Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Halepa iespaidīgi izglābjas un atspēlē mačbumbu pret Svitoļinu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa iespaidīgi izglābjas un atspēlē mačbumbu pret Svitoļinu
Simona Halepa
Foto: AP/Scanpix

Ļoti tuvu pirmajam "Grand Slam" pusfinālam trešdien Parīzē bija Ukrainas labākā tenisiste Eļina Svitoļina, taču viņa, esot vadībā ar setu un 5:1, tomēr nemācēja uzvarēt "French Open" galveno favorīti Simonu Halepu un zaudēja ar 6:3, 6:7(6), 0:6. Rumāniete 2. seta taibreikā atspēlēja vienu mačbumbu.

Abas tenisistes maijā sacentās Romas finālā, un toreiz Eļina Svitoļina uzvarēja ar veiksmes palīdzību, jo Simona Halepa, kura bija vadībā ar setu un breiku, guva potītes savainojumu un drīz kļuva bezspēcīga, esot spiesta samierināties ar zaudējumu – 6:4, 5:7, 1:6. Halepa Svitoļinu bija pieveikusi abās iepriekšējās cīņās.

"French Open" turnīra pirmajās četrās kārtās krietni pārliecinošāk spēlēja rumāniete, kura līdz ceturtdaļfinālam nokļuva bez zaudētiem setiem, kamēr Svitoļina vienu setu zaudēja 4. kārtas mačā, kur turklāt arī bija divu punktu attālumā no zaudējuma pret Petru Martiču.

Aizvakar nospēlējot ļoti nepārliecinoši, Svitoļina šodien startēja ar fenomenālu tenisu pirmajos piecos geimos, pārsteidzot tādu tenisu negaidījušo Halepu. Simona tobrīd neko daudz nevarēja izdarīt un bija spiesta nogaidīt, kamēr Svitoļinas saceltā "uzbrukumu vētra" beigsies.

Halepa bija iedzinējos ar 0:5, kad sestajā geimā ar "forehand" uzbrukumu atspēlēja setbumbu. Simona pietuvojās līdz 3:5 un devītajā geimā uzvarēja pirmajās divās izspēlēs, bet līdz breikbumbām aizsniegties nespēja, un nervozēt sākusī Svitoļina tomēr pielika punktu setam.

Halepa 2. setā tuvojās graujošam zaudējumam, taču Svitoļinai, esot tuvu milzīgam panākumam, notrīcēja roka. Ukrainas tenisiste, kura 1. setu izservēja ar otro mēģinājumu, šajā setā nespēja izmantot divus, esot vadībā ar 5:1. Eļinai pēkšņi vairāki nedroši uzbrukumi, bet Halepa darbojās krietni precīzāk, no 1:5 spējot pārņemt vadību – 6:5. Svitoļina ar pamatīgām pūlēm tika līdz taibreikam (Halepai pirms tā bija četras setbumbas) un arī to zaudēja, esot vadībā.

Svitoļinai vispirms bija minibreika pārsvars (4:2), bet vēlāk arī mačbumba (6:5), tiesa, uzņemšanā. Halepa nospēlēja ļoti agresīvi ar "forehand" sitienu pa labo līniju, nedodot Svitoļinai cerības. Simona tūlīt ieguva savu piekto setbumbu (visas uzņemšanā) un viņai ļoti paveicās – Halepas sistā bumbiņa skāra tīklu, nokrītot pretinieces laukuma pusē.

Svitoļina pēc tik lielas neveiksmes, izlaižot uzvaru, vairs nespēja saņemties, bet Halepa pretinieci nežēloja ar ļoti apņēmīgu tenisu. Svitoļinas palikšana "sausā" pēdējā setā nevienu nepārsteidza. Svitoļinai šodien bija otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Arī pirmo viņa spēlēja un zaudēja Parīzē, kur pirms diviem gadiem piekāpās eksčempionei Anai Ivanovičai.

