Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Alkarass otro gadu pēc kārtas spēlēs "French Open" pusfinālā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Alkarass otro gadu pēc kārtas spēlēs "French Open" pusfinālā
Karloss Alkarass. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šovakar vietu "French Open" tenisa turnīra pusfinālā nodrošināja ar trešo numuru izliktais Karloss Alkarass. 21 gadu vecais spānis ar 6:3, 7:6(3), 6:4 pārspēja Stefanosu Cicipasu, kuru pieveicis visos savstarpējos dueļos.

Pusfinālā Karloss Alkarass spēkosies pret Itālijas tenisistu Janniku Sinneru, kurš Parīzē izsēts ar otro numuru, bet nākamajā nedēļā pārņems vadību ATP pasaules rangā, ņemot vērā Novaka Džokoviča izstāšanos ceļgala savainojuma dēļ.

Alkarass izmantoja četras no sešām breikbumbām, kamēr pretiniekam divas stundas un 15 minūtes ilgušajā cīņā bija tikai divas breika iespējas. Stefanoss Cicipass pie savas otrās serves uzvarēja tikai 53% izspēļu, Alkarasam rādītājs bija par 21% augstāks, turklāt spānis krietni biežāk trāpīja savu pirmo servi.

Alkarass dominējis dueļos pret Cicipasu – sešas uzvaras sešās cīņās. Iepriekšējā spēle bija pirms gada, un arī tad "French Open" ceturtdaļfinālā Alkarass uzvarēja trīs setos.

Alkarass, kura kontā ir divi "Grand Slam" tituli (2022. gadā "US Open" un 2023. gadā Vimbldonā), atkārtojis savu karjeras labāko rezultātu Parīzē. Arī pērn viņš sasniedza pusfinālu, turklāt pirms gada bija izsēts ar pirmo numuru. Kāju priekšā aizlika Džokovičs, kurš pēc tam arī izcīnīja titulu.

Džokoviča izstāšanās dēļ otrā pusfinālā jau iekļuvis norvēģis Kaspers Rūds. Viņam jāgaida pretinieks – vai nu Aleksandrs Zverevs, vai nu Alekss de Minors.