Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juškam zaudējums Francijā, Žguns un Lejnieks sāk ar uzvarām

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juškam zaudējums Francijā, Žguns un Lejnieks sāk ar uzvarām
Andis Juška
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas tenisists Andis Juška šodien ar zaudējumu uzsācis Francijas pilsētas Senremī „Challenger” sērijas vienspēļu turnīru. Trijos setos viņš atzina rangā augstāk esošā mājinieka Žoselina Ouanas pārākumu – 6:7(7), 6:2, 4:6. Rīt kopā ar Denisu Pavlovu Juška startēs dubultspēļu sacensībās. Tikmēr „Future” turnīru Vācijā ar panākumu iesācis Adrians Žguns.

Senremī „Challenger” (balvu fonds 42 500 eiro)

Šī brīža Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Andis Juška šonedēļ devies uz Franciju, kur Senremī pilsētā norisinās „Challenger” turnīrs „Trophee Des Alpilles” ar balvu fondu 42 500 eiro (spēles hard seguma kortos). ATP ranga 294. vieta Andim uzreiz deva vietu vienspēļu pamatturnīra dalībnieku vidū, bet par pirmo pretinieku viņam ielozēja mājinieku Žoselinu Ouanu, kuram turnīrā sestās raketes gods. 24 gadus vecais francūzis ATP rangā šobrīd ieņem 137. vietu, bet pērnā gada izskaņā bijis pat 88. Līdz šim abi tenisisti jau bija divas reizes tikušies savā starpā un katram pa uzvarai – 2005. gadā ar 2:6, 7:6(5), 7:5 bija uzvarējis francūzis, bet 2008. gadā ar 3:6, 7:6(2), 7:6(3) – Juška. Šodienas mačā favorīts, protams, bija francūzis.

Spēles pirmais sets aizritēja ļoti līdzīgā cīņā. Abi tenisisti uzvarēja savas serves geimos, bet taibreikā veiksme bija francūža pusē – 9:7. Otrā seta sākumā Andim izdevās pārtvert iniciatīvu. Trešajā geimā viņš uzvarēja pie pretinieka serves, bet septītajā to izdarīja vēlreiz. Tā kā sava serve klausīja labi, tad seta iznākums 6:2 latvieša labā. Trešajā setā abi tenisisti labi servēja un līdz pat desmitajam geimam nebija nevienas breika iespējas. Diemžēl 10. geimā, kad servēja Andis, Ouanam bija pirmā iespēja lauzt servi un viņš to arī izmantoja. Šajā gadījumā breikbumba bija arī setbumba un francūzis triumfēja mačā ar 7:6(7), 2:6, 6:4. Juškam tikmēr vienspēļu turnīrs beidzies bez reitinga punktu iegūšanas, bet nopelnīta 440 eiro prēmija. Rīt kopā ar citu Latvijas tenisistu Denisu Pavlovu Andis uzsāks Senremī dubultspēļu turnīru, pirmajā kārtā tiekoties ar mājiniekiem Šarlu Antuānu Brezaku un Vinsānu Stufu. Tāpat 1.kārtas mačs vienspēlēs būs Denisam, kurš pamatturnīrā iekļuvis kā laimīgais zaudētājs.

Trīres „Future” (balvu fonds 10 000 ASV dolāru)

Vācijas pilsētas Trīres „Future” turnīrā šodien pirmo maču aizvadīja Adrians Žguns. 28 gadus vecais sportists, kurš nesen kļuva par šī gada Latvijas čempionu, ATP rangā ieņem 628. vietu un šajā turnīrā izlikts ar 6. numuru. Pirmajā spēlē Adrians tikās ar mājinieku Stefenu Moneki (ATP 1122.) un uzvarēja ar 6:3, 6:3. Nākamajā kārtā liepājnieka pretinieks būs čehs Martins Prikrils (ATP 1773.).

Gvadalaharas „Future” (balvu fonds 10 000 ASV dolāru)

Ar panākumu Meksikas pilsētas Gvadalaharas turnīrā startējis Kārlis Lejnieks (ATP 524.). Latvietis, kurš turnīrā ir izlikts ar 4.numuru, pirmajā kārtā ar 6:3, 6:4 apspēlēja Filipīnu sportistu Rubenu Gonzalesu (ATP 945.). Nākamajā mačā Kārļā pretinieks būs kāds no meksikāņiem, kuri rangā ieņem ietas tikai otrajā tūkstotī.

Larisas ITF (balvu fonds 10 000 ASV dolāru)

Grieķijas pilsētas Larisas ITF sacensībām bija pieteikušās trīs Latvijas tenisistes. Diemžēl vienspēļu pamatturnīrs visām iznāca neveiksmīgs. Diāna Marcinkeviča (WTA 526.), kurai bija turnīra otrās raketes gods, pirmajā spēlē tikās ar Uzbekistānas pārstāvi Vladu Ekšibarovu (WTA 1068.) un piedzīvoja zaudējumu divos taibreikos – 6:7(1), 6:7(8), Zane Zariņa (WTA 942.) ar 4:6, 0:6 atzina amerikānietes Samantas Pauersas (WTA 1006.) pārākumu, bet Jūlija Kuļibaba, kurai līdz rangam vēl jātiek, pirmajā spēlē piekāpās Indijas tenisistei Šivikai Burmanai (WTA 701.) – 1:6, 6:7(12). Dubultspēļu turnīrā Grieķijā spēlēs vien Marcinkeviča, kuras pāriniece būs krieviete Aleksandra Artamonova. Abu duets turnīrā ir izlikts ar 4.numuru, kas pirmo kārtu devis brīvu.

Sarajevas ITF (balvu fonds 10 000 ASV dolāru)

Lina Lileikite Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā šodien uzsāka dubultspēļu turnīru, kurā spēlē pārī ar lietuvieti Joanu Eidukoniti. Pirmās pretinieces bija norvēģiete Emma Flūda un serbiete Vana Mrazoviča, kuras Baltijas duetam nespēja izrādīt cienīgu pretestību – 6:2, 6:1. Ceturtdaļfinālā Lileikites un Eidukonites pretinieces būs horvātietes Mateja Cutura un Ani Mijacika. Tieši Mijacikai Lina zaudēja izšķirošajā vienspēļu kvalifikācijas cīņā – ir iespēja revanšēties.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home
ITF Tennis - Home Page