Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis sezonu noslēdz ar zaudējumu Rodikam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbis sezonu noslēdz ar zaudējumu Rodikam
Trešo reizi Ernestam Gulbim nākas apsveikt Endiju Rodiku ar uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Ar neveiksmi pret amerikāni Endiju Rodiku (ATP 8.) Parīzes ATP „Masters Series” turnīru un 2010.gada tenisa sezonu noslēdzis latvietis Ernests Gulbis (ATP 26.). Rodikam Gulbis piekāpās jau trešo reizi karjerā, šoreiz ar rezultātu 3:6, 6:7(8). Parīzē mūsu tenisists nopelnīja 90 reitinga punktus.

Parīzes ATP „Masters Series” tenisa turnīrā šodien sākusies 3.kārtas izspēle, kad tiek noskaidroti ceturtdaļfinālisti. Pirmajā mačā kortos devās arī latvietis Ernests Gulbis (ATP 26.), kura pretinieks bija turnīra 7.numurs, amerikānis Endijs Rodiks. ASV sportistam Gulbis bija zaudējis abos iepriekšējos mačos (2008. un 2009. gadā), un arī šodien pārliecinošs cīņas favorīts bija amerikānis, kurš cīnās par tikšanu uz ATP finālturnīru Londonā.

Rodiks sāk pārliecinošāk un uzvar setu

Spēli ar serves geimu iesāka Rodiks. Pirmo amerikāņa servi Ernests ļoti labi uzņēma, bet pēc tam Rodika kontā trīs eisi un 1:0. Gulbim ar savu servi tik labi neveicās, vairākas kļūdas un 15:40. Abas breikbumbas izdevās atspēlēt, taču pēc tam vēl divas kļūdas 0:2. Trešajā geimā Gulbim izdevās izvirzīties vadībā ar 30:15, taču neaizsniedzās līdz bumbiņai, lai iesistu smešu. Pēc tam, kad Rodiks bija panācis 3:0, pirmo geimu uzvarēja arī Ernests, tomēr tas joprojām nebija tik pārliecinoši, kā to paveica amerikānis. Septītajā geimā Gulbim radās iespēja atgūt breiku, kad Rodiks pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas, taču vēl vienu misēkli no amerikāņa sagaidīt neizdevās – 2:5. Nākamajos geimos pārliecinoši uzvarēja servētāji, kas nozīmēja 6:3 Rodika labā. Pirmajā setā amerikāņa kontā sešas neatvairāmas serves un nevienas dubultkļūdas, kamēr Gulbim šī attiecība 3:2.

Pirmā seta statistika – 3:6

RādītājsErnests GulbisEndijs Rodiks
Eisi36
Dubultkļūdas20
Precīza 1. serve63%79%
Uzvarēti punkti pie 1. serves11/1516/22
Uzvarēti punkti pie 2. serves4/95/6
Breikpunktu realizācija0/11/3
Uzvarētie punkti2230

Ar ceturto mačbumbu Rodiks noslēdz Gulbja sezonu

Otro setu ar servi varēja sākt latvietis. Lai arī viņš pamanījās izsēt 40:0 vadību (trīs kļūdas pēc kārtas), tomēr nākamās divas izspēles uzvarēja – 1:0. Arī nākamajos geimos tenisisti izmantoja serves priekšrocību, kas laukuma pušu maiņas brīžos ļāva Gulbim būt priekšā (2:1, 3:2, 4:3), tomēr pārliecinošāk pie savas serves joprojām uzvarēja amerikānis. Devītajā seta geimā Gulbis pirmo reizi šodien savu servi uzvarēja sausā, bet līdz breikbumbām šajā setā neviens tenisists neaizsniedzās. Līdz ar to jāspēlē taibreiks. izmantojot dažas Ernesta kļūdas Rodiks tika priekšā ar 3:1, taču latvietis atspēlējās (3:3). Diemžēl pēc tam pieļautā dubultkļūda atkal deva Rodikam divu punktu pārsvaru (5:3), bet pie 5:4 amerikānim divas serves. Pēc nelielas Gulbja kļūdas Rodikam divas mačbumbas – pirmo Ernests atspēlēja, piespiežot Rodiku kļūdīties garā izspēlē no gala līnijas, bet otro ar veiksmīgu spēli pie tīkla. Ar eisu latvietis jau sarūpēja pirmo setbumbu sev, bet Rodiks atbildēja ar divām lielgabala servēm. Arī trešo mačbumbu Ernests atspēlēja, bet tad zaudēja punktu izspēlē pie tīkla. Ceturtā mačbumba Rodikam jau atkal pie savas serves un šoreiz amerikānis varēja līksmot, kad Gulbja sistā bumbiņa atdūrās tīklā – 6:3, 7:6(8).

