Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška un Pavlovs dubultspēļu pusfinālā, Marcinkeviča jau finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška un Pavlovs dubultspēļu pusfinālā, Marcinkeviča jau finālā
Deniss Pavlovs un Andis Juška
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas tenisistiem šodien izdevies sekmīgs starts dažādos starptautiskos tenisa turnīros. Anda Juškas un Denisa Pavlova duets šodien sasniedza Francijas pilsētas Senremī „Challenger” sacensību pusfinālu, Diāna Marcinkeviča tikusi jau finālā dubultspēlēs Sarajevas ITF turnīrā, bet Adrians Žguns un Kārlis Lejnieks sasnieguši ceturtdaļfinālus vienspēlēs.

Senremī „Challenger” (balvu fonds 42 500 eiro)

Jau ziņojām, ka Francijas pilsētas Senremī „Challenger” tenisa vienspēļu turnīrs „Trophee Des Alpilles” ar balvu fondu 42 500 eiro abiem Latvijas pārstāvjiem Andim Juškam un Denisam Pavlovam noslēdzās ar zaudējumiem pret rangā augstāk esošiem mājiniekiem. Juška otrdien ar 6:7(7), 6:2, 4:6 piekāpās Žoselina Ouanam (ATP 137.), bet Pavlovs šodien ar 2:6, 4:6 atzina Eduāra Rožē Vaselina (ATP 115.) pārākumu. Abiem latviešiem gan tās vēl nebija turnīra beigas, jo jāspēlē dubultspēle.

Arī pēc šī vakara cīņas Juška un Pavlovs turpina dalību dubultspēļu turnīrā – sasniegts pusfināls. Mūsu sportistu pretinieki šodien bija labi zināmie mājinieki Marks Žikels un Adrians Manarino, kuri vairāk specializējas vienspēlēm un pat pabijuši ranga simtniekā. Tomēr arī dubultspēlēs viņi spēlē atzīstami un, lai izcīnītu uzvaru, Juškam un Pavlovam šodien vajadzēja trīs setus – 7:5, 4:6, 10:7. Panākums latviešiem devis pa 33 reitinga punktiem un kopīgu 920 eiro prēmiju. Rīt pusfinālā mūsu puišu pretinieki būs ar 1.numuru izliktie briti Džonatans Marejs un Džeimijs Delgado.

Trīres „Future” (balvu fonds 10 000 ASV dolāru)

Vācijas pilsētas Trīres „Future” turnīrā otro maču aizvadīja Adrians Žguns (ATP 628.) Liepājnieks, kurš turnīrā izlikts ar 6. numuru arī šodien pretiniekam nezaudēja ne seta – 6:3, 6:4 pret čehu Martinu Prikrilu (ATP 1773.). Atgādinām, ka pirmajā turnīra kārtā Adrians apspēlēja vācieti Stefenu Moneki (ATP 1122.) ar 6:3, 6:3. Par divām uzvarām Žguns nopelnījis divus reitinga punktus, bet piektdien ceturtdaļfinālā spēkosies ar vēl vienu Čehijas tenisistu Jakubu Lustiku (ATP 962.).

Gvadalaharas „Future” (balvu fonds 10 000 ASV dolāru)

Otro panākumu Meksikas pilsētas Gvadalaharas turnīrā guvis Kārlis Lejnieks (ATP 524.). Atgādinām, ka atvietis, kurš turnīrā ir izlikts ar 4.numuru, pirmajā kārtā ar 6:3, 6:4 apspēlēja Filipīnu sportistu Rubenu Gonzalesu (ATP 945.)., bet naktī uz piektdienu ar 6:1, 6:2 viegli tika galā ar mājinieku Taigru Hanku. Ceturtdaļfinālā Kārļa pretinieks būs ar 5.numuru izliktais austrālietis Džordans Kokss (ATP 537.).

Larisas ITF (balvu fonds 10 000 ASV dolāru)

Grieķijas pilsētas Larisas ITF sacensības šobrīd turpina Diāna Marcinkeviča, kura šodien aizvadīja dubultspēļu turnīra spēles. Latvijas tenisistes pāriniece turnīrā ir krieviete Aleksandra Artamonova, bet abu duets izlikts ar 4. numuru. Pirmā kārta Latvijas un Krievijas duetam bija brīva, bet šodien vispirms ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:3 tika pārspēts mājinieču duets Eleni Konstantinidu un Despoina Vogasari. Pēc pāris stundu atelpas bija jāaizvada arī pusfināls, kurā Marcinkeviča un Artamonova arī tika pie uzvaras – 6:2, 2:6, 10:8 pret Lauru Joanu Andreju (Rumānija) un Geliju De Velu (Beļģija). Finālā Latvijas un Krievijas duetam pretī stāsies Klaudija-Žanina Dumitresku (Rumānija) un Diana Isajeva (Krievija). Atgādinām, ka vienspēļu turnīrs gan Diānai, gan vēl divām Latvijas tenisistēm (Zanei Zariņai un Jūlijai Kuļibabai) beidzās pēc pirmās kārtas.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home
ITF Tennis - Home Page