Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Blogs: Ceļā uz pusfinālu preses ložā aplaudēt nedrīkst

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Blogs: Ceļā uz pusfinālu preses ložā aplaudēt nedrīkst
Foto: AFP/Scanpix

Ernesta Gulbja lidojums Francijā turpinās – trijos setos uzveicot čehu Tomašu Berdihu, viņš pirmo reizi garantējis vietu kādā no “Grand Slam” turnīru pusfināliem. Kā tas izskatījās klātienē, par to šajā blogā.

Otrdienas rītu iesāku ar kāpienu Monmantras kalnā, kas atrodas vien 10 minūšu attālumā no manas viesnīcas. Kādā no intervijā Ernests atklāja, ka tā ir viņa iecienītākā vieta Parīzē, tikai brīžos, kad tur nav tūristu jūras. Šis nav tāds brīdis – siltā un saulainā diena daudzus ir atvilinājusi uz vienu no centrālajiem Parīzes objektiem. Vērojot Parīzi no augšas, nepamet sajūta, ka te atgriezīšos vēl kādu reizi šogad.

Roland Garros komplektā galveno divu turnīru cīņas (vīriešu un sieviešu vienspēles) tagad tiek uzsāktas vēlāk – tikai 14:00 pēc vietējā laika. Citos kortos dominē juniori, tāpat sākas tenisa leģendu sacensības, izšķirošie notikumi tuvojas dubultspēlēs. Mačs otrdienā plānots ne tikai Gulbim, bet arī Aļonai Ostapenko. Sākotnēji var šķist, ka mūsu sportistiem mači būs vienlaicīgi, tomēr tā nenotiek. Uz 17.korta mači norit gana raiti un izdodas redzēt pilnu Aļonas spēli.

Junioru mačos ir tikai pieci līnijtiesneši, tāpēc nedaudz savādi izskatās, ka sānu autu nosauc tiesnesis no otras laukuma puses. Tomēr tie nav zemākas kvalifikācijas – tā, piemēram, Ostapenko vienspēlē viena no līnijtiesnesēm bija slavenā Serēnas Viljamsas “draudzene” no US Open. Aļonu un ukrainieti Kaļiņinu atbalstu ne vien es un Andis Juška, bet vēl trīs latvieši. Mareks atcēlis savu braucienu atpakaļ uz Latviju, lai redzētu Gulbja cīņu ar Berdihu, bet tieši uz ceturtdaļfināliem ieradušies Juris un Arnis. Viņi lidmašīnā sastapuši vēl dažus latviešus, kuri uz Parīzi dodas spontāni, cerot skatīt Ernesta spēli klātienē. Aviobiļešu cenas ir augstas, bet Suzanne Lenglen kortā iekļūt varēja par pietiekami solīdu cenu (līdz 60 eiro). Atgriežoties pie meiteņu dubultspēles – ir gan kļūdas, gan skaistas epizodes. Netrūkst pārdzīvošanas, brīžām šķiet, ka Ostapenko pāriniecei sejā būs arī asaras. Latvijas un Ukrainas duets atrodas drošā vadībā (7:5, 4:2, 40-15), taču atlikušo spēles daļu nospēlē nepārliecinoši, zaudējot gan otro setu, gan vēlāk arī supertaibreiku (no 6:3 uz 6:10). Aļonai debija Parīzē nav izdevusies, taču nav jāmet uzreiz plinte krūmos.

Tikmēr galvenajos kortos sākas trešie seti dāmu ceturtdaļfinālos. Nolemju doties līdz preses centram, kur būs iespēja apskatīt Šarapovas un Mugurusas maču. Rezultāts tobrīd ir 2:1 Marijas labā, bet viņai nākas atspēlēt vairākas breikbumbas. Skaļas ir abas sportistes, tāpat abas izteikti uzbrūk – skatītājiem ir interesanti. Šarapova savu pārsvaru nostiprina, bet pēc tam uzvar arī atlikušos seta geimus, kļūstot par pirmo pusfinālisti. Skaļus aplausus saņem arī Mugurusa – viņas sniegums apliecina vien to, ka panākums pret Serēnu Viljamsu nebija parasta nejaušība. Beigām tuvojas arī otra spēle man interesējošajā Suzanne Lenglen kortā – par Džīniju iesauktā kanādiete Bušāra veic atspēlēšanos un pārspēj savu oponenti Suarešu Navarro no Spānijas. Simpātiskā kanādiete nu kļuvusi par daudzu favorīti.

