Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška uzvar dubultspēlē, Žgunam un Dekmeijerei zaudējumi

Juška uzvar dubultspēlē, Žgunam un Dekmeijerei zaudējumi
Andis Juška
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Pie panākuma Ostravas (Čehija) "Challenger" dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā ticis Andis Juška pārī ar krievu Aleksandru Kudrjavcevu, kuri ar 6:4, 6:1 sakāva ar ceturto numuru izliktos Sadiku Kadiru (Austrālija) un Puravu Radžu (Indija). Tikmēr Barselonas WTA "International" dubultspēļu turnīrā neveiksme Līgai Dekmeijerei kopā ar ASV tenisisti Meganu Moltoni-Leviju, kuras ar 1:6, 3:6 atzina Spānijas un Horvātijas jauktā dueta pārākumu.

Jau ziņojām par Anda Juškas (ATP 383.) vakardienas zaudējumu Ostravas "Challenger" vienspēļu turnīrā, kad sīva cīņa trešajā setā nācās piekāpties ranga 131. vietas īpašniekam Karolam Bekam no Slovākijas - 1:6, 6:1, 5:7. Šodien māla seguma turnīrs bija jāturpina ar dubultspēļu 1. kārtu. Kopā ar krievu Aleksandru Kudrjavcevu spēle pret ar ceturto numuru izliktajiem Sadiku Kadiru (Austrālija) un Puravu Radžu (Indija) tika uzsākta veiksmīgi – pirmajā setā ātri izdevās izvirzīties vadībā ar 5:2, taču Andim Juškam ar pirmo iespēju neizdevās izservēt uzvaru setā, kas nedaudz vēlāk bija jāpaveic viņa pāriniekam - 6:4. Otrajā setā līdzīga cīņa vairs nesanāca – latvieša pārstāvētais duets breikoja jau pirmajā geimā, bet maču pēc brīža noslēdza ar 6:4, 6:1.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Andis ticis pie 15 reitinga punktiem un 270 eiro naudas prēmijas. Spēlē par pusfinālu rīt būs jātiekas ar "wild card" saņēmušo Slovākijas pāri Dominiku Hrbatiju un Marko Danisu. 33 gadus vecais Hrbatijs, kurš savulaik ATP vienspēļu reitingā pabijis 12. vietā, pagājušā gada nogalē paziņoja par karjeras beigšanu, tomēr tas viņu nav atturējis ik palaikam izmēģināt spēkus "Challenger" tūres sacensībās.

Zaudējumu Barselonas WTA "International" dubultspēļu turnīra 1. kārtā piedzīvojusi Līga Dekmeijere (WTA 94.). Šodien latviete pārī ar ASV sportisti Meganu Moltoni-Leviju cieta sakāvi pret Spānijas un Horvātijas duetu Kabeza Kandela/Lučiča – 1:6, 3:6. Par dalību sacensībās Līga ieguvusi vienu dubultspēļu reitinga punktu un 430 ASV dolāru naudas balvu.

30 gadus vecais Latvijas tenisists Adrians Žguns (ATP - 750.) cietis neveiksmi Floridas (ASV) "Future" turnīra 1. kārtā. Jau februārī Adrians startēja vienā no Floridas "Future" turnīriem, kad arī zaudējums bija jau pirmajā kārtā (toreiz 3:6, 7:6(5), 3:6) pret bulgāru Dimitaru Kutovskiju). Šodien spēle bija līdzīga iepriekšējai - pret ar sesto numuru izlikto Haiti sportistu Oliveru Sažū (ATP – 512.) uzvarēts otrais sets, bet zaudēts visā mačā ar 3:6, 6:0, 3:6.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home
ITF Tennis - Home Page
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...