Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus turpina sekmīgi spēlēt "Futures" turnīros Āzijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus turpina sekmīgi spēlēt "Futures" turnīros Āzijā
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Mārtiņš Podžus otrdien iekļuva Kualalumpuras "Futures 15 000" sērijas turnīra 2. kārtā.

Ranga 647. vietā esošais Podžus nedēļas pirmajā mačā ar 6:1, 6:3 sagrāva rangā augstāk esošo ASV tenisistu Evanu Songu (#580), kurš bija izlikts ar trešo numuru. Podžus divus no četriem geimiem zaudēja ar savu servi un graujoši uzvarēja, neskatoties uz to, ka jau pirmajā geimā tika nobreikots. Podžus pēc neveiksmīgā ievada izcēlās ar deviņu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju.

Podžus ceturto nedēļu pēc kārtas spēlē "Futures" turnīrā Āzijā. Pirmajās divās nedēļās viņš startēja Nontaburi (Taizemē), kur izcēlās ar finālu un ceturtdaļfinālu, bet pagājušajā nedēļā astoņniekā iekļuva Kučingā, kur uzsākts trīs nedēļu ilgs posms Malaizijā, kas tiks pabeigts ar diviem turnīriem Kualalumpurā. Pirmās barjeras pārvarēšana šonedēļ dod vienu punktu.

Tartu "Futures" kvalifikācijā spēlēja pieci mūsējie, un tikai viens spēja iekļūt 2. kārtā. Tas izdevās Krišjānim Stabiņam (ATP 1461.), kurš apspēlēja citu Latvijas tenisistu Tomu Sutri (6:1, 6:1), bet pēc tam 2. kārtā, kas šoreiz bija kvalifikācijas fināls, ar 6:4, 3:6, 3:6 zaudēja zviedram Filipam Bergevi (ATP 1154.). Jau 1. kārtā izstājās Gustavs Lukstiņš, Roberts Grīnvalds un Mārtiņš Rocēns.

Stabiņš vienīgais no Latvijas spēlētājiem piedalījās dubultspēļu turnīrā, kur viņam kopā ar Baltkrievijas tenisistu Ivan Ļutareviču sāpīgs zaudējums Krievijas duetam Aleksandrs Igošins/Jevgeņijs Karlovskis – 7:5, 2:6, 13:15. Stabiņam ar pārinieku bija trīs mačbumbas.