Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai uzvaras Lielbritānijā, Lejniekam – ASV

Krišs Upenieks

Marcinkevičai uzvaras Lielbritānijā, Lejniekam – ASV
Kārlis Lejnieks
Foto: Romualds Vambuts

Vakar vakarā ar uzvarām starptautiskos tenisa turnīrus uzsākuši Latvijas tenisisti Diāna Marcinkeviča un Kārlis Lejnieks. Diāna izcīnījusi uzvaras Edinburgas ITF 10 000 sērijas vienspēļu un dubultspēļu sacensību 1. kārtā, bet Kārlis turpinājis uzvaru sēriju ASV – pārvarēta pirmā kārta Orenžparkas „Future” turnīrā.

Pēc izcīnīta pirmā ''Future'' sērijas titula Verobīčā 22 gadus vecais Kārlis Lejnieks (ATP 708.) nolēma palikt ASV, lai piedalītos vēl vienā ''Future'' sērijas vienspēļu turnīrā Orenžparkā. Izloze lēma, ka Lejnieka pirmais pretinieks būs 23 gadus vecais venecuēlietis Pjero Luisi, kurš ATP rangā ieņem 551. vietu, bet šajā turnīrā bija izlikts ar septīto numuru.

Ar Luisi Lejnieks jau tikās Verobīčā, kad pie rezultāta 6:2, 1:0 venecuēlietis nolēma neturpināt spēli. Trešdienas vakarā spēle izvērtās daudz sīvāka. Lejnieks zaudēja pirmo setu ar 5:7, taču tad spēja saņemties un uzvarēt spēli trīs setu cīņā ar 5:7, 6:1, 6:4. Par vietu ceturdaļfinālā Lejnieka pretinieks būs 25 gadus vecais Norvēģijas pirmais numurs Erlings Tveits (ATP 666.). Arī Tveitu Lejnieks pieveica pagājušajā nedēļā Verobīčā (6:3, 3:6, 6:2).

Tikmēr 17 gadus vecā Marcinkeviča (WTA 511.) otro nedēļu pēc kārtas startē Lielbritānijā. Ja pagājušajā nedēļā Edinburgā uzvaras gūt neizdevās, tad šonedēļ Edinburgā pārvarēta 1. kārta kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs. Vienspēļu turnīrā Diāna ir izlikta ar 4. numuru un vakar ar 6:2, 7:5 pārspēja 25 gadus veco mājinieci Elizabeti Tomasu (WTA 743.). 2. kārtā pretiniekos būs Bjanka Koha no Vācijas (WTA 933.).

Dubultspēlēs Diānas pāriniece ir Džesika Koena no Francijas un viņu duets izlikts ar 4. vietu. Pirmās kārtas spēlē vakar ar 6:4, 6:2 tika uzveiktas mājinieces Dženifera Elana un Houpa Džonsone, bet šodien ceturtdaļfinālā būs jāspēlē pret vēl vienu mājinieču duetu – Daneiku Bortviku un Džoanu Hendersoni.

Izmantotie resursi:
itftennis.com

  +6 [+] [-]

, 2010-05-06 09:48, pirms 14 gadiem
A Gulbis pa to laiku vakar OSC futeni ar čomiem kāpāja...