Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

"French Open" neveiksminiecēm Osakai un Sabaļenkai pirmās cīņas Parīzē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"French Open" neveiksminiecēm Osakai un Sabaļenkai pirmās cīņas Parīzē
Naomi Osaka. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Parīzē sāksies gada otrais tenisa "Grand Slam" turnīrs. Turnīra atklāšanās mačā spēlēs "Australian Open" čempione Naomi Osaka, kurai uz māla nav neviena fināla, bet Parīzē rekords ir divas uzvaras vienā turnīrā. Šodien potenciāli grūts mačs gaidāms Arinai Sabaļenkai, bet uz vīriešu turnīru sliktā formā ieradies ikgadējais favorīts Dominiks Tīms.

Māla segumu nemīlošā Naomi Osaka, kura Parīzē nav tikusi tālāk par 3. kārtu, pirmajā mačā tiksies ar tenisisti, kurai ir vairāk titulu uz šī seguma – 2020. gada Stambulas čempioni Patričiju Mariju Cigu. Osaka šosezon uz māla guvusi tikai vienu uzvaru (1-2), pārvarot vienu kārtu Madridē, bet Romā zaudēja jau pirmajā mačā. Osaka šodienas pretiniecei Cigu 2015. gadā uzvarēja Huahinā uz cietā seguma ar 6:7(6), 6:2, 6:1. Osaka toreiz rangā bija 203. vietā, bet Ciga 115. Rumānijas tenisiste šodien 26 gadu vecumā pirmoreiz tiksies ar Top 10 spēlētāju.

Arina Sabaļenka WTA rangā uz ceturto vietu uzkāpusi bez lieliem sasniegumiem "Grand Slam" turnīros – viņai nav neviena ceturtdaļfināla. Sabaļenka Parīzē guvusi tikai trīs uzvaras, "major" turnīros mazāk viņai ir tikai Vimbldonā (viena). Baltkrievijas līdere šomēnes uzvarēja Madrides WTA 1000 turnīrā, izcīnot 10. un arī karjeras vērtīgāko titulu. Tas viņai arī ir pirmais triumfs māla seguma turnīros.

Tiesa, Madridē ir augstienes apstākļos Sabaļenkai patīkams ātrs segums, bet Parīzē ir standarta māls, kas ir lēnāks. Sabaļenkai ar izlozi nav paveicies, jo būs jātiekas Horvātijas tenisisti Anu Konjuhu, kura uzvarējusi deviņos no pēdējiem 10 mačiem – sešas uzvaras WTA 250 turnīrā Belgradā, kur viņa izstājās finālā, un vēl trīs šonedēļ "French Open" kvalifikācijā. Traumatiskā Konjuha pirmoreiz kopš 2018. gada Vimbldonas spēlēs "Grand Slam" pamatturnīrā.

11. reizi tiksies bijusī ranga līdere Viktorija Azarenka un savulaik līdz 2. vietai uzkāpusī Svetlana Kuzņecova. Baltkrievietei 6-4 pārsvars ar piecu uzvaru sēriju un vienu panākumu šogad (6:2, 6:3 Dohā). Abas Parīzē tikās arī pirms 13 gadiem, kad ar 6:2, 6:3 uzvarēja Kuzņecova. Krieviete nākamajā sezonā kļuva par "French Open" čempioni. Abām pirms šī gada "French Open" savainojumu problēmas. Kuzņecova šogad uz māla vēl nav spēlējusi, bet Azarenkai tikai viens mačs.

Divreiz vīriešu turnīra finālā spēlējušajam Dominikam Tīmam Parīzē parasti uzmanība pirmajā nedēļā netiek pievērsta, taču "US Open" čempiona forma šogad ir ļoti slikta. Austrietis sakrājis tikai deviņas uzvaras (9-7) un pēdējā mačā bija bezcerīgs Lionā. Tīms "French Open" vienmēr pārvarējis 1. kārtu un viņš vienmēr pieveicis šodienas pretinieku Pablo Anduharu (3-0). Spāņu veterāns savā iepriekšējā turnīrā Ženēvā uzvarēja Rodžeru Federeru un tika līdz pusfinālam. Anduhars Parīzē zaudējis četros mačos pēc kārtas.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...