Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis skaidrojas ar tiesnesi un triju setu cīņā zaudē "Challenger" turnīra otrajā kārtā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gulbis skaidrojas ar tiesnesi un triju setu cīņā zaudē "Challenger" turnīra otrajā kārtā
Ernests Gulbis. Foto: Zumapress/Scanpix

ATP "Challenger 125" sacensībās Beļģijas pilsētā Otiņī Luvēnā-la-Novā otrajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis (ATP 314.), kurš ar rezultātu 6:7 (6), 2:6, 3:6 piekāpās mājiniekam Gotjē Onklēnam (ATP 338.).

• Abu tenisistu pirmajā savstarpējā cīņā pirmais pretinieka serves geimā uzvarēja 21 gadu vecais Onklēns, kurš sacensību pirmajā kārtā negaidīti spēja pieveikt franču sportistu Igo Imbēru (ATP 106.).

• Spēles pirmā seta ceturtajā geimā, rezultātam esot 30-40, Gulbis bumbiņu izsita ārpus laukuma robežām, Onklēnam panākot 3:1. Septītajā setā Gulbim izdevās likvidēt breika deficītu, ar agresīvu spēli izprovocējot pretinieku uz kļūdām.

• Spraigs cīniņš turpinājās arī līdz pat taibreikam un tā noslēgumam, kad pēc pauzes, kurā Gulbis skaidrojās ar paaugstinājuma tiesnesi, Onklēns pieļāva dubultkļūdu (7:6), kā arī latvietis pēc tam ar trešo piegājienu realizēja setbumbu.

Otrajā setā iniciatīvu pārņēma Onklēns, beļģim izrādoties pārākam piecos geimos pēc kārtas (no 1:2 panākot 6:2).

Seta izskaņā Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Gulbis atkal izstaroja nesavaldību, vairākas minūtes tiesnesim pieprasot vērot video atkārtojumu, kā arī lūdzot kortā ierasties turnīra inspektoru.

• Izšķirošajā setā pirmajos divos Onklēna serves geimos Gulbis kārtīgi pamocīja pretinieku, nerealizējot pa breikbumbai. Neizmantotās iespējas 34 gadus vecajam latvietim atspēlējās seta izskaņā, kad Onklēns bija pārāks četros geimos pēc kārtas.

Gulbis par otrās kārtas sasniegšanu nopelnīja 25 ATP ranga punktus, kas latvietim jaunnedēļ ļaus atgriezties pasaules ranga trešajā simtā.

Spēles statistika

Ernests GulbisGotjē Onklēns
Netveramās serves:147
Dubultkļūdas:61
1. serve:62%56%
Punkti pēc 1. serves:46/58 (79%)42/56 (75%)
Punkti pēc 2. serves:26/44 (59%)13/35 (37%)
Breikbumbas:1/55/9
Punkti kopumā:91102

Izmantotie avoti:
https://www.atptour.com/en/scores/s...

     [+] [-]

, 2023-01-26 20:47, pirms gada
Šī mača tiesnesis bija negodīgs pret Gulbi. Viņš šo maču tiesāja par labu Onklēnam. Visas breikbumbas un praktiski visus geimus sākot ar otro setu šis draņķagabals tiesnesis ieskaitīja tikai Onklēnam. Šo debīlo un negodīgprātīgo tiesnesi vajag atbrīvot no tiesneša pienākumiem un iesviest cietumā uz mūžu vai arī atdot zvēriem par laupījumu.

     [+] [-]

, 2023-01-26 21:16, pirms gada
Einarsd32 rakstīja: Šī mača tiesnesis bija negodīgs pret Gulbi. Viņš šo maču tiesāja par labu Onklēnam. Visas breikbumbas un praktiski visus geimus sākot ar otro setu šis draņķagabals tiesnesis ieskaitīja tikai Onklēnam. Šo debīlo un negodīgprātīgo tiesnesi vajag atbrīvot no tiesneša pienākumiem un iesviest cietumā uz mūžu vai arī atdot zvēriem par laupījumu.
Vispār jā. Gan chair umpirs gan līnijtiesneši tiesāja par labu majinkam. Nekad neesmu redzējis, ka tiesātu par labu gulbim.

     [+] [-]

, 2023-01-27 11:58, pirms gada
Čelendžī 3 seti jāuzvar? Kāds balvu fonds, Kārli
Ernests laikam apēdis nepareizās gliemenes vai varžu kājas, kad, vispirms izstājas, tad atkal gauži ērcīgs