Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Kičenoka vienojušās par ilgtermiņa sadarbību

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko un Kičenoka vienojušās par ilgtermiņa sadarbību
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka ar Sinsinati trofejām. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka turpinās spēlēt kopā arī 2023. gadā. Ukrainietei starpsezonā īsti neizdevās atpūsties, jo no Latvijas pārcēlās uz Slovākijas galvaspilsētu.

Aizvadītajā sezonā Ostapenko/Kičenokas lielākie sasniegumi bija "French Open" pusfināls, Vimbldonas čempionāta pusfināls, Sinsinati "WTA 1000" čempioņu tituls un WTA finālturnīra pusfināls. "Turpināšu spēlēt ar Aļonu Ostapenko," informē Ludmila Kičenoka. "Mums ir vienošanās kopā spēlēt 2023. gadā, varbūt vēl arī nākamajā. Skatīsimies, kā mums viss sanāks."

30 gadīgā Kičenoka startē gandrīz tikai dubultspēlēs un patlaban atrodas karjeras augstākajā punktā - dubultspēļu rangā ieņem devīto vietu (iepriekšējos gados personīgais rekords bija #32) un šogad naudas balvās nopelnīja vairāk nekā 477 tūkstošus ASV dolāru (iepriekš personīgais rekords bija nepilni 211 tūkstoši 2019. gadā).

Kad februārī sākās Krievijas iebrukums, Kičenoka bija spiesta doties prom no Ukrainas. Latvijas tenisiste uzaicināja uz Rīgu. Bet tagad ukrainiete pārcēlusies uz Slovākiju. "Mana pirmsezona aizritēja Bratislavā, uz kurieni pārcēlos ar savu draugu," atklāj Ukrainas labākā dubultspēļu speciāliste. "Nākamajā gadā noteikti dzīvosim tur, bet tālāk tad redzēs."

Vai starpsezonā izdevās pilnvērtīgi atpūsties? "Es teiktu, ka praktiski nē. Jo no Latvijas pārcēlāmies uz Bratislavu, ar mašīnu un visām mantām. Sadzīves jautājumi un dzīvokļa meklējumi prasīja pietiekami daudz laika un spēka," atzīst ukrainiete.

Kičenoka: "Komandā nav jaunu cilvēku. Turpinu strādāt ar treneri Džefu Kotzi [DĀR], ar kuru mēs sākām sadarboties šī gada beigās [rudenī]. Jaunajā sezonā viņš būs ar mani kādos turnīros. Man ļoti palīdz arī mans draugs un vienlaicīgi treneris Stass Hmarskis. Ar mani strādā arī fiziskās sagatavotības treneris Jurijs Žukovskis."

21. decembrī Ludmila Kičenoka ieradās Austrālijas dienvidu pilsētā Adelaidā. 24. datumā Aļona Ostapenko no Rīgas izlidoja uz Frankfurti, nākamajā dienā nokļuva Singapūrā, bet Adelaidā ielidoja 26. decembrī.

Adelaidā šodien bija ārkārtīgi karsts - vairākas stundas termometrs rādīja apmēram 39 grādus. Nākamajās četrās dienās neprognozē vairāk par 28 grādiem. Gada karstākie mēneši tur ir janvāris un februāris.

Ostapenko/Kičenoka jauno sezonu sāks pirmajā pieejamajā turnīrā: 1.-8. janvāra Adelaidas "WTA 500". Viņas ir pieteiktas arī gada pirmajam "Grand Slam" jeb "Australian Open", kas sāksies 16. janvārī.

Izmantotie resursi:
btu.org.ua

  +4 [+] [-]

, 2022-12-27 17:32, pirms gada
Mūsu Zvaigznes

  +6 [+] [-]

, 2022-12-27 17:44, pirms gada
🏆🇱🇻🇺🇦

  +3 [+] [-]

, 2022-12-27 18:01, pirms gada
uz to vienu ir jāpaceļ %#@$*^~`

  +4 [+] [-]

, 2022-12-27 19:38, pirms gada
Lai veicas !

     [+] [-]

, 2022-12-28 14:04, pirms gada
''Kad februārī sākās Krievijas iebrukums, Kičenoka bija spiesta doties prom no Ukrainas. Latvijas tenisiste uzaicināja uz Rīgu. Bet tagad ukrainiete pārcēlusies uz Slovākiju.''
Diez kādēļ

  +1 [+] [-]

, 2022-12-28 17:55, pirms gada
york89 rakstīja: ''Kad februārī sākās Krievijas iebrukums, Kičenoka bija spiesta doties prom no Ukrainas. Latvijas tenisiste uzaicināja uz Rīgu. Bet tagad ukrainiete pārcēlusies uz Slovākiju.''
Diez kādēļ
Zelta vidusceļš. tuvāk mājas, tuvāk Eiropa, nav jāmāk vācu (Vīne), tur pat slāvus var atrast. Un vēl virkne apstākļu, kas mīlētājiem traucē

     [+] [-]

, 2023-01-03 12:57, pirms gada
Sasit galīgi Plisku