Ja daudzi žurnālisti un fotogrāfi pēc Bušāras spēles atstāj preses ložu, tad es dodos pretējā virzienā, lai atrastu labāku vietu. Tur satieku jau 2010.gadā iepazīto krievu Juriju Kotovu, kurš dzīvo Parīzē un vasarās viesojās Latvijā. Viņš rāda fotoalbūmu, kur nofotogrāfējies kopā ar Ernestu French Open jau 2007.gadā. Viņš ir ļoti pārliecināts par Gulbja uzvaru šodien. Spēles pats sākums ir iespaidīgs. Drošības sajūta parādās arī manī. Neliels satraukums parādās brīdī, kad jāizservē pirmais sets. Kad pie breikbumbas Ernests ieservē eisu, atskan skaļi aplausi no mums. Uzreiz saņemam aizrādījumu, ka preses ložā ar šādām lietām nedrīkst aizrauties. Spēles turpinājumā skaļo atbalstīšanu cenšamies ierobežot, noturēties palīdz arī fakts, ka latvieša pārsvars ir izteikts. Tribīņu pašā augšā ik pa brīdim manāms Latvijas karogs, latvieši redzami arī citās vietās. Trešajā setā publika vairāk uzmundrina Berdihu, gribot redzēt nedaudz vairāk par trīs setiem, taču ne šodien. Nepilnas divas stundas un pēc mača arī mums vairs neliedz aplaudēt – Bravo, Ernest!

Praktiski tajā pašā laikā beidzas arī otrs vīriešu turnīra pusfināls – Novaks Džokovičs kļūst par latvieša pretinieku. Uz preses konferenci Gulbis ierodas ļoti ātri – kā pirmais no ceturtdaļfinālistiem. Ārvalstu žurnālisti par spēli jautā maz, bet Ernests ar smaidu sejā atbild uz katru jautājumu. Pēc tam intervija kādai televīzijai un privāta saruna arī ar kādu Krievijas žurnālisti. Tad arī mūsu saruna, pēc kuras Jurijs lūdz mani nofotogrāfēt viņu kopā ar Ernestu. Būs vēl viena fotogrāfija albumā. Gulbis var nosaukt katru gadu, kad uzņemta fotogrāfija, bet īpaši šie senākie attēli sajūsmina japāņu fotogāfi Eriku.

Lai arī pavisam drīz uz konferenci ierodas gan Berdihs, gan Džokovičs, mans pamatuzdevums ir Ernesta sacīto nodot Latvijas publikai. Darbu nedaudz apgrūtina kāds amerikāņu fotogrāfs Arturs. Sākumā viņš lūdz viedokli, vai Šarapovai viņa fotogrāfijā nav pārāk sarkana seja, bet sajūtot, ka es esmu gatavs uzklausīt, iepazīstina ar vairākām vēsturiskām fotogrāfijām – gan Martina Hingisa uz Alpu fona kopā ar govi, gan Martina Navratilova peldkostīmā, gan Artūrs Ešs kopā ar sievu parkā pusdienojot. Pirmo reizi Parīzē vīrs bijis jau septiņdesmitajos. Uzzinot, ka es esmu no Latvijas, viņš bez teikšanas sava datora meklētājā ieraksta Gulbja vārdu. Tiek atrastas bildes no 2008.gada – Ernests vēl kopā ar austriešu treneri Karlu Haincu Veteru. Arturs nezina, kā Gulbim veicas šogad. Uzzinot, ka spēlēs pusfinālā, viņš noteic, ka tad jau kolekcija papildināsies.

Pa ceļam uz viesnīcu atkal pavakariņoju ar latviešiem. Šajā komandējumā vientulību nav izdevies izjust. Atbildot uz jautājumu, kāpēc visu laiku iznāk mainīt viesnīcas – ar tām Parīzē ir pietiekami sarežģīti, īpaši tad, ja nezini, cik ilgi paliksi. Jā, varbūt vajadzēja rezervēt kādu konkrētu viesnīcu uzreiz līdz finālam, tomēr jaunu vietu meklēšana un apgūšana Parīzē ir vēl viena no šī brauciena odziņām. Šobrīd zinu to, ka Latvijā ieradīšos pirmdien. 15 dienas Francijā – vai to kāds bija domājis?

