Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks: "Par Gulbja spēlēšanu svētdien domāsim, ja uzvarēsim rīt"

Rolands Eliņš

Lejnieks: "Par Gulbja spēlēšanu svētdien domāsim, ja uzvarēsim rīt"
Kārlis Lejnieks
Foto: Kaspars Volonts/LTS

Latvijas tenisists Jānis Podžus preses konferencē pēc zaudējuma Austrijas spēlētājam Jirgenam Melceram atzina, ka spēlē bijis iespējams "ieķerties", taču pietrūcis stabilitātes un pacietības, savukārt komandas kapteinis Kārlis Lejnieks norādīja, ka nevar spēlētājiem neko pārmest un šobrīd jāsamierinās ar situāciju un jāuzvar rītdienas spēlē, kurā gan Lejnieks latviešus par favorītiem nesauc.

"Jirgens Melcers bija labākais spēlētājs, ar kuru esmu spēlējis. Nekad iepriekš ar bijušo "Top 10" pārstāvi nebiju ticies, turklāt viņš arī dubultspēlēs bija desmitniekā. Bija prieks spēlēt ar viņu," apgalvo Jānis Podžus. "Kāpēc serves neizdevās? Nezinu. Bija daudzas garas izspēles, tās paņēma spēkus, pēc tām vienkārši bija grūtāk elpot un līdz ar to arī uzservēt."

Podžus apstiprināja, ka spēles gaitā sācis pamanīt un jau laikus atšifrēt Melcera nolūkus izmantot saīsināto sitienu, tiesa, vinnēt šīs izspēles sanācis tikai dažreiz. Podžus apņēmīgi apliecināja, ka šajā mačā bijis iespējams "ieķerties", pietrūcis vien stabilitātes un pacietības.

"Man laukuma segums lielas problēmas neradīja, laukums kā laukums," Podžus komentēja Anda Juškas izteikumus, ka viņam nav paticis lēnais segums. "Dažas izspēles bija ilgas, tas prasīja vairāk spēkus, taču jāspēlē un viss. Kas bija visgrūtāk? Uzspiest pretiniekam savu spēli. Uzņemt servi un doties agresīvi pie tīkla, sākt dzenāt viņu pa stūriem. Tas līdz galam neizdevās."

"Mēs tik bieži nespēlējam pret šāda līmeņa komandu," sacīja komandas kapteinis Kārlis Lejnieks. "Pirmkārt, ne Andis, ne Jānis šādus mačus nav spēlējuši. Andis principā ir beidzis spēlēt profesionālo tenisu, jau vairāk nekā sešus mēnešus. Situācija ir tāda, kā ir, un es nevaru viņiem neko pārmest. Viņi cīnījās, Jānis, manuprāt, vispār lieliski nospēlēja. Trešajā setā redzējām, ka pie rezultāta 4:4 visu izšķīra dubultkļūda un nākamais punkts. Nevaru neko pārmest, jo realitāte ir tāda, ka, ja Ernests (Gulbis) nespēlē pirmajā dienā, tad mums ir ļoti grūti sacensties."

"Situācija ir tāda, ka ir 0:2, tur nav daudz ko piebilst," izredzes vērtē Lejnieks. "Rīt ir dubultspēle, kurā, visticamāk, spēlēs Ernests, jāmēģina uzvarēt tajā, tiesa, arī pretiniekiem būs ļoti spēcīga komanda. Jācenšas paildzināt sēriju -ja uzvaram rīt, tad arī trešā spēļu diena būs citāda."

Lejnieks neizslēdza iespēju, ka svētdienas vienspēlēs laukumā varētu doties arī Gulbis, tiesa, vispirms jāuzvar dubultspēlē, un tikai tad varēs sākt domāt par šādu variantu: "Ja Ernests būs gatavs spēlēt un viņam tas nesagādās problēmas, tad,protams, tas mums tikai palīdzēs. Tad arī parādītos iespējas uzvarēt visā mačā, taču, apskatoties austriešu dubultspēļu komandu, mēs neesam favorīti rītdienas spēlē."

Kas vajadzīgs, lai tomēr uzvarētu? "Veiksmīga diena, jābūt līdzjutēju atbalstam, un tad jau viss var gadīties. Šobrīd jau nekas vēl nav zaudēts, ir situācija, kurai jāpielāgojas," optimismu nezaudēja Lejnieks.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-12 21:52, pirms 10 gadiem
Nu sis sorry gan ir sviests, itka pec dubultspeles vispar teoretiski Gulbim varetu but vieglak spelet neka sodien pret Fiseru, kaut kas te galigi neiet kopa.Nez ka tas domats, kaut kads sveiciens Savickim vai kaa.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-13 02:47, pirms 10 gadiem
Ak viņi domās? Tas gan labi, tikai vai nebūs tā kā par vēlu nedaudz?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja