Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juškam neveiksme "Challenger" turnīrā Polijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juškam neveiksme "Challenger" turnīrā Polijā
Andis Juška
Foto: Gintars Kavacis

Latvijas tenisists Andis Juška šodien piedzīvojis zaudējumu Polijas pilsētas Bitomas „Challenger” vienspēļu turnīra 1. kārtas spēlē. Vairāk nekā divu stundu ilgā mačā Andis ar 7:5, 4:6, 5:7 piekāpās rangā nedaudz augstāk esošajam Nīderlandes sportistam Tomasam Šorelam.

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs 25 gadus vecais Andis Juška (ATP 312.) šonedēļ devies uz Polijas pilsētu Bitomu, kur piedalās „Challenger” sērijas turnīrā ar balvu fondu 30 000 eiro. Spēles šajā turnīrā notiek uz māla seguma, bet Andim ar savu reitinga pozīciju uzreiz bija izdevies nodrošināt vietu pamatturnīra dalībnieku vidū. Izlozē par latvieša pirmo pretinieku bija kļuvis 21 gadu vecais Nīderlandes tenisists Tomass Šorels, kuram rangā nedaudz augstāka pozīcija – 301. Abiem tenisistiem šī bija pirmā savstarpējā spēle, bet izredzes uz panākumu līdzīgas.

Jau pirmā seta sākumā abi tenisisti apmainījās ar breikiem, taču turpinājumā ļoti pārliecinoši uzvarēja pie savām servēm, kas liecināja, ka būs jāspēlē taibreiks. Taču 12. geimā Juškam izdevās tik pie divām setbumbām pie pretinieka serves un izmantot jau pirmo no tām – 7:5. Arī otrā seta sākumā Andim bija laba iespēja tikt pie breika un 2:0 vadības, bet sāncensis atspēlējās. Līdz pat devītajam seta geimam tenisisti bija pārāki pie savas serves, taču tad Juška zaudēja savu servi, ko pēc brīža Šorels pārvērta uzvarētā setā – 6:4.

Trešā seta sākumā iniciatīva joprojām bija Nīderlandes tenisista pusē, kurš nokļuva 40:15 pozīcijā pie Anda serves, tomēr uzvarēt šo geimu latvietis viņam neļāva. Seta turpinājumā iespējas tikt pie serves laušanas tenisistiem nebija, līdz 11. geimā Juška tomēr zaudēja savu servi (kaut bija 30:0 vadība). iespēju noslēgt spēli savā labā Šorels izmantoja un iekļuva nākamajā kārtā – 5:7, 6:4, 7:5. Līdz ar to Andim vienspēļu turnīrs noslēdzies bez reitinga punktu iegūšanas (iegūta 310 eiro prēmiju).

Šodien Juškam paredzēts vēl viens mačs – pārī ar citu Latvijas sportistu Denisu Pavlovu Andis spēlēs dubultspēļu turnīrā. Latvijas duets ir turnīra galvenie favorīti un pirmajā spēlē tiksies ar ungāra Atilas Balaša un krieva Denisa Matsukevičs duetu. Iespējams, mačs gan varētu nenotikt, jo Balašs nepabeidza no rīta notikušo vienspēļu cīņu.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -1 [+] [-]

, 2010-06-15 15:19, pirms 14 gadiem
Pavlovs vienspēlēs nepiedalījās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-15 15:25, pirms 14 gadiem
Tur jābūt talantam, lai vienmēr uzvarētu, citādi visi vienādi.

     [+] [-]

, 2010-06-15 15:56, pirms 14 gadiem
Pavlovs jau sen nav Challenger vienspēlēs.

     [+] [-]

, 2010-06-15 23:10, pirms 14 gadiem
Andi, liec tak tās vienspēles pie malas, kam Tev tas vajadzīgs!?? Ņem Pavlovu par pārinieku un sāciet pastāvīgi kačāt dupeli! Tur var TĀDU piķi nopelnīt!!! Paskaties, piemēram, uz poļu pāri Marcin Matkowski un Mariusz Fyrstenberg - vienspēlēs viņi ir pilnīgi nulles, bet dupelēs ir viens no pasaules TOP pāriem un katrs karjerā sapelnījis jau virs 1.000.000 naudiņām! Neviens no viņiem singlus sen vairs nespēlē, pie kam augstākais singlos Mariušam ir 300.vieta, bet Marcinam ap 700.vietu. Marcinam ir ļoti spēcīga serve, kas gan nav īpaši spēcīgāka par Tavējo un abi labi spēlē pie tīkla, tas arī viss - pietiekoši, lai būtu miljonāri.