Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Strasbūrā cīņa par 2.kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastovai Strasbūrā cīņa par 2.kārtu
Anastasija Sevastova

Pirmo uzvaru WTA sacensību pamatturnīros pēc vairāk nekā pusgada pauzes šodien centīsies izcīnīt Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova. Francijas pilsētas Strasbūras turnīra 1.kārtā viņu gaida duelis pret ungārieti Timeju Babošu, kuru pirms nedēļas izdevās uzvarēt. Tikmēr Briseles WTA dubultspēļu sacensību 1.kārtu lūkos pārvarēt Līga Dekmeijere.

WTA līmeņa sacensību pamatturnīros Anastasija pēdējo reizi spēlēja 2011.gada oktobrī, kad Luksemburgas turnīrā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet cīņu pret Jūliju Gergesu bija spiesta pārtraukt savainojuma dēļ. Neveiksmīgi sākās arī šis gads – īsi pirms sezonas tika gūts vēl viens savainojums, kā rezultātā liepājnieci turnīros neredzējām līdz pat aprīļa beigām. WTA rangā pa šo laiku viņai nācās atkrist uz trešā simta vidu (zemākā pozīcija 258.).

Par atgriešanās turnīru tika izvēlētas Eštorilas WTA sacensības. 2010.gadā šajā vietā Nastja izcīnīja savu pirmo (un pagaidām vienīgo) WTA titulu, bet šoreiz nācās samierināties ar zaudējumu 1.kvalifikācijas kārtā pret ķīnieti Šuaju Žaņu. Pēc nedēļas Anastasija jau bija Francijā – arī Kaņsurmēras ITF 100 000 turnīrā jāspēlē kvalifikācija. Diemžēl arī tur pirmā uzvara izpalika, neveiksme pret kolumbieti Katalinu Kastano. Trešais turnīrs un trešā kvalifikācija beidzot nesa sekmes. Prāgas ITF 100 000 turnīrā Sevastova pārvarēja visas trīs kvalifikācijas kārtas, pēc tam vēl divas kārtas pamatturnīrā, līdz pusfinālā atdūrās pret Jeļenu Baltaču (Lielbritānija) – 3:6, 4:6. 42 iegūtie reitinga punkti beidzot ļāva uzlabot arī ranga vietu – šonedēļ viņa ir 230.

Tomēr pie sasniegtā mūsu sportiste neapstājas un turpina spēļu maratonu. Prāgā viņa nospēlēja sešus mačus septiņās dienās (ceturtdaļfinālu piektdienā), bet jau sestdien bija Francijas pilsētā Strasbūrā, uzsākot WTA kvalifikāciju. Pirmajā kārtā pretiniece bija itin spēcīga – WTA ranga 95.vietas īpašniece Laura Pous-Tio no Spānijas, taču daudz variantu viņai netika doti (6:2, 6:3). Nākamajās kvalifikācijas pretinieces bija nosacīti vājākas, un Sevastova izrēķinājās arī ar viņām - 7:6(3), 6:3 pret spānieti Letisiju Kostasu-Moreiru (WTA 218.) un graujošais 6:0, 6:1 pret slovākieti Ļenka Jurikova (WTA 252.). Kvalifikācijā nopelnīti 16 reitinga punkti.

Atpūtas diena turnīrā nesanāks – tā kā sacensību finālam jānotiek sestdien, tad jau šodien jāizspēlē visi pirmās kārtas mači. Anastasijai izloze pretiniekos devusi ungārieti Timeju Babošu. Nesen 19 gadu jubileju nosvinējusī sportiste šobrīd ir Ungārijas tenisa līdere, ieņemot 65.vietu rangā (rekords – 64.vieta aprīlī). Karjeras lielāko sasniegumu guvusi šī gada martā, kad visai negaidīti kļuva par Meksikas pilsētas Monterejas WTA vienspēļu čempioni (uz hard seguma). Tāpat viņa bijusi junioru ranga līdere. Par sev tīkamākajiem nosauc hard un zāliena segumus, tomēr arī uz māla var būt bīstama. Par to liecina gada sākumā sasniegtais Bogotas WTA pusfināls. Pēdējās nedēļās uz māla ungāriete gan nav spīdējusi – uzvarēta tikai viena no piecām spēlēm, turklāt pret rangā krietni zemāk esošu pretinieci.

Pēdējā no šīm piecām spēlēm Babošai bija pagājušajā nedēļā Prāgā, kad 2.kārtā viņu ar 7:5, 6:3 tieši Sevastova. Iespējams, tieši tāpēc bukmeikeru prognozēs Anastasijai šodien ir favorītes statuss. Spēle šodien paredzēta ap 13:30 otrajā galvenajā kortā, tā būs redzama arī interneta videotiešraidē.

Citā WTA turnīrā Beļģijas pilsētā Briselē šodien mačs Latvijas vadošajai dubultspēļu tenisistei Līgai Dekmeijerei. Viņa duetā ar krievieti Mariju Kondratjevu cīnīsies pret grieķietes Eleni Danilidu un čehietes Evas Hrdinovas duetu. Mača sākums 13:00.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

  +1 [+] [-]

, 2012-05-22 12:03, pirms 12 gadiem

     [+] [-]

, 2012-05-22 13:24, pirms 12 gadiem
Par anastasiju

     [+] [-]

, 2012-05-22 13:25, pirms 12 gadiem
Tads centralais korts

     [+] [-]

, 2012-05-22 13:56, pirms 12 gadiem
"Pēdējā no šīm piecām spēlēm Babošai bija pagājušajā nedēļā Prāgā, kad 2.kārtā viņu ar 7:5, 6:3 tieši Sevastova." - šajā teikumā pietrūkst viena vārda.

Mūsējiem iet labāk, ja pirms spēlēm neko neraksta

     [+] [-]

, 2012-05-22 13:57, pirms 12 gadiem
Anastasija jau izstājās...........

     [+] [-]

, 2012-05-22 13:58, pirms 12 gadiem
Diemžēl spele jau gala, Sevastova neturpina cīņu, laikam atkal kadas veselības likstas