Otrā seta statistika – 6:7(8)

RādītājsErnests GulbisEndijs Rodiks
Eisi66
Dubultkļūdas20
Precīza 1. serve70%79%
Uzvarēti punkti pie 1. serves26/3326/31
Uzvarēti punkti pie 2. serves6/145/8
Breikpunktu realizācija0/00/0
Uzvarētie punkti4046

90 reitinga punkti un vēl viens ranga rekords

Par divu kārtu pārvarēšanu Parīzē Gulbis nopelnījis 90 reitinga punktus, kā arī 28 900 eiro prēmiju. Nopelnītie reitinga punkti 15.novembra ATP rangā Gulbim atkal dos kāpumu, visticamāk, pat uz 23.vietu, kas būtu jauns latvieša ranga rekords (neskaidrības vēl ir ar argentīnieša Huana Monako ranga vietu). Šosezon Gulbis aizvadīja 51 spēli, no kurām uzvarēja 31. Tikmēr Rodika uzvara nozīmē, ka kvalificēties ATP finālturnīram vienspēlēs vairs nevar austrietis Jirgens Melcers. No atlikušā četrinieka (Berdihs, Ferers, Rodiks, Verdasko) liekais gan var būt jebkurš.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Kā vērtē Gulbja 2010.gada sezonu?

  • 61

  • 299

  • 70

  • 31


1 2 64 komentāri
Slēpts komentārs: siruan
Slēpts komentārs: krikshels
Slēpts komentārs: db01
Slēpts komentārs: murziks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: dziivnieks
Slēpts komentārs: Tinkijs Vinkijs
Slēpts komentārs: Dzejnieks
Slēpts komentārs: Atis Sēklinieks2
Slēpts komentārs: siruan
Slēpts komentārs: srax0
Slēpts komentārs: Tumanovs
Slēpts komentārs: karabans
Slēpts komentārs: Freemen
Slēpts komentārs: zixxxxx
Slēpts komentārs: Marka1111
Slēpts komentārs: Par_muuseejiem
Slēpts komentārs: Jogurts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: beiziiters
Slēpts komentārs: South Jabulani
Slēpts komentārs: vinnijs13
Slēpts komentārs: krixters
Slēpts komentārs: beiziiters
Slēpts komentārs: Hattrick's
Slēpts komentārs: vinnijs13
Slēpts komentārs: Juris no Ludzas
Slēpts komentārs: Skuju-Janis
Slēpts komentārs: South Jabulani
Slēpts komentārs: Pirate35

  -5 [+] [-]

, 2010-11-11 13:38, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Kas nav skaidrs ar Monaco punktiem? Pagašo gadu uzvareja Chardy un zaudēja Djokovicam 2karta, šogad atkal zaudēja Djokovičam otrā kārta, kas nozimē, ka par 25punktiem mazak nekā Ernestam! Un Ernests ir 23 vieta, ja kāds neizdomās spēlēt kaut kādos Chalanger turniros tad apsteigt ernestu nevar!! Un nakamo sezonu ernestam milzigas iespējas tikai kāpt un kāpt, protams ar noteikumu,ka šo partraukumu neizmantos atpušoties vienkarši! Ernests jau tā ir atpūties šosezon pārāk daudz!
nuu Monaco ir rezerves punkti, jo shobriid vinja ieskaitee 0 par deivisa kausu.. neesmu iedziljinaajies paaraak, jo ATP sheema jautra, bet nu ir variants ka vinjam buus 1570 nevis 1480 punkti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: miami

  -4 [+] [-]

, 2010-11-11 13:54, pirms 13 gadiem
Rodiks bija labāks - tas ir jāatdzīst.
1 2 64 komentāri