2014. gada fināliste Halepa pusfinālā sacentīsies ar Karolīnu Pliškovu, kurai būs pirmais "French Open" pusfināls. Čehiete šodien ar 7:6(3) 6:4 pieveica Karolīnu Garsiju. Pliškovai uzvarēt palīdzēja daudz labāka serve un kvalitatīvāks teniss garajās izspēlēs. Garsija centās daudz spēlēt pa stūriem, liekot Pliškovai skriet, taču, bieži izveidojusi labas uzbrukumu iespējas, Francijas tenisiste nespēja tās pabeigt pozitīvi. Karjeras pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlējušo Garsiju pārāk bieži pievīla "forehand" sitieni, kamēr Pliškovai šis ierocis darbojās ierasti labā līmenī.

Ja Pliškova spēs ceturtdien pieveikt Halepu, viņa ne vien sasniegs otro "Grand Slam" finālu (pirmais bija pērn "US Open"), bet arī kļūs par ranga līderi. Pliškova Halepu spējusi uzvarēt tikai vienreiz piecos mačos (visi uz "hard" seguma), turklāt māls daudz ērtāks ir Rumānijas tenisistei. Arī Halepa "French Open" laikā var nodrošināt ranga pirmo pozīciju. Tiesa, viņai sarežģītāks uzdevums – jākļūst par čempioni.

"French Open 2017". Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Karolina Pliskova – (28) Caroline Garcia7:6(3) 6:4
(3) Simona Halep – (5) Elina Svitolina3:6 7:6(6) 6:0
Aļona Ostapenko – (11) Caroline Wozniacki4:6 6:2 6:2
(30) Timea Bacsinszky – (13) Kristina Mladenovic6:4 6:4

  +2 [+] [-]

, 2017-06-07 17:30, pirms 7 gadiem
Svitoļina bija pussoļa attālumā no uzvaras - 6-3, 5-1, bet tomēr Halepa burtiski salauza spēli un uzvarēja. Sieviešu tenisā nekas nav paredzams, reizēm tas ir kā amerikāņu kalniņi - augšā - lejā, te ļoti liela nozīme ir psiholoģijai. Tieši ar to sieviešu teniss ir interesants.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-07 17:33, pirms 7 gadiem
Pļiškova uz māla nekad nav labi spēlējusi a še tev - jau pusfinālā.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-07 18:20, pirms 7 gadiem
Tās krūtis...

     [+] [-]

, 2017-06-07 18:36, pirms 7 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: Tās krūtis...
A bija tak vēl mega lielākas!!!!

  -3 [+] [-]

, 2017-06-07 19:29, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Svitoļina bija pussoļa attālumā no uzvaras - 6-3, 5-1, bet tomēr Halepa burtiski salauza spēli un uzvarēja. Sieviešu tenisā nekas nav paredzams, reizēm tas ir kā amerikāņu kalniņi - augšā - lejā, te ļoti liela nozīme ir psiholoģijai. Tieši ar to sieviešu teniss ir interesants.
Varbūt Svitoļina toto uzrāva? no 5-1 atdot setu un pēc tam visu maču. Droši vien koefs tajā brīdī uz Halepas uzvaru bija super.

     [+] [-]

, 2017-06-07 19:50, pirms 7 gadiem
backstab rakstīja: Varbūt Svitoļina toto uzrāva? no 5-1 atdot setu un pēc tam visu maču. Droši vien koefs tajā brīdī uz Halepas uzvaru bija super.
Jā, jā - tenisa 6 rakete GS turnīra ceturdaļfinālā uzrāva toto un viņai taču ļoti trūkst naudas - nabadzīte tak neko nenopelna - labākā tenisiste visā Ukrainā un viena no labākajām pasaulē. Nu ko lai te saka? Tici vien tālāk pasakām ja tu gribi tām ticēt - to tev neviens nevar liegt.

     [+] [-]

, 2017-06-07 20:07, pirms 7 gadiem
Pēc dažu loģikas te tad Ostapenko vakar arī uzrāva to-to - jo vakar sākumā zaudēja ar 0-5 - tā sanāk.