P.S. Arī man nebūtu nekas pretī, ja French Open titulu iegūtu Monfīss, tomēr visticamāk 9.jūnijā Ernests Gulbis debitēs ATP ranga desmitniekā. Šajā dienā Latvijā noteikti daudziem nāksies ēst cepures, zeķes, skriet kailiem cauri pilsētai, vai darīt vēl kādas stulbas lietas, kas solītas brīžos noniecinot Ernesta iespējas tikt starp pasaules dūžiem. Arī kādam manam kolēģim, kurš vēl 29.maijā rakstīja: “Tīmam ir ļoti labs sitienu arsenāls, nosvērta uzvedība kortā, kas viņam, manā skatījumā, dod labākas izredzes tikt Top 10 nekā viņa daudz slavenākajam treniņu partnerim”. Varbūt beidzot ir laiks norīt to krupi un aptvert panākuma nozīmīgumu, nevis turpināt uzskatīt pretiniekus, kuri “neierodas uz spēli un atdod uzvaras”?

1 2 51 komentārs

  +7 [+] [-]

, 2014-06-04 12:08, pirms 10 gadiem
Labs, kā jau vienmēr. "Cīrulis ierodas uz Gulbja spēli, Berdihs neierodas."

 +12 [+] [-]

, 2014-06-04 12:10, pirms 10 gadiem
Valdi mācies !!!!

 +21 [+] [-]

, 2014-06-04 12:11, pirms 10 gadiem
Malacis Cīruli!

Iekodi Valdim

 +25 [+] [-]

, 2014-06-04 12:14, pirms 10 gadiem
Par "P.S." Jānim žetonu kaudze

Un protams par blogu arī tas pats, ui ku daudz cilvēku Latvijā Tevi šajās dienās apskauž un grib iekāpt Tavās kurpēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2014-06-04 12:18, pirms 10 gadiem
Post Scriptum beigās vispār odziņa

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 12:19, pirms 10 gadiem
Cīruli, viesnīcu vietā pamēģini nakamo reizīti izmantot couchsurfing - lēti, ātri un var visu nomaksāt arī ar cienastu!

  +6 [+] [-]

, 2014-06-04 12:25, pirms 10 gadiem
Patika blogs un nonācu pie atziņas, ka nu ir tas brīdis, ka vairs nav īpaši jāseko līdzi tiem punktiem, reitingiem. Ir daudz un būs daudz. Bet svarīgākais, manuprāt, šobrīd ir pati spēle. Un piektdien ir gaidāma lieliska spēle pret Džoko, lai kāds arī nebūtu gala rezultāts. Vēsture notiek tagad, šinīs dienās. Nedomāju, ka top 10 spēlētājiem ir drausmīgi būtiski, kurš dabūs visvairāk punktus gada griezumā, ja neskaita cīņu par tikšanu uz pasaules čempi 8niekā. Galvenais jautājums, kurš pacels grandslam trofeju. Šogad to ir izdarījis tikai Wawrinka, un jautājums, kurš tiks pie nākamā.

  +7 [+] [-]

, 2014-06-04 12:26, pirms 10 gadiem
Labs raksts, jo īpaši beigas!

  +5 [+] [-]

, 2014-06-04 12:27, pirms 10 gadiem
Lielisks raksts/blogs!

  +9 [+] [-]

, 2014-06-04 12:31, pirms 10 gadiem
Bērziņš izdzēsis savu rakstu

  +5 [+] [-]

, 2014-06-04 12:31, pirms 10 gadiem
starpcitu, V. Bērziņš savu bloga ierakstu ir nemanot jau noņēmis no trases.. laikam nokaunējas.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 12:32, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Nu ko var pa tiem rangiem vislaik runaat?
Galvenais ,lai ir tituli
tas gan. Tomēr ATP rangs nav FIFA rangs, tā tomēr ir prestiža lieta

  +9 [+] [-]

, 2014-06-04 12:36, pirms 10 gadiem
No kā Bērziņam tas naids pret Gulbi ir? Bērnībā ticis izsmiets? Nu tā pat jau nebūs uzēdies Lai vai kā- Bērziņš runā, Gulbis dara!

  +3 [+] [-]

, 2014-06-04 12:36, pirms 10 gadiem
Tik ātru top10 negaidīju, Malacis, ceru ka Gulbiz race to London būs top8, tad varēs paskatīties uz lietām nedaudz objektīvāk!

  -2 [+] [-]

, 2014-06-04 12:51, pirms 10 gadiem
Tepat sportacentrā bija lērums kadru, kuri pie pirmās Gulbja neveiksmes sāka nobērt ar s*diem. Īpaši 2011. un 2012. gadā. Pathetic..

