Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2981, Did:0, useCase: 3

Ranga līdere Švjonteka nepalīdzēs Polijas izlasei Billijas Džīnas Kingas kausa finālā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ranga līdere Švjonteka nepalīdzēs Polijas izlasei Billijas Džīnas Kingas kausa finālā
Iga Švjonteka. Foto: Matthew Stockman / AFP / US Open Tennis

LETA--DPA. Pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā Iga Švjonteka no Polijas pirmdien paziņoja, ka nespēlēs gaidāmajā Billijas Džīnas Kingas kausa finālā.

Švjonteka sākotnēji plānoja pārstāvēt Polijas vienību Billijas Džīnas Kingas kausa finālā, taču atklāja, ka pārtraukums starp Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) finālsacensībām Teksasā un Glāzgovā paredzēto turnīru ir pārāk īss un padara piedalīšanos abās sacensībās riskantu.

WTA finālsacensības noslēdzas 7. novembrī, kamēr Billijas Džīnas Kingas kausa fināls Glāzgovā, kuru organizē Starptautiskā tenisa federācija (ITF), sākas jau nākamajā dienā.

"Daudz par to domāju un runāju ar savu komandu, taču nonācām pie lēmuma, ka es nespēlēšu Billijas Džīnas Kingas kausa finālā," vietnē "Instagram" paziņoja tenisiste. "Palīdzu Polijai, kad vien tas ir iespējams. Pārstāvēt Poliju šogad bija gods un es cerēju to darīt vēlreiz sezonas noslēgumā."

Tāpat viņa nosodīja tenisa vadošās organizācijas par to, ka tās nevar vienoties par tādu sacensību kalendāru, kas apmierinātu visas iesaistītās puses.

"Esmu sarūgtināta, ka tenisu pārvaldošās organizācijas nevarēja vienoties par sacensību norisi, jo mums tiek dota tikai viena diena, lai aizceļotu uz otru pasaules malu," piebilda poliete. "Tā nav droša situācija veselībai un var veicināt traumu gūšanu. Vērsīšos pie WTA un ITF, lai kaut kas tiktu mainīts."

Švjonteka aprīlī kvalifikācijas sacensībās palīdzēja Polijas izlasei nodrošināt vietu finālā.

Pagājušajā gadā notikušajā Kingas kausa finālā Prāgā triumfēja Krievijas tenisistes, kuras finālā ar 2-0 vienspēlēs pārspēja Šveices tenisistes

Iepriekš tenisa turnīrs bija zināms ar vārdu Federāciju kauss, bet pērn par godu slavenajai tenisistei Billijai Džīnai Kingai tika mainīts nosaukums.