 12:09, pirms 6 gadiem
livetv.sx

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 12:11, pirms 6 gadiem
mebeles_no_ikea_156770321845331 rakstīja: Kur netaa var rdzet speli?
LiveTV / WebPlayer
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-28 12:24, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: kā ieslēdzu Gulbi, tā redzu vienu un to pašu - sišanu tīklā
Gulbis tīkla vietā iztēlojās tavu jebaļņiku un tik mauc.

  -3 [+] [-]

, 2018-05-28 12:39, pirms 6 gadiem
Gulbis vispar spelet neprot , katru reizi jamacas no jauna spelet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-28 12:40, pirms 6 gadiem
Diemžēl, bet Latvijas sportistiem šī gada Roland Garros būs neveksmīgs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-28 12:45, pirms 6 gadiem
Bišku nesaprotams tas pirmspēles koeficients.. bet nu labi, viegla nauda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-28 12:46, pirms 6 gadiem
pirmo setu vienkārši atmeta. neies taču lieki mocīties. otrajā būs jau cita spēle.

     [+] [-]

, 2018-05-28 12:47, pirms 6 gadiem
Foršs krekliņš!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-28 12:49, pirms 6 gadiem
Ja teniss sastavetu no serves , tad Gulbis butu pasaules cempions!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2018-05-28 12:50, pirms 6 gadiem
Vai kāds saprot, kāpēc puika sevi moca, un nemet mieru tam pasākumam?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 12:56, pirms 6 gadiem
pie visa vainīgs E.Buļs - visos lielajos sporta pasākumos kur šamējais ir klat vai iesaistīts tur viss ir gar zemi vai iet uz grunti lv sportistiem (sporta neveiksmju nesējs - nav uzvarētāju gara viņā)

     [+] [-]

, 2018-05-28 13:03, pirms 6 gadiem
Kas viņam tur pazuda no somas?

     [+] [-]

, 2018-05-28 13:05, pirms 6 gadiem
Vins so turniru sauc par Gulbja tagad vai nekad French Open?

  +2 [+] [-]

, 2018-05-28 13:07, pirms 6 gadiem
Nu re - Gulbis arī kaut ko var parādīt

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 13:13, pirms 6 gadiem
Tas tev nav ar p***i pa bumbieru dauzit

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 13:34, pirms 6 gadiem
Pirmais sets Gulbim jau tradicionāli ir, lai drusku iesildītos, tikai pēc tam viņš drusku sāk spēlēt tenisu.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 13:34, pirms 6 gadiem
Jaaap, paņema- 1-1 tagad:-)!!!

     [+] [-]

, 2018-05-28 13:57, pirms 6 gadiem
Ja Žils ir Millers, tad Ernests ir Štirlics!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-05-28 14:08, pirms 6 gadiem
nu ja. kā sāka Gulbis vinnēt, visi komentatori pazuda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-28 14:14, pirms 6 gadiem
default77 rakstīja: nu ja. kā sāka Gulbis vinnēt, visi komentatori pazuda.
Standarts. Latviešu fani nekad nav bijuši tie labākie. Atbalsta tikai uzvarās.

     [+] [-]

, 2018-05-28 14:16, pirms 6 gadiem
Nu, ko - izškirošais geims!!! Gulbi, sarrauj!

  +5 [+] [-]

, 2018-05-28 14:16, pirms 6 gadiem
smieklīgi tie komentāri. patīk teksta tiešraides , jau noliek pēc pirmā seta , kad knapi spēle sakusies. liekuļi haha. Gulbis malacis , prieks . 3 kvaļi izieti un mazmazliet pietrūkst lai paņemtu spēli. ceru ka tā arī notiks.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-28 14:22, pirms 6 gadiem
Monstrs.. Tik gudri spēlē.. Labs.. Jāņem 4.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-28 14:27, pirms 6 gadiem
Milleram saīsinātie galīgi neiet

  +1 [+] [-]

, 2018-05-28 14:36, pirms 6 gadiem
Ar sito putnu nekad neko nevar zinat

     [+] [-]

, 2018-05-28 14:40, pirms 6 gadiem
LEgendary rakstīja: Ar sito putnu nekad neko nevar zinat
Tā ir. Ieskrējušos Gulbi apturēt var vienīgi savainojumi, pilnīgs pofigs pret tenisu un pacietīgi zema līmeņa pretinieki (Beretīni būtu ideāls kandidāts), vai arī Nadals/Džokovičs. Nav neiespējami, ka Ernests kaut kā varētu nomušīt pat Tīmu. Nejautājiet, kā, bet Ernests zina.
1 2 46 komentāri