Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisisti novembri sāk ar četrām uzvarām četrās spēlēs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas tenisisti novembri sāk ar četrām uzvarām četrās spēlēs
Adrians Žguns
Foto: Sportacentrs.com

Sekmīgu dienu starptautiskos tenisa turnīros izdevies aizvadīt Latvijas tenisistiem. Liepājnieki Adrians Žguns un Lina Lileikite izcīnīja panākumus vienspēļu turnīros, bet Andis Juška un Līga Dekmeijere ar saviem pāriniekiem svinēja uzvaras dubultspēļu sacensībās.

Iraklijas „Future” 10 000
Grieķijas pilsētā Iraklijā šonedēļ norisinās vēl viens „Future” sērijas turnīra ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Tajā startē arī divi latvieši – Adrians Žguns un Miķelis Lībietis. 18 gadus vecajam Lībietim vienspēļu turnīrs beidzās sestdien kvalifikācijas 1.kārtā – 6:7(1), 2:6 pret Janu Blehu (1229.),bet dubultspēļu pamatturnīra pirmās kārtas maču Miķelis aizvadīs rīt. Viņa pārinieks sacensībās ir īrs Sems Berijs, bet sāncenši – ar pirmo numuru izliktie Juho Paukku (Somija) un Daniels Danilovičs (Melnkalne).

Liepājnieks Adrians Žguns (ATP 685.) dubultspēļu turnīrā nestartē, bet šodien pamanījās sarūpēt pārsteigumu vienspēļu sacensību pirmajā kārtā. Viņa sāncensis bija ar pirmo numuru izliktais soms Juho Paukku (ATP 397.), kuram pirms divām nedēļām Kosas turnīrā bija nācies zaudēt ar 3:6, 2:6. Revanšs izdevās itin pārliecinošs – 6:3, 6:3 un vieta otrajā kārtā, kurā pretiniekos būs itālietis Eriks Krepaldi (ATP 596.) vai Melnkalnes pārstāvis Daniels Danilovičs (ATP 732.).

Astanas „Challenger” 125 000
25 gadus vecais Andis Juška (ATP vienspēlēs 316., dubultspēlēs 143.) šonedēļ devies uz Kazahstānas galvaspilsētu Astanu, kur norisinās nozīmīgs „Challenger” sērijas turnīrs. Vienspēļu turnīru Andis uzsāks rīt no rīta ar maču pret Izraēlas tenisistu Harelu Leviju (ATP 239.), bet šodien pārliecinoši sasniedza dubultspēļu ceturtdaļfinālu. Par pārinieku Andis sarunājis mājinieku Alekseju Kedrjuku, bet šodien pirmajā kārtā spēlēja pret <i>wildcard</i> saņēmušo duetu Daņilu Braunu (Kazahstāna) un Dmitriju Marfinski (Krievija). Sīva cīņa neiznāca – Juška un Kedrjuks zaudēja tikai vienā geimā (6:0, 6:1). Turnīrā Andis ieguvis 20 reitinga punktus un 800 ASV dolāru prēmiju, bet nākamos pretiniekus uzzinās rīt.

Nantes ITF 50 000
Francijas pilsētas Nantes ITF sērijas turnīrā šonedēļ spēlē Līga Dekmeijere. Vienspēļu turnīrā mūsu tenisistei izdevās pārvarēt vienu kvalifikācijas kārtu – pēc panākuma pār rangā neesošo mājinieci Florenci Heringu (6:2, 6:2), sekoja neveiksme pret Lielbritānijas tenisisti Annu Smitu (WTA 300.) – 3:6, 2:6. Tas deva vienu reitinga punktu. Labāki panākumi Līgai viņas pamatdisciplīnā – dubultspēlē. Šīs nedēļas turnīrā par pārinieci sarunāta krieviete Jeļena Bovina, bet pirmajā kārtā zaudēts tikai viens geims pret francūzieti Fionu Gervā un čehieti Katerinu Klapkovu – 6:1, 6:0. Šis panākums Līgai devis 24 reitinga punktus, bet nākamās pretinieces vēl nav zināmas.

Minskas ITF 10 000
Uz Baltkrievijas pilsētu Minsku ceļo mērojusi šī gada Latvijas čempione, 18 gadus vecā Lina Lileikite. Viņai šobrīd pietrūkst viena reitinga punkta, lai debitētu WTA rangā. Turnīrs liepājniecei bija jāsāk no kvalifikācijas. Vakar pirmajā kārtā grūtā spēlē izdevās uzveikt Aļonu Fominu no Ukrainas (7:5, 6:7(9), 6:2), bet šodien izšķirošajā mačā par tikšanu pamatturnīrā ar 6:0, 6:0 izdevās sakaut Moldovas pārstāvi Gabrielu Porubinu. Rīt pamatturnīra pirmajā mačā Lina tiksies ar citu ukrainieti Irinu Kiričenko. Neviena no pieminētajām tenisistēm WTA rangā šobrīd neatrodas.

Izmantotie resursi:
ITF
ATP