Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Pavlovs triumfē dubultspēļu turnīrā Itālijā, Dekmeijere sasniedz finālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pavlovs triumfē dubultspēļu turnīrā Itālijā, Dekmeijere sasniedz finālu
Deniss Pavlovs
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Latvijas tenisists Deniss Pavlovs izcīnījis pirmo titulu 2011.gadā. Itālijas pilsētas Trento „Future” 15 000 sērijas dubultspēļu sacensībās viņš triumfēja duetā ar mājinieku Valteru Trusendi, finālā apspēlējot frančus Botī un Burkē – 6:2, 7:5. Soli no titula ir arī Līga Dekmeijere - kopā ar amerikānieti Kimberliju Koutsu sasniegts fināls Klīrvoterā.

Uzreiz no Deivisa kausa cīņām Salonikos (Grieķija) Deniss Pavlovs mēroja ceļu uz Itālijas pilsētu Trento, kurā norisinājās „Future” turnīrs ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru. Vienspēļu sacensības Denisam neizdevās – jau pirmajā kārtā bija jāspēlē pret turnīra ceturto numuru, čehu Janu Mertlu – zaudējums ar 2:6, 2:6. Krietni labākas sekmes dubultspēlēs.

Par pārinieku šī sacensībām Deniss bija sarunājis itālieti Valteru Trusendi, un abu duets tika izlikts ar 1.numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Trešdien 2.kārtā (ceturtdaļfinālā) pārliecinoši tika apspēlēti mājinieki Stefano Galvani un Tomaso Lago – 6:3, 6:4, bet ceturtdienas vakarā Latvijas un Itālijas duets pusfinālā tika galā ar pieminēto čehu Janu Mertlu un slovāku Mihalu Pazicki – 3:6, 6:2, 10:6. Šovakar finālā pretiniekos bija Francijas duets Kevins Botī un Gregors Burkē, kuri apspēlēti divos setos – 6:2, 7:5.

Pavlovam šis ir pirmais tituls šosezon, par kura izcīnīšanu iegūti 27 reitinga punkti. Iespējams, tas 21.marta ATP dubultspēļu rangā ļaus ielauzties pirmajā divsimtniekā (šobrīd Deniss ir 214.). No Itālijas Pavlovs dosies uz Krieviju, kur jaunnedēļ startēs „Future” turnīrā Maskavā. Šajā turnīrā spēlēs arī Andis Juška, un dubultspēlēs latvieši spēlēs kopā.

Tikmēr Līgai Dekmeijerei, spēlējot kopā ar amerikānieti Kimberliju Koutsu, izdevies tikt līdz finālam ASV pilsētas Klīrvoteras ITF 25 000 dubultspēļu turnīrā. Naktī uz sestdienu pusfināla mačā viņas ar 6:4, 7:6(5) uzveica ar 1.numuru izliktās francūzietes Stefāniju Forecu Gakonu un Irēnu Pavloviču. Rangā pagaidām nopelnīti 34 punkti, bet svētdien finālā jātiekas ar Arinu Rodionovu (Krievija) un Heidiju El Tabahu (Kanāda).

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home