Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis Deivisa kausam gatavojas Vīnē, Lejnieks sola novērtēt pretiniekus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbis Deivisa kausam gatavojas Vīnē, Lejnieks sola novērtēt pretiniekus
Kārlis Lejnieks
Foto: Jānis Cīrulis

Nedēļu pirms Deivisa kausa izcīņas mača starp Latvijas un Monako izlasēm, Sportacentrs.com sazinājās ar mūsu komandas kapteini Kārli Lejnieku, kurš pastāstīja par tenisistu gatavību gaidāmajam duelim. Viņš uzsvēra, ka, neraugoties uz pretinieku zemajām ATP reitinga vietām, sāncenšus nedrīkst nenovērtēt.

Nākamās nedēļas nogalē (no 5.-7. aprīlim) Monako atklātajos māla kortos notiks Deivisa kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 2.grupas duelis starp mājiniekiem un Latvijas izlasi. Šīs cīņas uzvarētāji rudenī aizvadīs izšķirošo dueli par iekļūšana 1.grupā (pret Somiju vai Īriju), bet zaudētājiem šī gada komandu turnīrs būs beidzies. Abas komandas jau nosaukušas sastāvus, bet, lai noskaidrotu ko vairāk par mūsu izlases gatavību, Sportacentrs.com sazinājās ar Latvijas komandas kapteini Kārli Lejnieku.

Komandas sastāvs kopš Tunisijas nav mainīts. Kāda ir puišu gatavība cīņām?
Šobrīd visi gatavojas spēļēm. Ernests pēc ASV tūres sāka trenēties uz māla Vīnē. Viņa sportiskajai formai jābūt labai, redzējām, cik veiksmīgi viņš spēlēja Amerikas turnīros. Andis šobrīd ir Prāgā, kur aizvada treniņus uz māla, bet brāļi Podžus uz šī seguma Horvātijā jau aizvadījuši vairākus turnīrus.

Skatoties no Deivisa kausa pozīcijām, vai tas, ka Ernests nolēma nespēlēt Maiami un sākt treniņus uz māla, ir labāk vai sliktāk. Spēļu prakses nepietrūks?
Tā bija viņa un trenera izvēle nespēlēt Maiami, jo pirms tam tika aizvadītas ļoti daudz spēles īsā laika sprīdī. Esošajai formai tas nedos triecienu. Tieši otrādi - ir bijis laiks, lai piestrādātu pie lietām, kas piekliboja. Vīnē viņš ir jau ilgāku laiku. Kopā būs iznākušas jau divas nedēļas uz māla, kas ir ideāli, lai pierastu pie apstākļiem.

Par Jušku dzirdēts mazāk. Kad viņš uzsāka gatavošanos uz māla?
Andis bija nedaudz apslimis, bet šobrīd jau viss ir kārtībā. Prāgā viņš trenējas jau vairāk nekā nedēļu.

Cik bīstama ir Monako komanda? Uz papīra var šķist, ka „veci veči” bez laba reitinga?
Monako uz papīra izskatās švakāka nekā ir īstenībā. Viņi tomēr uzvarēja Baltkrieviju, kuriem nebūt nebija slikta komanda (ranga divsimtnieka spēlētājs Uladzimirs Ignatiks, TOP 10 dubultspēlēs Makss Mirnijs – aut.). Deivisa kausā uz reitingiem tik daudz nevar skatīties. Mums pašiem ir rūgta pieredze, piemēram, ar Maķedoniju (2008.gadā viesos zaudējām ar 1:4 – aut.). Esmu pārliecināts, ka novērtēsim pretiniekus un rokas augšā pacelsim tikai pēc trešās uzvaras.

Vai nedomā papildus uzmanību pievērst dubultspēlei? Viņi tomēr februārī uzvarēja dubultspēli pret Mirniju.
Nenoliedzami, ka dubultspēle bus svarīga, tomēr galvenais, lai Ernests un Andis ir labā sportiskā formā. Ja tā būs, labs rezultāts neizpaliks.

Kad paši ierodaties Monako? Kādu ažiotāžu sagaidi? Spēlēsiet tomēr nozīmīgā stadionā...
Komanda ierodas pirmdien, tad uz vietas arī redzēsim kāda situācija un varēsim dalīties ar iespaidiem. Pagaidam grūti kaut ko prognozēt.

Kā pašam pagājuši šie mēneši? Darba pilnas rokas?
Šobrīd esmu Horvātijā ar diviem spēlētājiem. Par bezdarbību sūdzēties nevaru. (Kārlis strādā Ernesta Gulbja trenera Gintera Bresnika akadēmijā – aut.). Šonedēļ vēl būšu Horvātijā un tad jau pirmdien jācenšas noķert reiss uz Nicu.

