Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Garsija "naida mačā" sakauj Kornē un nopelna pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Garsija "naida mačā" sakauj Kornē un nopelna pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu
Karolīna Garsija
Foto: Reuters/Scanpix

Savās mājās Parīzē karjeras pirmo "Grand Slam" sasniedza Karolīna Garsija, kura 4. kārtas mačā ar 6:2, 6:4 pieveica citu Francijas tenisisti Alizē Kornē. Arī viņai uzvaras gadījumā būtu bijis pirmais "major" turnīru ceturtdaļfināls.

Karolīnai Garsijai šobrīd ir sabojātas attiecības ar teju visām Francijas augstākā līmeņa tenisistēm "Fed Cup" turnīrā notikušā skandāla dēļ. Garsija pirms šīs sezonas paziņoja, ka šogad izlaidīs "Fed Cup", lai koncentrētos individuālo mērķu piepildīšanai, konkrēti, iekļūšanai WTA ranga Top 10.

Neskatoties uz iepriekš nepārprotami paustajiem plāniem šogad izlasē nespēlēt, Garsija aprīlī tika iekļauta Francijas komandas sastāvā Pasaules grupas "play off" mačam pret Spāniju. Garsija atrada citu iemeslu nespēlēšanai – muguras savainojumu, kura dēļ viņa nespēlēja arī nākamajā nedēļā notikušajā Štutgartes WTA turnīrā.

Brīdī, kad Garsija paziņoja par savu muguras savainojumu un attiecīgo nespēlēšanu pret Spāniju, pārējās trīs tobrīd komandā bijušās tenisistes Kristina Mladenoviča, Paulīne Parmontjē un Alizē Kornē gandrīz vienlaicīgi tvītoja globāli zināmo LOL. Garsija apvainojās, un kopš tā laika viņai ir saspīlētas attiecības ar citām vadošajām Francijas tenisistēm.

Garsija šodienas maču pret Kornē sāka maksimāli koncentrējusies un ilgi spēlēja neatvairāmu tenisu. Viņa dominēja spēka spēlē un arī nepiekāpās garajās izspēlēs – tenisā, kādā Kornē cerēja sagaidīt Karolīnas kļūdas. Garsija bija vadībā ar 6:2 un 4:2, kad viņas līmenis beidzot kritās. Garsija septītajā geimā, kas ilga 10 minūtes, zaudēja savu servi. Vēlreiz uzvarēt savas serves geimā viņa nespēja, kad pie 5:3 servēja par uzvaru mačā. Garsijai nervozā geimā četras kļūdas, ieskaitot divas dubultkļūdas. Nākamajā geimā divas dubultkļūdas Kornē, un Garsija ar breika palīdzību pielika punktu emocionālajam mačam. Abas tenisistes pēc mača pie tīkla pārmija dažus vārdus. Kornē pirms cīņas izteicās, ka abas kopš aprīļa notikumiem izlasē nerunājot.

Pirmoreiz "French Open" ceturtdaļfinālā spēlēs arī Karolīna Pliškova, kurai ļoti grūta spēle pret pasaules 97. raketi Veroniku Sepedi Roigu – 2:6, 6:3, 6:4. Paragvajas tenisistei bija ļoti vienkāršs, taču efektīvs spēles plāns – bumbiņas raidīt dziļumā, tuvu gala līnijai, turklāt pārsvarā sist korta vidū. Pliškovai bieži vien nebija pietiekami daudz laika, lai izpildītu vēlamos sitienus, bet, dažkārt, kad laika pietika un pat bija pārāk daudz, viņa nospēlēja nepacietīgi un ar daudz kļūdām. Pēc nieka 28 minūtēs bezcerīgi zaudēta 1. seta Pliškova spēja lauzt neveiksmīgi sākušās cīņas gaitu.

