Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Mellups: "Ozoliņam ir pilns potenciāls sasniegt augstus rezultātus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mellups: "Ozoliņam ir pilns potenciāls sasniegt augstus rezultātus"
Roberts Štrombahs un Kārlis Ozoliņš. Foto: Latvijas Tenisa savienība

Pēdējo divu gadu valsts čempions tenisā un nacionālās izlases dalībnieks Kārlis Ozoliņš vēl pusotru gadu studēs Amerikā, bet pēc tam jau pilnā apmērā varētu iesaistīties profesionālajā tenisā. Sportacentrs.com portālam to atklāj Latvijas Tenisa federācijas (LTS) ģenerālsekretārs Jānis Mellups.

21 gadīgais Kārlis Ozoliņš studē Ilinoisas Universitātē un maz spēlē pasaules tūrē, līdz ar to ATP rangā atrodas savam potenciālam neatbilstoši zemajā 1042. pozīcijā. "Kad viņš ir Latvijā, tad es viņam palīdzu ar treniņu procesu," informē treneris Jānis Mellups, kurš vada "Tennis Pro Academy" pie Jūrmalas šosejas. "Universitātes komandas sezonas laikā viņam jāaizvada ļoti daudzas spēles, tad vienkārši nav iespēju startēt ATP tūrē, "čeledžeros" un "fjūčeros". Amerikā ir ļoti laba sistēma un ļoti labi treniņu apstākļi, turklāt viņš gūst papildu pieredzi no daudzām spēlēm un ar katru gadu kļūst nobriedušāks. Šobrīd ir ļoti labā fiziskajā kondīcijā."

"Kārlim vēl ir jāstudē pusotrs gads," norāda tenisa speciālists. "Viņa gadījumā ir nepieciešams spēlēt profesionāļu turnīros arī starp studijām. Svarīgi pakāpties rangā - lai brīdī, kad varēs veltīt pilnu laiku, tās izejas pozīcijas būtu pēc iespējas augstākas - tad, iespējams, nevajadzētu tik daudz spēlēt kvalifikācijās un varētu jau startēt pamatsacensībās. Mērķi nekur nav pazuduši. Redzēsim, kā izskatīsies, kad [profesionālajā tenisā] būs nospēlējis pilnus divus trīs gadus. Runājot ar viņa ģimeni un ar pašu Kārli, viņš ir apņēmības pilns to darīt. Manuprāt, viņam ir pilns potenciāls sasniegt augstus rezultātus."

Kā jau ziņots, 2022. gada Latvijas čempionāta finālā Kārlis Ozoliņš (šobrīd ATP 1042.) uzvarēja tagadējo Latvijas pirmo raketi Robertu Štrombahu (patlaban ATP 346.) - 6:3, 3:6, 7:6(3). Valsts otrais numurs joprojām ir LTS prezidents Ernests Gulbis (ATP 896.), kurš nav spēlējis kopš februāra.

LTS nesūdzas par finansējuma trūkumu un atbalsta arī augsta līmeņa sportistus. "Mums ļoti paveicies, ka ir daudz atbalstītāju, kuriem teniss interesē. Ar aizvadītā gada budžetu esmu apmierināts, arī nākamā gada budžets izskatās optimistisks. Vēlos publiski pateikties visiem atbalstītājiem, kuri ir noticējuši tenisa savienībai un mūsu virzībai," saka Mellups.

LTS kā biedrība ir "vienos uzskatos ar Latvijas valsts uzskatiem un maksimāli par Ukrainas atbalstu," akcentē ģenerālsekretārs, paužot nosodījumu Krievijas agresijai un informējot par palīdzības sniegšanu Latvijā esošajiem Ukrainas tenisistiem. "Pie mums akadēmijā bieži vien rodu iespēju bez maksas trenēties Ukrainas bērniem un atbalstīt viņus caur tenisa savienību."

  +1 [+] [-]

, 2023-12-28 02:16, pirms 4 mēnešiem
Ja varētu attīstīt monstrālu servi, būtu latviešu Milos Raonic!!!

  +1 [+] [-]

, 2023-12-28 10:16, pirms 4 mēnešiem
ceriba ka aizsniegsies līdz top100 vai kā Beraņķis līdz 50 vietai

  +1 [+] [-]

, 2023-12-28 14:10, pirms 4 mēnešiem
Jakapa biezah Cahalangeros. Pats redzeju, ka pirms gada kad vel Bens Shletons nebija slavens, Ozo izcili nospeleja pret sho ASV parstavi. Jaa, zaudeja, bet bija labs sniegums

  +1 [+] [-]

, 2023-12-28 19:54, pirms 4 mēnešiem
Potencionāls ir. Vispār tas ir visiem, sākumā. Vēlāk jau manīs, kas un kā. Līdz trešjam simtam tiks?