Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Viljamsa ar piekto mačbumbu salauž Mladenovičas pretestību

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa ar piekto mačbumbu salauž Mladenovičas pretestību
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Pirmie sarežģījumi "French Open" sieviešu turnīrā bija pagājušā gada čempionei Serēnai Viljamsai, kurai ļoti grūtā mačā izdevās pieveikt mājinieci Kristinu Mladenoviču – 6:4, 7:6(10).

Serēnai Viljamsai mačs pret Kristinu Mladenoviču ļoti grūts izvērtās, jo Francijas pirmā rakete spēja ar ranga līderi sacensties spēka tenisā un arī veiksmīgi variēja ar spēli, regulāri izmantojot saīsinātos sitienus. Mladenoviča izdevās atspēlēt 11 no 12 breikbumbām!

Mača ievads grūtāks bija čempionei, kura trešajā geimā ar "forehand" atspēlēja breikbumbu. Vēl trīs viņa novērsa devītajā geimā, ik reizi svarīgā brīdī izceļoties ar lielisku servi. Viljamsa tobrīd uz iegūtiem punktiem reaģēja ļoti skaļi. Pretinieces iebiedēšanas taktika acīmredzot deva vēlamo rezultātu, jo Mladenoviča nākamajā geimā pie rezultāta 4:5 nenosargāja servi.

2. setā breiku nebija, neskatoties uz to, ka Viljamsai bija deviņas breikbumbas! Mladenoviča divos dažādos geimos servi spēja nosargāt no 0:40 – tā tas notika gan ceturtajā, gan sestajā geimā, turklāt otrajā gadījumā viņa atspēlēja kopumā sešas breikbumbas. Jāteic, ka amerikānietei nevienā epizodē reālu variantu breikot nebija, jo Mladenoviča darbojās aukstasinīgi un precīzi. Mladenovičai šajā setā līdz taibreikam uzņemšanā iespēju nebija, bet pati, servējot otrā, spēja sasniegt taibreiku. Lietus dēļ to varēja spēlēt tikai divarpus stundas vēlāk, abām tenisistēm sarīkojot pamatīgu drāmu.

Mladenoviča no 5:2 zaudēja četrus punktus pēc kārtas, dodot Viljamsai pirmo mačbumbu. Serēna kļūdījās ar "smešu". Viljamsai vajadzēja vēl četras mačbumbas, lai pieliktu punktu. Mladenoviča divas atspēlēja ar "forehand" sitieniem, vienu ar "dropšotu", bet pēdējo novērst nespēja, kļūdoties ar "forehand". Pašai bija viena setbumba, turklāt ar savu servi, taču Viljamsa lieliski nospēlēja uzņemšanā un setbumbu atspēlēja.

Viljamsas pretiniece mačā par ceturtdaļfinālu būs Ukrainas pirmā rakete Eļina Svitoļina, kura ar astoto mēģinājumu beidzot uzvarēja Anu Ivanoviču – 6:4, 6:4. Svitoļina 2008. gada čempionei Parīzē iepriekš divos setos pārliecinoši zaudēja gan 2. kārtā 2014. gadā, gan pērn ceturtdaļfinālā. Ivanoviča Svitoļinu allaž bija spējusi uzvarēt, pateicoties daudz labākam uzbrukumam. Šoreiz Svitoļinas aizsardzība beidzot ņēma virsroku, sagaidot 29 nepiespiestās kļūdas no Ivanovičas. Pašai bija tikai 13.

Karjeras pirmo "Grand Slam" Top 16 ļoti iespaidīgi sasniegusi Kazahstānu pārstāvošā Krievijas tenisiste Jūlija Putinceva, kura trīs mačos zaudējusi tikai astoņus geimus (nevienā setā nav zaudēts vairāk par diviem geimiem) un šodien ar 6:1, 6:1 sagrāva Anastasiju Sevastovu izslēgušo Itālijas tenisisti Karinu Knapu.

Tuvu tam, lai pirmoreiz iekļūtu 4. kārtā, bija arī 2014. gada "French Open" junioru čempione Darja Kasatkina, kurai šogad debija pieaugušo sacensībās Parīzē, taču krievu tīne divreiz nespēja izservēt maču un ar rezultātu 2:6, 6:3, 8:10 zaudēja Kiki Bertensai. Kasatkinai patiesībā pēdējā setā vajadzēja zaudēt ar rezultātu 4:6, taču Bertensa nemācēja izservēt maču, turklāt ļoti neveiksmīgajā 10. geimā ar savu servi neizmantoja piecas mačbumbas!

Zīmīgi, ka Kasatkina tobrīd spēlēja savu aizsardzības tenisu, bet Bertensa pieļāva kļūdu pēc kļūdas. Kasatkina vēlāk pēc vēl vairākām Nīderlandes tenisistes dāvanām tika pie iespējām divreiz servēt par uzvaru mačā, taču servi noturēt nespēja ne 14., nedz arī 16. geimā, jo Bertensa precīzi nospēlēja uzbrukumā. Savukārt 18. geimā Kasatkina pēkšņi mēģināja spēlēt sev svešo uzbrukuma tenisu, un tas beidzās nelāgi – ar dažām kļūdām un Bertensas breiku. Bertensa "French Open" 4. kārtu sasniedza arī pirms diviem gadiem.

"French Open 2016". Sieviešu vienspēles

3. kārtas rezultāti 28. maijā

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (26) Kristina Mladenovic6:4 7:6(10)
(8) Timea Bacsinszky – Pauline Parmentier6:4 6:2
(9) Venus Williams – Alize Cornet7:6(5) 1:6 6:0
(12) Carla Suarez Navarro – (22) Dominika Cibulkova6:4 3:6 6:1
(18) Elina Svitolina – (14) Ana Ivanovic6:4 6:4
(15) Madison Keys – Monica Puig7:6(3) 6:3
Kiki Bertens – (29) Daria Kasatkina6:2 3:6 10:8
Yulia Putintseva – Karin Knapp6:1 6:1

4. kārtas pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (18) Elina Svitolina
(2) Agnieszka Radwanska – Tsvetana Pironkova
(4) Garbine Muguruza – (13) Svetlana Kuznetsova
(6) Simona Halep – (21) Samantha Stosur
(8) Timea Bacsinszky – (9) Venus Williams
(12) Carla Suarez Navarro – Yulia Putintseva
(15) Madison Keys – Kiki Bertens
(25) Irina-Camelia Begu – Shelby Rogers