2014. gada fināliste un šonedēļ notiekošā turnīra galvenā favorīte Simona Halepa pirmdien paveica ko tādu, kas viņai līdz šim nebija izdevies četros mēģinājumos – uz māla apspēlēja Karlu Suaresu Navarro, Spānijas tenisisti sagraujot ar 6:1, 6:1. Suaresa Navarro ar pacietīgu punktu konstruēšanu bez lieliem saasinājumiem nespēja apdraud teicami aizsardzībā nospēlējušo Halepu, kura turklāt arī ļoti agresīvi darbojās uzbrukumā. Svaresai Navarro bija tikai piecas tīri uzvarētas izspēles, Halepai 19.

Iespaidīgi no zaudējuma aizbēga sezonas līdere Eļina Svitoļina, kura ar 4:6, 6:3, 7:5 pieveica Petru Martiču. No kvalifikācijas līdz 4. kārtai tikusī Horvātijas tenisiste veiksmīgi pielietoja taktiku – uzbrukuma teniss savas serves geimos un aizsardzības/pretuzbrukumu spēle uzņemšanā – un pēdējā setā bija vadībā ar 5:2, bet uzvaru pret Ukrainas labāko tenisisti gūt nespēja.

Svitoļinai izdevās izglābties, esot tikai divu punktu attālumā no došanās mājup – 2:5, 0:30 (sava serve). Kopš tā brīža Martiča pārstāja spēlēt, bet Svitoļina ieslēdza dzelžainu aizsardzību, pieļāva tikai vienu kļūdu (līdz tam brīdim Svitoļinai bija 39 nepiespiestās kļūdas), precīzi spēlēja uzbrukumā un maču pabeidza ar 20-4 punktu sēriju. Kad Martiča pie 5:3 servēja par uzvaru mačā, viņa trīs reizes bumbiņu raidīja autā, bet vēl vienā izspēlē kļūdījās pie tīkla.

Martiča otro reizi spēlēja "Grand Slam" 4. kārtā, otro reizi zaudējot šajā posmā. Pirms pieciem gadiem Parīzē viņa piekāpās Andželikei Kerberei. Tikmēr Svitoļinai būs otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Arī pirmais viņai bija "French Open", kur viņa astoņniekā iekļuva arī 2015. gadā.

"French Open 2017". Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Karolina Pliskova – Veronica Cepede Royg2:6 6:3 6:4
(3) Simona Halep – (21) Carla Suarez Navarro6:1 6:1
(13) Kristina Mladenovic – (4) Garbine Muguruza6:1 3:6 6:3
(5) Elina Svitolina – Petra Martic4:6 6:3 7:5
(11) Caroline Wozniacki – (8) Svetlana Kuznetsova6:1 4:6 6:2
(30) Timea Bacsinszky – (10) Venus Williams5:7 6:2 6:1
Aļona Ostapenko – (23) Samantha Stosur2:6 6:2 6:4
(28) Caroline Garcia – Alize Cornet6:2 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Karolina Pliskova – (28) Caroline Garcia
(3) Simona Halep – (5) Elina Svitolina
(11) Caroline Wozniacki – Aļona Ostapenko
(13) Kristina Mladenovic – (30) Timea Bacsinszky

     [+] [-]

, 2017-06-05 21:18, pirms 7 gadiem
Svitoļina arī gandrīz nolējās Martičai. Un viņa ir top 10 tenisiste. Pļiškova ar šodien nebija ideāla.

     [+] [-]

, 2017-06-05 21:25, pirms 7 gadiem
Un ko tu gribi ar to teikt ?
Tas jau saprotams, tomēr otrā nedēļa iet, kā var zināt vispār, kuram viss labākajā kārtībā...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-05 22:23, pirms 7 gadiem
labaisn rakstīja: Un ko tu gribi ar to teikt ?
Tas jau saprotams, tomēr otrā nedēļa iet, kā var zināt vispār, kuram viss labākajā kārtībā...
Te daudzi bija pārsteigti kad Sevastova piedzīvoja sagrāvi pret "kaut kādu tur" Martiču. Bet pat Svitoļinai pret viņu neklājās viegli.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-05 23:42, pirms 7 gadiem
Aļona palikus pēdējā no neizsētajām, nez LTV7 rādīs ?