Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Kingas kausā gandrīz ikviena var uzvarēt ikvienu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko: "Kingas kausā gandrīz ikviena var uzvarēt ikvienu"
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / FPT, bolamarela.pt

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla risinās Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. "Talking Tennis" iemūžinātajā pēcspēles preses konferencē Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 10.) atklāj, ka viņai ir ļoti svarīgi pārstāvēt savu valsti.

Kā jau ziņots, Latvijas sieviešu tenisa izlase trešdien ar 1-2 pārspēja Turciju un rīt spēlēs pret Grieķiju, kuras līdere ir pasaules sestā rakete Marija Sakari.

"Šosezon man ir pirmie mači māla laukumos. Šeit nav viegli spēlēt, jo laukumu kvalitāte nav tāda pati kā WTA. Jāpierod pie apstākļiem, ir ļoti slikti atlēcieni," atklāj mūsu tenisiste. "Billijas Džīnas Kingas kausā nav viegli spēlēt, tas ir pavisam atšķirīgs turnīrs."

Esi guvusi panākumus lielos turnīros, bet tagad jāspēlē pieticīgos apstākļos ar dīvainiem atlēcieniem... "Dažreiz man ienāk prātā - ko es te daru?" atzīst pasaules desmitā rakete. "Bet tad es saprotu, ka esmu šeit, lai pārstāvētu savu valsti - tas man ir ļoti svarīgi. Kā ir, tā ir, jāpielāgojas apstākļiem."

Būs iespēja aizvadīt "top 10" maču pret Mariju Sakari. "Redzēsim, kas notiks rīt. Neesmu pārliecināta, ka spēlēšu. Rīt būs jauna diena, tagad neko neteikšu. Pēdējās dienās esmu nospēlējusi jau pietiekami daudz maču," informē Aļona Ostapenko, kura triju dienu laikā aizvadījusi 13 setus. "Billijas Džīnas Kingas kausa spēles paņem daudz enerģijas, jo tu spēlē par sevi un par savu valsti. Pēc dažu dienu spēlēm jūtu, ka ir ļoti zems enerģijas līmenis. Liels enerģijas daudzums tiek patērēts, sēžot un atbalstot laukuma malā."

---

11. aprīlī pēc plkst. 13.00 cīņa pret Grieķiju (vispims #366 Daniela Vismane spēlēs pret #206 Grammatikopulu, pēc tam sacentīsies #110 Semeņistaja un #6 Sakari, bet dubultspēlei pieteiktas Ostapenko/Semeņistaja un Sakari/Papamihaila).

---

Vakar nācās piekāpties pasaules 164. raketei. "Billijas Džīnas Kingas kausā gandrīz ikviena var uzvarēt ikvienu. Arī "top" spēlētāju līmenis var kristies, jo ir liels spiediens - tu pārstāvi arī savu valsti, ne tikai sevi. Domāju, ka nav daudz jāskatās uz tiem rezultātiem. Ja pret tām spēlētājām es spēlētu citos turnīros, būtu pavisam atšķirīgi rezultāti."

Kas ir tavs iecienītākais laukuma segums? "Zāles laukums noteikti, zāle un māls, bet ne cietais segums," norāda Latvijas tenisiste. "Jūtu, ka uz cietā seguma visas var spēlēt labi, tur atlēcieni ir vienmērīgi. Tā kā tas nav nekas īpašs. Bet uz citiem segumiem ir jāpielāgojas mazliet vairāk."

Ja karjeras atlikušajā laikā varētu uzvarēt kādā turnīrā, kurā tu gribētu? "Vimbldonā," uzreiz saka Ostapenko. "Savulaik tur uzvarēju juniorēs un vēlos uzvarēt arī sieviešu vienspēlēs."


Izmantotie resursi:
Talking Tennis

     [+] [-]

, 2024-04-11 01:43, pirms 3 nedēļām
Viņas varēja apmainīties pretiniecēm;
Ostapenko nav formā, lai sasit vājāko pretinieci, Sakari lai sasit Semeņistuju, un tad lai visu izšķir dubultspēle!

     [+] [-]

, 2024-04-11 06:32, pirms 3 nedēļām
oxa rakstīja: Viņas varēja apmainīties pretiniecēm;
Ostapenko nav formā, lai sasit vājāko pretinieci, Sakari lai sasit Semeņistuju, un tad lai visu izšķir dubultspēle!
Grieķietes var darīt tāpat! Aļona jau vispār negrib spēlēt!

     [+] [-]

, 2024-04-11 07:10, pirms 3 nedēļām
Nu Alona var ar Grammatikpoolu spelet, bdet Semenistaja lai kashh Sakkari. Tad visu izskirs dupene. Jo Semenistaja var ari Gramatikpoolu, kura tagad laba fiorma, zaudet!

     [+] [-]

, 2024-04-11 11:53, pirms 3 nedēļām
"Dažreiz man ienāk prātā - ko es te daru?" - lai tiktu uz OS.
Neesmu pārliecināta, ka spēlēšu. - minimums ir izpildīts, diezvai kapāsies ar Sakkari. Diezvai Sakkari pati spēlēs.

Nākamgad Ostapenko nepiedalīsies, tad lai ITF meitenes dara to, ko viņas labi prot un nav jāizkāpj no komforta zonas. Plej-ofos jau vismaz 2 ir top100 un tur nav īsti ko darīt.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-11 13:18, pirms 3 nedēļām
Bet tad es saprotu, ka esmu šeit, lai pārstāvētu savu valsti - tas man ir ļoti svarīgi. Šādi izteikties un nespēlēt jau ir stipri stulbi. Ko tad var teikt Darja kura jau izspēlēja 16 setus un ies cīnīties pret Sakkari. Un pret grieķijas otro numuru Vismane. Aļona ar ;so g;ajienu tu pazaudēji daudzus fanus.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-11 13:20, pirms 3 nedēļām
Komandas kapteinis ir lūzers no paša sākuma,,,,, kur tik stulbi vadīt komandu?

  -1 [+] [-]

, 2024-04-11 13:23, pirms 3 nedēļām
vienkārši nožēlojama turnīra stratēģija..

     [+] [-]

, 2024-04-11 13:37, pirms 3 nedēļām
Žguns nodzena 2 vad. spēlētājas..... un parējās vnk skatītājas,,,, jāpadzen šis pie vella

  -1 [+] [-]

, 2024-04-11 13:39, pirms 3 nedēļām
Jā. Žguns ir lūzers. Kur var tik stulbi izdomāt, kā Vismane pret Gramatikpoulou un Semeņistaja pret Sakāri. 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬 Žgunu atlaist no Latvijas sieviešu tenisa izlases kapteiņa amata par šitik stulbu un debīlu stratēģiju.

     [+] [-]

, 2024-04-11 14:43, pirms 3 nedēļām
Kāds minimums ir izpildīts! Ja Tu nebūtu pagrūdusi 164. tad būtu izpildīts minimums. Labi,labāk brauciet mājās, Vismane jau zaudēja un kāda jēga Tev spēlēt dubultspēlēs-vari atpūsties. Lai spēlē kuras grib spēlēt jo nekas jau nemainīsies, abām atlikušajām valstīm jāzaudē.