Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka izrauj uzvaru pār laukuma saimniecēm Monreālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka izrauj uzvaru pār laukuma saimniecēm Monreālā
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: Mathieu Belanger / Tennis Canada

Kanādas otrajā lielākajā pilsētā Monreālā turpinās "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka šonakt pārspēja kanādietes Eižēniju Bušāru un Rebeku Marino (6:7, 6:4, 10-8) un iekļuva otrajā kārtā.

Starta seta taibreikā Ostapenko un Kičenoka aizcīnījās līdz 6-4 (uzreiz divas setbumbas), Latvijas tenisiste pieļāva dubultkļūdu (6-5) un netrāpīja laukumā (6-6), savukārt Ukrainas tenisiste netika galā ar Bušāras servi (6-7) un pieļāva dubultkļūdu. Pirmajā setā nācās piekāpties ar 6(6):7.

→ → Nākamā seta otrajā geimā Kičenoka izcīnīja breika iespēju, bet tad Marino izsita autā. Sestajā geimā mūsējās uzvarēja visās epizodēs pie Marino serves - 5:1. Ostapenko serves geims noslēdzās ar Bušāras neatvairāmu raidījumu, bet Kičenoka pēcāk finišēja ar dubultkļūdu (5:4). Otrā seta pēdējā izspēlē Marino īsti netika galā ar Kičenokas raidījumu, līdz ar to Ostapenko viegli nokārtoja bumbu pie tīkla - 6:4.

→ → → Izšķirošajā taibreikā Ostapenko/Kičenoka zaudēja četrās epizodēs pēc kārtas (2-4), ukrainiete divas reizes triumfēja pie tīkla (5-5), bet turpinājumā rezultāts kļuva 5-6 un 7-8. Pateicoties pārinieces spēcīgajai servei, ukrainiete divas reizes triumfēja pie tīkla (9-8), savukārt Ostapenko izpildīja uzvaras sitienu. Tādējādi sanāca 10-8.

• Ostapenko karjeras bilance Monreālā: 0-4 vienspēlēs, 3-3 dubultspēlēs.

• Monreālas dubultspēļu otrajā kārtā pretinieces noskaidrosies nākamnakt. Pastāv iespēja, ka pretī stāsies Ludmilas māsa Nadja Kičenoka.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com