Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Šavaja pārvar "French Open" 1.kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Šavaja pārvar "French Open" 1.kārtu
Līga Dekmeijere
Foto: Jānis Gailums

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere duetā ar ungārieti Agnesu Šavaju šodien izcīnījusi uzvaru „French Open” dāmu dubultspēļu turnīra 1.kārtā. Trīs setu mačā viņām izdevās salauzt mājinieču Irēnas Pavlovičas un Lauras Torpas pretestību – 7:6(3), 3:6, 6:3. Uzvara mūsu sportistei ļāva nopelnīt 160 reitinga punktus.

Īsi pirms 2011.gada „French Open” Latvijas vadošā dubultspēļu tenisiste Līga Dekmeijere atstāja ranga pirmo simtnieku (šonedēļ 108.vieta), bet uzvara vismaz vienā mačā Parīzē ļautu atgriezties starp labākajām. Par pārinieci mūsu sportiste sarunājusi ungārieti Agnesu Šavaju, kura šobrīd dubultspēļu rangā ieņem 65.pozīciju. Kopumā šī sezona ungārietei gan nav tā sekmīgākā, jo veselības problēmu dēļ spēlēts pavisam maz. Par 1.kārtas izlozi viņas nevarēja sūdzēties – mājinieces Irēna Pavloviča un Laura Torpa dubultspēļu rangā ieņem attiecīgi 116. un 240.vietu un pamatturnīrā iekļuva tikai pateicoties wildcard.

Spēles pirmajā setā Latvijas un Ungārijas duetam nekādi neiznāca uzvarēt pie savas serves. Pretinieces ieguva 4:0 pārsvaru, vēlāk bija arī 5:1, tomēr izdevās atspēlēties. Tika uzvarēts četros geimos pēc kārtas, kas ļāva uz tablo iegūt 5:5. Pēc tam abi dueti apmainījās ar uzvarētiem savas serves geimiem un seta uzvarētāju noteica taibreikā. Tā sākumā pretinieces izvirzījās vadībā ar 3:0, taču Dekmeijere un Šavaja atbildēja ar septiņām uzvarētām izspēlēm pēc kārtas un triumfēja setā – 7:6(3). Arī otro setu Dekmeijere un Šavaja aizvadīja no iedzinēju pozīcijas – vispirms tika atdots viens breiks (0:2), bet pēc tam vēl viens (1:4). Lai arī izdevās pievilkt līdz 3:4, tomēr otrā izglābšanās neizdevās – 3:6 un jāspēlē trešais sets.

Tas aizritēja ļoti līdzīgā cīņā – līdz pat septītajam geimam uzvarēja servētājas, bet tad Dekmeijerei un Šavajai izdevās tikt pie breika. Tas arī izrādījās lūzuma brīdis mačā – arī nākamajos divos geimos labāks bija Latvijas un Ungārijas duets, svinot uzvaru mačā – 7:6(3), 3:6, 6:3. Par uzvaru Līga nopelnīja 160 reitinga punktus kā arī 3750 eiro prēmiju. 2.kārtas pretinieces Dekmeijere un Šavaja uzzinās rīt – visticamāk tās būs ar 2.numuru izliktās Kveta Peške (Čehija) un Katarina Srebotņika (Slovēnija).

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2011 -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-24 19:15, pirms 13 gadiem
Vismaz kāds no latviešiem turpina, prieks !