  +4 [+] [-]

, 2014-06-04 12:52, pirms 10 gadiem
Kurš nodzēsa Valdiņa blogu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-06-04 12:58, pirms 10 gadiem
Man vēl ir atvērts Noteikti uztaisīšu printscreenu
Slavens rokmūziķis rakstīja: Neviens nesaglabāja? Piemiņai

  +1 [+] [-]

, 2014-06-04 12:59, pirms 10 gadiem
Kur bērziņš pazuda ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-04 13:02, pirms 10 gadiem
Es arī prognozēju, ka netiks, tomēr ne ar vienu nebiju saderējis, jo starp draugiem tā vai tā biju lielākais Gulbja fans.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 13:06, pirms 10 gadiem
rushinsh rakstīja: starpcitu, V. Bērziņš savu bloga ierakstu ir nemanot jau noņēmis no trases.. laikam nokaunējas.
Viņš taisa lieliskus pirmsspēļu apskatus, prieks tādus lasīt un uzzināt ko jaunu, bet jā.. ar šo blogu nošāva galīgi garām!

  +9 [+] [-]

, 2014-06-04 13:06, pirms 10 gadiem
Beidzot tiku arī līdz Post Scriptum daļai. Vnk sejā! Jānis no cienītākā kļuvis par viscienījamāko

  -1 [+] [-]

, 2014-06-04 13:21, pirms 10 gadiem
Kritizēt, lamāt, "nobērt ar sūdiem" - tā ir normāla fanu lieta, ja tiek spēlēts slikti...neesam jau mamma, kurai viss ir labi , par puikas sadarīto...tie, kuri nelamājas par sliktu spēli, nav īsti riktīgi..

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 13:26, pirms 10 gadiem
dakots rakstīja: Kritizēt, lamāt, "nobērt ar sūdiem" - tā ir normāla fanu lieta, ja tiek spēlēts slikti...neesam jau mamma, kurai viss ir labi , par puikas sadarīto...tie, kuri nelamājas par sliktu spēli, nav īsti riktīgi..
nevajag apliet dubļiem

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 13:31, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Viņš taisa lieliskus pirmsspēļu apskatus, prieks tādus lasīt un uzzināt ko jaunu, bet jā.. ar šo blogu nošāva galīgi garām!
Ja nav nekad spēlēts teniss un tajā galīgi neorientējas, kā arī neprot angļu valodu + neprot internetā atrast statistiku, tad viņa apskati tiešām ir super noderīgi.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-04 13:44, pirms 10 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: O, man, ejot no pārluka history, arī atvērās.

Var palasīties http://pastebin.com/F9XGwC75
Izlasīju - komentāri par veiksmīgo izlozi parāda autora pilnīgu perspektīvas trūkumu.

Paskatieties uz augstāk izsēto pretiniekiem - uz Nadalu, Mareju, utt. Nadalam vispār pretī Challenger līmeņa vājinieki.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-04 13:52, pirms 10 gadiem
Apskati ir noderīgi un labi.
Kaut vai tāpēc, ka materiāli no "visurienes" ir savākti vienuviet un sakarīgi apkopoti. Super!

Par pēdējo blogu - kā jau tur iekomentēju, izloze var būt ļoti veiksmīga, taču neviens tāpat vien neatdodas. Pārākums ir jāpierāda kortā. Un šodien vieta TOP 10 ir objektīvi nopelnīta.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-04 14:02, pirms 10 gadiem
Nevajag apliet dubļiem?...ja sūdīgi spēlē, tad vajag nomētāt ar puvušiem tomātiem?...ir jāsaprot vienkārša lieta - ja tu lien laukā uz skatuves, tad tev ir jāsaņem sūdi par sliktu darbu...vienalga esi aktieris, sportists vai politiķis...un Gulbis bija visu to pelnījis 2011. un 2012.gados..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-04 15:17, pirms 10 gadiem
Ko tad experti ar savu A limeni anglu valoda kluse, cerams ka beidzot ta pa istam ir kauns, saeima prasitu nolikt mandatu, seit vismaz varetu vairs par Gulbi tad nerakstit cienijamais mega autors.

  -4 [+] [-]

, 2014-06-04 15:33, pirms 10 gadiem
Kā tas ir nošāva galīgi garām, kur tur kaut 1 vārds ir nepatiess tajā pastebin.com rakstā?

  -2 [+] [-]

, 2014-06-04 15:33, pirms 10 gadiem
Manuprāt lielisks raksts
1 2 51 komentārs