Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

WTA ranga līdere Bārtija neaizstāvēs "French Open" titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

WTA ranga līdere Bārtija neaizstāvēs "French Open" titulu
Ešlija Bārtija. Foto: Reuters/Scanpix

WTA ranga virsotnē esošā Austrālijas tenisiste Ešlija Bārtija paziņoja, ka nedosies uz šomēnes Eiropā gaidāmajiem māla turnīriem, kas viņai nozīmē neaizstāvēt pērn izcīnīto "French Open" titulu.

Nedošanās uz Eiropu Bārtijai nozīmē jau šobrīd liktu punktu sezonai, kurā viņai šogad bijuši tikai četri turnīri. Austrālijas tenisiste gadu sāka ar zaudējumu Brisbenas turnīra pirmajā mačā, pēc tam uzvarēja Adelaidas "Premier" turnīrā, sasniedza "Australian Open" pusfinālu un februārī tika līdz pusfinālam Dohā.

Bārtija koronavīrusa dēļ izlaida arī šobrīd notiekošo "US Open", kuram nebija reģistrējusies, toties "French Open" dalībnieču sarakstā viņas vārds bija atrodams. Bārtija uz "French Open" nedosies divu iemeslu dēļ – COVID-19 un nespēja pilnvērtīgi trenēties, jo viņas trenerim ir ceļošanas ierobežojumi Austrālijā.

Bārtijai, kurai māls ir neērtākais segums, pērn ceļā uz negaidītu "Roland Garros" triumfu izdevās izvairīties no pasaules labākajām tenisistēm un māla seguma speciālistēm. Viņa septiņos mačos uzveica tikai vienu izsēto spēlētāju, 14. vietā bijušo amerikānieti Medisonu Kīsu ar 6:3, 7:5. Savukārt finālā 6:1, 6:3 uzvara pār 19 gadus veco čehieti Marketu Vondrušovu (#38).

Austrālijas tenisiste 2019. gadā uzvarēja četros turnīros, ieskaitot prestižos "WTA Finals" un Maiami "Premier Mandatory". Koronavīrusa pandēmijas dēļ abi minētie turnīri šogad tika atcelti. Tā kā ranga izmaiņu dēļ tenisistes punktus šogad nezaudēs, Bārtija, visticamāk, ar nospēlētiem tikai četriem turnīriem gadu pabeigs 1. vietā.

"French Open" ar kvalifikācijas mačiem sāksies 21. septembrī, bet pamatturnīra starts plānots sešas dienas vēlāk. Turnīra organizatori plāno atļaut ierobežotu skatītāju daudzumu – līdz 11500, sadalītiem trīs lielākajos kortos.