Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka triumfē lietus aizkavētā taibreikā un tiek 1/4 finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka triumfē lietus aizkavētā taibreikā un tiek 1/4 finālā
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: Elisa Alcoba / Elisse Tennis

Kanādas otrajā lielākajā pilsētā Monreālā turpinās "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka šovakar astotdaļfinālā apspēlēja polieti Magdu Lineti un amerikānieti Bernardu Peru (3:6, 6:2, 10-8). Lietus dēļ izšķirošajā taibreikā cīņa tika pārtraukta, taču galu galā izdevās pabeigt.

Kā jau ziņots, pirmajā kārtā Ostapenko/Kičenoka izrāva uzvaru pār laukuma saimniecēm.

Šovakar mača sākumā Ostapenko un Kičenoka triumfēja visās epizodēs pie polietes serves (2:0), taču Linete un Pera atbildēja ar trijiem panākumiem. Sestā geima izšķirošajā izspēlē poliete pie tīkla netika galā ar Ostapenko raidījumu - 3:3. Kičenoka nenoturēja servi (3:4) un trieca lieko bumbu pret cieto segumu. Pera pieļāva dubultkļūdu, sagādājot mūsējām uzreiz četras breika iespējas, kas gan netika izmantotas. Ostapenko serves geims noslēdzās ar dubultkļūdu - 3:6.

→ → Mača turpinājumā Latvijas-Ukrainas tandēms salauza Peras servi (3:2) un arī Linetes servi (5:2), turklāt Ostapenko pārliecinoši aizservēja līdz 6:2.

→ → → Izšķirošajā taibreikā Latvijas tenisiste triumfēja pie tīkla trīs reizes pēc kārtas (5-2), taču pēc nākamas izspēles (5-3) mačs tika pārtraukts lietus dēļ.

• Lietus pauze izvērtās trīsarpus stundu ilga. Pretinieces atgriezās tādos pašos tērpos, Kičenoka bija uzvilkusi džemperi, savukārt Ostapenko ieradās krietni vien pārvērtusies - no zili melnās uz zaļi dzelteno.



• Kad spēle gandrīz jau atsākās, tika nolemts sakopt slidenās līnijas, savukārt tribīnē atvērās lietussargs. Drīz vien spēlētājas devās prom, bet pēc pāris stundām atgriezās, kad jau bija plkst. 21.00 pēc vietējā laika un tikai 16 grādi.

→ → → Taibreiks turpinājās ar pretinieču panākumu, uz ko Kičenoka atbildēja ar divām lieliskām servēm (7-4). Ostapenko uzvarēja cīņā pret Lineti (9-7), bet mačs noslēdzās ar grūtu izspēli, kur ukrainiete pārspēja polieti: 10-8.

11. augustā pēc 21.30 ceturtdaļfinālā pretī stāsies beļģiete Elīza Mertensa un austrāliete Storma Hantere.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +1 [+] [-]

, 2023-08-11 08:31, pirms 9 mēnešiem
Vismaz otrais tērps daudz jēdzīgāks!

     [+] [-]

, 2023-08-11 10:57, pirms 9 mēnešiem
sinogli rakstīja: Vismaz otrais tērps daudz jēdzīgāks!
spožāks bija vajadzīgs, jo vakarā tumšs laiks