Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Mednis: "Prieks par debiju, rūgtums par zaudējumu"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Mednis: "Prieks par debiju, rūgtums par zaudējumu"
Rūdolfs Mednis
Foto: Kaspars Volonts, LTS

Latvijas komandā Deivisa kausa izcīņā pret Bulgāriju pie spēlēšanas tika arī 17 gadus vecais Rūdolfs Mednis, kurš pēc laba spēles sākuma tomēr divos setos atzina bulgāra Aleksandra Lazova pārākumu – 4:6, 1:6. Pēc spēles Rūdolfs ieskicēja tenisa lomu savā dzīvē.

Ja pērn Slovākijā Deivisa kausā debitēja Artūrs Lazdiņš, tad šoreiz komandas kapteinis Kārlis Lejnieks piekto maču uzticēja Rūdolfam Mednim. Rūdolfs pirms tam bija pārstāvējis Latviju dažāda vecuma junioru komandās, bet pieaugušo līmenī viņam šis bija tikai trešais izgājiens (pērn spēlēts divos “Future” turnīros).

“Tā pavisam nopietni iekšā tenisā esmu pēdējo pusgadu, kad pēc Kārļa (Lejnieka-aut.) iniciatīvas tika izveidota treniņu grupa, kurā vairāki mūsu vecuma grupas labākie tenisisti aizvada intensīvu treniņu darbu. Dienā iznāk trenēties četras piecas stundas. Grupā ietilpstu es, Gustavs Lukstiņš un Roberts Grīnvalds”, sacīja Mednis, kuram šī gada janvārī palika 17 gadu. “Pagājušajā gadā turnīru nebija pārāk daudz, jo bija jāpabeidz skola. Šogad mācos tālmācībā, tāpēc ir vairāk laika tenisam. Progress ir jūtams, tomēr jāstrādā vēl ļoti daudz, lai būtu konkurētspējīgs ārpus Latvijas”, atklāja sportists.

Rūdolfs bija priecīgs, ka izdevies uzspēlēt jau pirmajā pieteikuma reizē, tomēr kopējais noskaņojums tik patīkams neesot: “Patīkami, ka radās iespēja uzspēlēt un debitēt Deivisa kausā, tomēr ir arī rūgtums gan par savu, gan komandas zaudējumu. Šodienas spēlē pieredzei bija loma, izšķirošajos brīžos, īpaši pirmajā setā, viņš nospēlēja labi tās bumbas, kuras vajadzēja nospēlēt. Man tas neizdevās.”

Skatoties nākotnē Mednis atklāja, ka tuvākajos mēnešos svarīgākie būs treniņi pie Jāņa Mellupa, Anda Juškas un Jāņa Viņķa. “Vispirms treniņi un tikai pēc tam turnīri. Šogad noteikti vēl spēlēšu junioru turnīros, līdz pieaugušajiem vēl jāpagaida”.

     [+] [-]

, 2015-03-10 08:35, pirms 10 gadiem
another bird from Latvia