Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Morita iekļūst 2.kārtā, Sevastovai un Bammerei zaudējums

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Morita iekļūst 2.kārtā, Sevastovai un Bammerei zaudējums
Līga Dekmeijere
Foto: Jānis Gailums

Ar mainīgām sekmēm „Australian Open” dāmu dubultspēļu turnīrā šorīt startējušas Latvijas tenisistes. Līga Dekmeijere duetā ar japānieti Ajumi Moritu savas pretinieces apspēlēja ar 6:4, 6:3, bet Anastasija Sevastova un austriete Sibilla Bammere cieta neveiksmi ar 3:6, 6:7(3).

Kā pirmā no Latvijas sportistēm šorīt Melburnā spēlēja Sevastova. Kopā ar pieredzējušo austrieti Sibillu Bammeri viņa tikās ar rangā krietni augstāk esošajām čehietēm Luciju Hradečku un Andrea Hlavačkovu (attiecīgi 42. un 51. vieta, kamēr Sevastovai 207. dubultspēļu ranga pozīcija, bet Bammere dubultspēļu rangā nav vispār). Pirmajā setā čehietes uzvarēja itin pārliecinoši (6:3), bet otrajā savu pārākumu viņas apliecināja tikai taibreikā – 7:6(3). Līdz ar to Anastasija spēkus var koncentrēt tikai vienspēļu sacensībām, kur jau rīt 3.kārtas ietvaros jātiekas ar krievieti Vesnu Manasjevu (spēle divos naktī pēc Latvijas laika). Tikmēr par startu dubultspēļu turnīrā mūsu tenisiste tika pie 4800 Austrālijas dolāru prēmijas un pieciem reitinga punktiem.

Vēlāk pirmās kārtas cīņā devās Līga Dekmeijere (WTA 70.), kura par savu pārinieci bija sarunājusi japānieti Ajumi Moritu no Japānas (WTA 124.). Viņu pretinieces bija Sevastovas apspēlētā beļģiete Janīna Vikmaijere un rumāniete Simona Halepa, kuras dubultspēles spēlē maz (rangā tikai 191. un 1192.vieta). Interesanti, ka pirms šī mača Morita un Halepa bija pārvarējušas 2.kārtu vienspēlēs. Cīņā abiem duetiem bija daudz iespējas uzvarēt pie pretinieču serves, bet labāka realizācija izdevās Dekmeijerei un Moritai. Līdz ar to viņām triumfs divos setos ar 6:4, 6:3. Dekmeijere izdevies aizstāvēt pērn iegūtos 160 reitinga punktus, bet prēmijā nopelnīti 8600 Austrālijas dolāri. 2.kārtas mačā Latvijas un Japānas duetam pretī stāsies spēcīgās čehietes Iveta Benešova un Barbora Zahlavova Strikova (izliktas ar 6.numuru).

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  +2 [+] [-]

, 2011-01-20 10:33, pirms 13 gadiem
Sevastovai pirma spele 3.korta rit..laikam tas sanak ap 2 nakti pec LV laika.
Slēpts komentārs: Luca Toni