Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Pamatturnīros uzvaras tikai Marcinkevičai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pamatturnīros uzvaras tikai Marcinkevičai
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ieva Matroze, LTS

Sākušās cīņas vairākos „Future” un ITF tenisa turnīros. Neveiksme jau pirmajā mačā Izraēlā arī šonedēļ Kārlim Lejniekam, bet 16 gadus vecais Mārtiņš Podžus Vācijā uzvarējis divās no trijām kvalifikācijas spēlēm. ITF turnīru Tallinā ar divām uzvarām sākusi Diāna Marcinkeviča, bet Adrijai Runčai Vācijā zaudējums.

Eilatas (Izraēla) „Future” 10 000

Trīs Izraēlas „Future” turnīru sēriju Eilatas pilsētā ar neveiksmi noslēdzis Kārlis Lejnieks (ATP 379.). Ar 2.numuru izliktais latvietis ar 6:3, 3:6, 3:6 piekāpās zviedram Milošam Sekuličam (ATP 789.). Kopumā trijos turnīros Kārlis tika pie sešiem reitinga punktiem (pirmajā nedēļā sasniegts pusfināls), bet pagājušajā nedēļā arī zaudēja pirmās kārtas cīņā.

Kārstas (Vācija) „Future” 15 000

Veiksmīgāk Vācijas pilsētas Kārstas turnīrā izdevās nospēlēt 16 gadus vecajam Mārtiņam Podžus. Viņš prata pārvarēt divas kvalifikācijas kārtas, pieveicot rangā esošus tenisistus – 6:4, 6:3 pret krievu ArtjomuPudovkinu (ATP 1341.), bet 6:1, 6:2 pret Nīderlandes pārstāvi Antalu Van der Duimu (ATP 774.). Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā Mārtiņam bija relatīvi vājāks pretinieks, rangā neesošais vācietis Mihels Dornbušs, tomēr veselības problēmu dēļ no šīs spēles nācās izstāties pie rezultāta 2:3 pirmajā setā. Pie reitinga punktiem mūsu sportists netika, bet jaunnedēļ Mārtiņš un viņa brālis Jānis plāno spēlēt kvalifikāciju turnīrā Francijā.

Tallinas (Igaunija) ITF 10 000

Otro nedēļu pēc kārtas Igaunijā notiek ITF sērijas turnīrs. Kvalifikācijā Latviju pārstāvēja Anastasija Trubiča un Jūlija Kuļibaba, tomēr abām zaudējumi jau 1.kārtā. Trubiča ar 1:6, 1:6 piekāpās krievietei Majai Gaverovai, bet Kuļibabai 1:6, 3:6 pret zviedrieti Paulinu Milosavļeviču. Līdz ar to pamatturnīrā spēlē tikai viena mūsu sportiste – Diāna Marcinkeviča (WTA 575.). Vienspēļu turnīrā viņai piektās raketes statuss, bet pirmajā kārtā bija jātiekas ar krievieti Niku Kuharčuku (827.). Šo pretinieci izdevās uzveikt ar 6:4, 6:4, bet 2.kārtas sāncensi Diāna uzzinās rīt. Arī dubultspēlēs kopā ar krievieti Aleksandru Artamonovu (izliktas ar 2.numuru) šodien uzvara - 6:4, 4:6, [12:10] pret krievietēm Janinu Darišinu un Ļubovu Vasiļjevu. Arī šī turnīra nākamās sāncenses tiks noteiktas rīt.

Kārstas (Vācija) ITF 10 000

Jau pieminētajā Kārstas pilsētā šonedēļ notiek arī ITF turnīrs, kura pamatturnīra dalībnieču vidū ir arī Adrija Runča. WTA rangā pagaidām vēl neesošā latviete vienspēles saņēmusi wildcard un pirmajā cīņā tikās ar čehieti Terezu Hladikovu (WTA 542.). Diemžēl pārsteigums izpalika - neveiksme ar 3:6, 2:6. Adrija kopā ar itālieti Klaudiju Čopolu spēlēs arī dubultspēļu turnīrā – pirmajā kārtā pretī galvenās favorītes, poliete Paula Kanija un krieviete Marina Meļņikova. Šis mačs rīt.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page