Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Marcinkevičai sagrāve WTA dubultspēļu debijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai sagrāve WTA dubultspēļu debijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Bernhards Funks

Sagrāvi WTA dubultspēļu debijā šodien piedzīvoja Diāna Marcinkeviča, kura pārī ar Lielbritānijas tenisisti Nikolu Sleiteri Bostādē (Zviedrija) spēja uzvarēt tikai četros geimos. Tikmēr dubultspēļu pusfinālus ITF turnīros sasnieguši Miķelis Lībietis (Tallinas "Future 15 000") un Aļona Ostapenko (Imolas ITF 25 000).

Marcinkevičai nelāga WTA dubultspēļu debija

Ja vienspēlēs Diāna Marcinkeviča ar zemo rangu (245. vieta) WTA pamatturnīros bez kvalifikācijas nevar tikt (līdz šim trīs nepārvarētas kvalifikācijas), tad dubultspēlēs vismaz šonedēļ Zviedrijā Diāna, kurai ir 14 ITF dubultspēļu tituli, ar 163. vietu reitingā iekļuva pamatsacensībās. Viņas pāriniece debijā bija 28 gadus vecā Lielbritānijas tenisiste Nikola Sleitere, kurai dubultspēļu rangā 183. vieta un šogad divi ITF dubultspēļu tituli.

Latvijas un Lielbritānijas pāra pretinieces bija Gruzijas tenisiste Anna Tatišvili (103.) un ukrainiete Irina Burjačoka (81.), kurai vienīgai no šodienas mača dalībniecēm ir WTA dubultspēļu tituls. Burjačoka pērn ar Valēriju Solovjovu uzvarēja turnīrā Baku. Savukārt Tatišvili pagājušajā nedēļā zaudēja Budapeštas dubultspēļu finālā.

Marcinkevičai faktiski bija jāspēlē par divām, jo Sleitere bija uzkrītoši visvājākā no visām četrām šīs spēles dalībniecēm. Pēc 1:6 sagrāves pirmajā setā ar Marcinkevičas pulēm otrā seta sākumā izdevās iegūt breiku (1:0), taču pārsvars uzreiz tika zaudēts. Vēlāk no 1:4 izdevās atspēlēties līdz 3:4, taču tad atkal kļūdu sēriju un mačs drīz vien zaudēts – 1:6, 3:6.

Marcinkeviča nopelnīja vienu reitinga punktu un 450 dolārus. Atgādinām, ka vienspēļu kvalifikācijā Latvijas pirmā rakete pārvarēja vienu no trim kārtām.

Lībietis Tallinā turpina tikai dubultspēlēs

Pēdējais Tallinā palikušais Latvijas pārstāvis Miķelis Lībietis (ATP 1456.), šodien Tallinā aizvadīja divus mačus. Vispirms vienspēlēs ar 7:6(6), 6:7(4), 5:7 tika zaudēts mājiniekam Vladimiram Ivanovam (ATP 432.).

Dubultspēlēs labākas sekmes, jo tajās kopā ar igauni Markusu Kerneru ceturtdaļfinālā tika uzveikti krievs Jegors Kovaļovs un baltkrievs Vladimirs Kruks – 7:6(5), 5:7, 10:8. Iekļūšana pusfinālā devusi astoņus ranga punktus. Vienspēlēs Lībietis nopelnīja tikai vienu punktu.

Arī Ostapenko dubultspēļu pusfinālā

Aļona Ostapenko (WTA 739.) Imolā vienspēlēs zaudēja jau 1. kārtā, bet dubultspēlēs tikusi līdz pusfinālam. Lai to paveiktu, gan bija jāuzvar tikai vienā spēlē. Ostapenko Itālijā startē kopā ar Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku un ir izliktas ar pirmo numuru. Šis apstāklis ļāva izlaist pirmo kārtu un turnīru sākt no ceturtdaļfināla.

Tajā ar 4:6, 6:2, 10:7 tika uzveiktas mājinieces Alise Balduči un Agnese Cukīni. Ostapenko ar pārinieci pēc zaudēta pirmā seta arī otrajā nokļuva iedzinējos ar breiku, taču spēja no 1:2 uzvarēt piecos geimos pēc kārtas. Atspēlēties nācās arī supertaibreikā, tajā trīs reizes likvidējot minibreika deficītu un uzvarot ar 10:7. Ostapenko nopelnījusi 24 reitinga punktus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-18 00:42, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Vismaz WTA debiteja. Dubultspeles vinja var taalu aizkulties.
Labak jau vienspēlēs, tur viņa pati būtu noteicēja, bet galvenais lai aizkuļas līdz Top 100.