Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas pirmā rakete Štrombahs triju setu kaujā pieveic 15 gadīgu bulgāru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas pirmā rakete Štrombahs triju setu kaujā pieveic 15 gadīgu bulgāru
Roberts Štrombahs. Foto: Claudio Gärtner/Tennisphoto.de/Imago Images/Scanpix

Otro reizi mēneša intervālā Bulgārijas pilsētā Dobričā notiek ATP "Challenger" sērijas turnīrs, atkal tur spēlējot Latvijas pirmajam numuram vīriešu tenisā Robertam Štrombaham (ATP 451.). Šodien viņš pirmajā kārtā ar 4:6, 7:5, 6:1 uzvarēja 15 gadīgo bulgāru sportistu Ivanu Ivanovu, kurš lielajā pasaules rangā vēl nav iekļuvis.

Iepriekšējās dienās Štrombahs pārvarēja kvalifikācijas kārtas, ar 6:3, 7:5 pieveicot serbu Sašu Markoviču (ATP 885.) un 6:3, 6:4 tiekot galā ar vācieti Luku Vīdenmanu (ATP 601.).

Šodienas spēlē pret Ivanovu par deviņiem gadiem vecākais Štrombahs nokļuva iedzinējos ar 4:6 un 1:4, turklāt ar divu breiku deficītu. Mājinieks izcilo iespēju uzvarēt spēlē un tikt ATP rangā izšķērdēja. Otrā seta pēdējos četros geimos Vācijas latvietim Štrombaham izdevās būt pārākam 16 no 17 izspēlēm. Trešajā setā Štrombahs turpināja uzņemto ritmu, to iesākot ar 5:0.

Štrombahs nākamajā kārtā jeb astotdaļfinālā spēkosies pret augustā Dobričā jau pieveiktā bulgāra Dimitara Kuzmanova (ATP 382.) un itāļa Raula Brankačo (ATP 371.) spēles uzvarētāju.

Spēles statistika:
https://www.atptour.com/en/scores/s...