Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis un Pavlovs pusfinālā, Juškam zaudējums

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietis un Pavlovs pusfinālā, Juškam zaudējums
Miķelis Lībietis
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas tenisistu duets Miķelis Lībietis un Deniss Pavlovs tikuši pie otrā panākuma Santodomingo „Future” dubultspēļu turnīrā, kas devis vietu pusfinālā, tikmēr Andis Juška pārī ar vācieti Filipu Marksu nav spējis pārvarēt dubultspēļu turnīra 1.kārtu Somijas pilsētas Helsinku „Challenger” turnīrā.

Šonedēļ starptautiskos vīriešu tenisa turnīros Latviju pārstāv trīs sportisti. Nozīmīgākajā no tiem – Helsinku (Somija) „Challenger” startēja Andis Juška. Diemžēl pie uzvarām latvietim tikt neizdevās – vienspēļu turnīra kvalifikācijā Juška nespēja pabeigt maču veselības likstu dēļ, bet šodien dubultspēļu 1.kārtas cīņā kopā ar vācieti Filipu Marksu nācās atzīt ar 2.numuru izliktā dueta - austrieša Aleksandra Pejas un vācieša Mihaila Kolmana pārākumu – 4:6, 6:7(5). Reitinga punktus Andim neizdevās izcīnīt.

Veiksmīgāka šī diena Miķelim Lībietim un Denisam Pavlovam, kuri tālajā Dominikānas republikā sasnieguši Santodomingo „Future” dubultspēļu pusfinālu. Smagā triju setu spēlē latvieši atspēlēja vienu mačbumbu un uzveica Arielu Beharu (Urugvaja) un Luisu Davidu Martinesu (Venecuēla) – 6:4, 6:7(5), [12:10]. Dubultspēļu rangā katrs sportists ieguvis pa sešiem reitinga punktiem, kas noteikti svarīgāki 18 gadus vecajam Lībietim, lai uzlabotu pozīciju (viņš ir 873., kamēr Pavlovs 219.). Pusfinālā pretiniekos stāsies ar 1.numuru izliktie Andrejs Kumancovs (Krievija) un Matve Midelkūps (Nīderlande).

Jāpiezīmē, Lībietis šo turnīru aizvada ar pēdas savainojumu, kas gūts vienspēļu kvalifikācijas pirmajā kārtā. Tieši savainojuma dēļ mūsu sportists nav bijis gatavs vienspēļu pamatturnīra pirmajai cīņā, kurā ar 4:6, 2:6 tika zaudēts Barbadosas pārstāvim Darianam Kingam. Pagaidām Lībietis vēl nav drošs par spēlēšanu turpmākajos vienspēļu turnīros Centrālamerikā (kopā plānoti četri), bet dubultspēlēs problēmas ar pēdu izjūtot mazāk.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home