Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Semeņistaja pirmoreiz sasniedz ITF pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Semeņistaja pirmoreiz sasniedz ITF pusfinālu
Darja Semeņistaja. Foto: Zuma Press/Scanpix

No trim Latvijas tenisistēm, kuras piektdien spēlēja ITF māla seguma turnīru ceturtdaļfinālos, uzvarēt izdevās tikai Darjai Semeņistajai, pusfinālu sasniedzot W15 turnīrā Prokupļē. Tikmēr Diāna Marcinkeviča un Kamilla Bartone zaudēja W25 mačos Vroclavā un Hāgā.

Diāna Marcinkeviča (WTA 307.) Vroclavā ar 4:6, 5:7 zaudēja čehietei Mirjamai Kolodziejovai (#324), tiekot nobreikota sešas reizes, kamēr pašai izdevās četri breiki. Tiesa, viņa nevienā no setiem nebija vadībā, piedzīvojot zaudējumu mačā, kurā favorīte bija rangā nedaudz zemāk esošā čehiete.

Marcinkevičai šogad ceturtdaļfinālos 1-3 bilance, vienīgo uzvaru gūstot pagājušajā nedēļā W25 turnīrā Klostersā (Šveice), kur viņa sasniedza pirmo pusfinālu kopš 2019. gada decembra. Šonedēļ Polijā nopelnīti 13 reitinga punkti.

Kamilla Bartone (WTA 542.) Hāgā ar 5:7, 4:6 piekāpās mājiniecei Ariannei Hartono (#351). Viņa 2. setā atspēlēja breiku (1:3), bet pie 4:3 neizmantoja breika iespēju, kas ļautu servēt par tiesībām spēlēt vēl vienu setu.

Bartonei vēl nav izdevies W25 turnīros tikt tālāk par ceturtdaļfinālu. Viņa šajā posmā šogad zaudēja arī Liepājā. Hāgas turnīru sākusi no kvalifikācijas, Kamilla Nīderlandē nopelnīja 15 punktus.

Darja Semeņistaja (WTA 1163.) Prokupļes W15 turnīrā ar 6:0, 6:2 sagrāva 38 gadus veco rumānieti Joanu Gašparu (#673), neizmantojot iespēju izcīnīt "sauso" uzvaru. Viņa bija vadībā ar 6:0 un 5:0, nespējot ar pirmo mēģinājumu izservēt maču, kas ilga tikai 52 minūtes.

Gašpara maija beigās uzvarēja W15 turnīrā Hēraklejā, tur izcīnot savu septīto titulu un kļūstot par vecāko ITF tūres čempioni kopš 2017. gada. Savukārt 18 gadus vecā Semeņistaja pirmoreiz iekļuva ITF pusfinālā, nopelnot četrus punktus. Piebilstams, ka Darja šogad jau ir uzvarējusi UTR PRO turnīros, kuros sastāvs būtiski neatšķiras no ITF sacensībām.