Jāpiemin, ka par cīņas norises vietā „Monte Carlo Country Club” kopumā ir 23 korti (no tiem divi ar hard segumu), bet centrālajā stadionā ir 9000 skatītāju sēdvietas. Tikai nedēļu vēlāk tur norisināsies nozīmīgais „Masters 1000” turnīrs, kurā plānojis piedalīties arī Ernests Gulbis. Deivisa kausa cīņas tiks aizvadītas ar „Babolat Team” bumbām, bet maču sākuma laiki plānoti diezgan pietiekami agri – 11:00 no rīta. Nākamās nedēļas laika apstākļi liecina, ka gaisa temperatūra svārstīsies ap 10-15 grādiem pēc Celsija, brīžiem iespējams arī lietus. Spēļu secība (kā ierasts) tiks noteikta ceturtdien. Jaunnedēļ Sportacentrs.com piedāvās klātienes reportāžas no gaidāmā Deivisa kausa mača.

Latvijas un Monako komandu sastāvi

Latvija

TenisistsVecumsATP vienspēļu vietaATP dubultspēļu vieta
Ernests Gulbis2455.755.
Andis Juška27335.377.
Mārtiņš Podžus18919.1503.
Jānis Podžus18-1503.

Monako

TenisistsVecumsATP vienspēļu vietaATP dubultspēļu vieta
Benžamēns Balerē30585.605.
Tomā Ožērs33-1351.
Žans Renē Lisnārs33--
Gijoms Kujārs37--

     [+] [-]

, 2013-03-28 12:02, pirms 12 gadiem
nu skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-28 12:40, pirms 12 gadiem
pret pencionariem jaspēlē

     [+] [-]

, 2013-03-28 12:51, pirms 12 gadiem
No raksta sapratu, ka brāļi Podžus ir Horvātijā, bet Maiami nespēlēja + "Babolat team" bumbiņas uz pēcpusdienu paliek sliktas (vai arī mūsu komandai neizdevīgas, īsti nesapratu:-)

     [+] [-]

, 2013-03-28 12:58, pirms 12 gadiem
Liels prieks, ka arī pret Monako tenisistiem Latvijas izlase būs maksimāli spēcīgākajā sastāvā! Paskatījos uz pārējo Baltijas izlašu sastāviem - Lietuva spēlēs pret Portugāli, bet lietuviešiem nepiedalīsies 2 stiprākie tenisisti - Beranķis un Grigelis.
Līdzīgi arī Igaunijai - viņi sacentīsies ar Bulgāriju par vietas saglabāšanu Eiropas/Āfrikas zonas 2. grupā - arī viņiem spēcīgākais tenisists Jirgens Zops šoreiz nepiedalīsies. Viņam gan iespējams, kāda trauma, jo pēdējo spēli aizvadījis pagājušā gada 15. oktobrī, kad zaudēja Tomāšam Berdiham.

     [+] [-]

, 2013-03-28 13:27, pirms 12 gadiem
tads rakstīja: pret pencionariem jaspēlē
Paskaties kaa pensionaars Haas peedeejaas 2 sezonas speelee..

     [+] [-]

, 2013-03-28 13:36, pirms 12 gadiem
ilwerz rakstīja: Paskaties kaa pensionaars Haas peedeejaas 2 sezonas speelee..
Pensionārs Hāss ir bijis #2 reitingā, bet Monako pensionāri ir bijušie čelendžeru un fjūčeru bakstītāji. Protams, tas gan nenozīmē, ka uzvaru var sākt svinēt jau pirms spēles.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-28 15:22, pirms 12 gadiem
Lejnieks sola novērtēt pretiniekus Visu laiku nenovērtēja, malacis

  -1 [+] [-]

, 2013-03-28 17:50, pirms 12 gadiem
Ja kas, tad varenajā Latvijas izlasē vienīgi Gulbis spēlē ATP, bet pārējie dragā Futurē ar mainīgiem rezultātiem. Nupat atpakaļ kausā taču bija situācija, kad Latvijas izlases rezultāts karājās mata galā, vai Juška uzvarēs reitinga sestā simta spēlētāju, kuram Gulbis iepriekš bija zaudējis.

     [+] [-]

, 2013-03-28 18:36, pirms 12 gadiem
Būs uzvara, jagaida spēle , nevaru sagaidīt..

     [+] [-]

, 2013-03-28 20:30, pirms 12 gadiem
Ar Ernestu ierindā monakieši jāņem tīri, kaut no Latvijas otrā numura nekā nevar zināt. Nupat izlasīju sestdienā ar viņu interviju un nevaru vien nobrīnīties, kā viņš runāja ar I.Ā par totalizatoriem zemākā līmeņa tenisā. Nu, nu....Man ir drusku cita informācija par viņu...