Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Halepa un Petkoviča pirmo reizi "Grand Slam" pusfinālā

Halepa un Petkoviča pirmo reizi "Grand Slam" pusfinālā
Andrea Petkoviča
Foto: AP/Scanpix

“French Open” sieviešu vienspēļu turnīrā noskaidrots otrais pusfināla pāris. Pirmo reizi augstākās kategorijas turnīrā tik tālu tikušas rumāniete Simona Halepa un vāciete Andrea Petkoviča, kuras ar identisku rezultātu (6:2, 6:2) apspēlēja attiecīgi krievieti Svetlanu Kuzņecovu un itālieti Sāru Errani.

Roland Garros kortos šodien lija lietus. Dažus mačus no rīta izdevās izspēlēt, tomēr vēlāk sāka līt nopietnāk, kas nozīmēja, ka centrālajos kortos spēles kavēsies. Beigās tās izrādījās trīs stundas, tomēr mači neizpalika.

Philippe Chatrier kortā cīņu aizvadīja itāliete Sāra Erani un vāciete Andrea Petkoviča. Spēles favorītes loma tika atvēlēta Erani, tomēr mačā krietni paŗāka bija vāciete. Erani spēja vien tikt pie breikiem katra seta sākumā, tomēr turpinājumā pretieroču Petkovičas agresīvajai spēlei viņai nebija (2:6, 2:6). Petkoviča līdz šim bija spēlējusi trīs Grand Slam turnīru ceturtdaļfinālos, taču šo barjeru izdevās pārvarēt pirmo reizi.

Ar identisku rezultātu noslēdzās spēle Suzanne Lenglen kortā, kurā rumāniete Simona Halepa tika galā ar 2009.gada čempioni Svetlanu Kuzņecovu. Pirmais pusfināls Grand Slam līmenī arī viņai, turklāt Halepa ir vienīgā no pusfinālistēm, kura šī gada turnīrā vēl nav zaudējusi ne seta.

Dāmu turnīra pusfinālus izspēlēs jau rīt – 16:00 pēc Latvijas laika Philippe Chatrier kortā dosies Marija Šarapova un Eiženija Bušāra, bet pēc viņām Petkoviča un Halepa.

Izmantotie resursi:
Roland Garros – Le site officiel des...


, 2014-06-04 21:48, pirms 10 gadiem
nu ko, Mašai brīvs ceļš uz titulu! Vpered, Maša!
, 2014-06-04 21:50, pirms 10 gadiem
Kas tad Marijai mainījās? Viņa tāpat ir favorīte, bet es nemaz nebūšu pārsteigts ja par čempioni kļūs Halepa.
, 2014-06-04 21:57, pirms 10 gadiem
It kā jau nekas, tikai lieka pieredzes bagāža atkrita šajos 2 mačos, kas tik svarīgās spēlēs kā atlikušie 2 var izšķirt ne tikai setus, bet arī mačus. Es pat nezinu, vai no šīm trijām pusfinālistēm kādai ir kāds turnīrs paķerts, nemaz nerunājot par GS.
suns rakstīja: Kas tad Marijai mainījās? Viņa tāpat ir favorīte, bet es nemaz nebūšu pārsteigts ja par čempioni kļūs Halepa.
, 2014-06-04 22:03, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Es pat nezinu, vai no šīm trijām pusfinālistēm kādai ir kāds turnīrs paķerts, nemaz nerunājot par GS.
Protams ka ir! Halepai 7 tituli (2 sogad), Bušāra vinnēja savu pirmo nedēļu pirms RG un sasniedza pusfinālu arī AO, Petkovičai trīs tituli ieskaitot vienu šogad uz māla. Halepa vispār gada laikā ir tikusi no 58-tās vietas rangā līdz ceturtajai.
, 2014-06-04 22:22, pirms 10 gadiem
ok, būš vairāk jāpieseko sieviešu tenisam. Vai arī tomēr nē.
suns rakstīja: Protams ka ir! Halepai 7 tituli (2 sogad), Bušāra vinnēja savu pirmo nedēļu pirms RG un sasniedza pusfinālu arī AO, Petkovičai trīs tituli ieskaitot vienu šogad uz māla. Halepa vispār gada laikā ir tikusi no 58-tās vietas rangā līdz ceturtajai.
, 2014-06-04 22:24, pirms 10 gadiem
Nadālis jau vinnējis
Marijs ir ziepēc pēc 2-0
prieks par Halepu, kā nekā A-Eiropa
, 2014-06-04 22:55, pirms 10 gadiem
Ja kāda var patraucēt Marijai, tad rīt Bušāra. Viņai ir asi, slēpti sitieni pa stūriem - tieši tas, kas var likt Šarapovai skriet nesagatavotai. Bet skriet viņai nepatīk. Garbinje svarīgas bumbas sita ne tur, kur vajag, savādāk Marija būtu jau laukā.
Ja Petko tiks pāri Halepai, Mašu viņai nepacelt. Pati Simona, hmm, vai viņai ir spēles plāns?
, 2014-06-04 23:03, pirms 10 gadiem
nicks rakstīja: Ja Petko tiks pāri Halepai, Mašu viņai nepacelt. Pati Simona, hmm, vai viņai ir spēles plāns?
Kas liek domāt ka nav? Psiholoģiski ļoti noturīga spēlētājja. Katrā ziņā viņa ir izteikta favorīte pret Petko. Pret Mašu protams nē, bet tādas jau nav arī pārējās.

Bušārai man liekas vēl par ātru plus māls nav viņas labākais segums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-04 23:28, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: Bušārai ir vislielākās iespējas uzvarēt Šaru.. Jaunā man baigi patīk, ķipa tas pats, kas bija Woznjacki pirms sagājās ar to mīzalu..
Tev viņa tikai pēc izskata patīk vai ne? Spēlē viņa diametrāli pretēji kā Vozņiacki...
, 2014-06-05 00:18, pirms 10 gadiem
suns rakstīja: Kas liek domāt ka nav? Psiholoģiski ļoti noturīga spēlētājja. Katrā ziņā viņa ir izteikta favorīte pret Petko. Pret Mašu protams nē, bet tādas jau nav arī pārējās.
Domāts Simona vs Maria. Petko veiksmēm jābūt beigušām šodien.
Marija Sakari. Foto: Geoff Burke / USA Today, reuters.com

Sakari kārtējo reizi apstājas "Grand Slam" pirmajā kārtā

Francijas galvaspilsētā Parīzē turpinās "French Open" jeb "Roland Garros" māla turnīrs. Pirmdien pirmajā kārtā zaudēja arī grieķiete Marija Sakari.
Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix
10

Četrpadsmitkārtējais čempions Nadals kapitulē Zverevam un izstājas jau 1. kārtā

Savainojumu mocītajam māla karalim Rafaelam Nadalam pirmoreiz karjerā liktenīga "French Open" izrādījusies jau pirmā kārta, trijos setos ar 3:6, 6:7(5), 3:6 atzīstot ar ceturto numuru izliktā Aleksandra Zvereva pārākumu.
Karloss Alkarass. Foto: IMAGO/HMB-Media/Scanpix

Alkarass bez aizķeršanās pārvar "French Open" pirmo kārtu

Šodien sācies gada otrais "Grand Slam" tenisa turnīrs – "French Open". Viens no titula pretendentiem Karloss Alkarass otro kārtu sasniedza mazāk kā divās stundās, kamēr visaugstāk izsētais francūzis Igo Umbērs piedzīvoja vilšanos.