Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Favorītēm nelabvēlīgajā "French Open" dāmu turnīrā pusfinālu dienu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Favorītēm nelabvēlīgajā "French Open" dāmu turnīrā pusfinālu dienu
Tamārai Zidanšekai vienīgajai no pusfinālistēm nav WTA vienspēļu titula. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien plkst. 16:00 sāksies "French Open" sieviešu turnīra pusfināli, kuru visas dalībnieces pirmoreiz spēlēs tik nozīmīgā mačā. Pirmajā cīņā 32. numura Anastasijas Pavļučenkovas tikšanās ar 85. vietā esošo Tamāru Zidanšeku, bet pēc tam 18. raketes Marijas Sakari cīņa pret Barboru Krejčīkovu (#33).

"French Open" vēsturē pirmoreiz izveidojusies situācija, ka visām četrām pusfinālistēm ir pirmais "Grand Slam" pusfināls. Pārējos "major" sērijas turnīros tas noticis tikai vienreiz – 1978. gadā Austrālijā.

Francijā jau sesto gadu pēc kārtas uzvarēs tenisiste, kurai iepriekš nav bijis "Grand Slam" titula. Turnīra pusfināla dalībnieču saraksts vairāk atgādina WTA 250 kategorijas turnīru un ļoti līdzīgi izskatījās arī 2019. gadā. Ja triumfēs Tamāra Zidanšeka, trešo reizi pēdējos piecos gados čempionei tas būtu arī pirmais WTA tituls (Aļona Ostapenko 2017, Iga Švjonteka 2020).

2019. gadā pusfinālos spēlēja vēl neko grandiozu nesasniegusī Ešlija Bārtija (#8), britu pirmā rakete Johanna Konta (#26) un divas tīnes – 17 gadus vecā Amanda Aņisimova (#51) un 19 gadus vecā Marketa Vondrušova (#38). Titulu ieguva Bārtija, finālā ar 6:1, 6:3 sagraujot Vondrušovu. No minētā kvarteta iepriekš "Grand Slam" pusfinālā bija spēlējusi tikai Konta (divreiz).

No šīs nedēļas turnīrā palikušajām tenisistēm par favorīti uzskatāma Marija Sakari. Un ne tāpēc, ka viņa ir vienīgā Top 20 pārstāve. Grieķiete iepriekšējos divos raundos ar 2:0 sakāva abas pagājušā gada finālistes – Sofiju Keninu (6:1, 6:3) un Švjonteku (6:4, 6:4). Sakari ir lieliska aizsardzība, pēdējās pāris sezonās veiktais progress uzbrukumā viņu radījis vēl draudīgāku.

Sakari tiksies ar mentāli vistrauslāko no visām pusfinālistēm. Barbora Krejčīkova pamatīgi uztraukusies bija pirms pēdējiem diviem mačiem, abos pieveicot amerikānietes – Slounu Stīvensu (6:2, 6:0) un Koko Gofu (7:6(6), 6:3). Čehietei otrajā mačā ļoti paveicās, jo dominējusī Gofa 1. setā neizmantoja piecas setbumbas un salūza.

Krejčīkovai attiecībā pret Sakari pozitīvais ir savstarpējo maču bilance (2:0). Viena no uzvarām gūta šosezon, kad čehiete martā ar 6:2, 7:6(4) bija pārāka Dubaijā – turnīrā, kur tika līdz finālam. Viņa bija pārāka arī pirms septiņiem gadiem ITF finālā Toruņā uz māla seguma ar 6:4, 6:1.

Anastasija Pavļučenkova ir vistitulētākā no pusfinālistēm, sakrājot 12 titulus. Krievijas tenisiste ir viena no labākajām spēlētājām, kura nav sasniegusi ranga pirmo desmitu (rekords – 13. vieta). Pavļučenkovai spēlēšana "Grand Slam" pēdējos divos raundos tika prognozēta jau sen, taču allaž kaut kā pietrūcis. Viņai pirms šīs nedēļas turnīra bija 0-6 bilance "Grand Slam" ceturtdaļfinālos.

Viņas pretiniecei Zidanšekai pirms izlaušanās turnīra bija tikai trīs "Grand Slam" uzvaras un 0-2 vēsture Parīzē. Slovēnietes iepriekšējais labākais rezultāts WTA turnīros bija zaudējums WTA 250 līmeņa finālā – 2019. gadā Nirnbergā un šogad Bogotā (abi turnīri uz māla seguma). Pavļučenkova un Zidanšeka Parīzē trīs reizes uzvarējušas trīs setu mačos.

     [+] [-]

, 2021-06-10 10:54, pirms 3 gadiem
Barboras-Nastjas fināls.
Sakkari jau nu galīgi nav stabilitātes paraugs. Ja nu vienīgi šis turnīrs visu sagrieza kājām gaisā. Kautkas līdzīgs Zidanšekai. Tieši šajā otrajā pusfinālā šaubas vai tādā vecumā, cīnoties par pirmo GS finālu, Anastasija nesadeg.

     [+] [-]

, 2021-06-10 15:22, pirms 3 gadiem
Es saku, ka Sakkari un Zdanšekas fināls!