Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Nadalam dzimšanas dienas balle bez viesiem, Federeram duelis ar Čiliču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadalam dzimšanas dienas balle bez viesiem, Federeram duelis ar Čiliču
Rafaels Nadals. Foto: Zuma Press/Scanpix

"French Open" kungu turnīrā otrās kārtas mačus šodien aizvadīs jubilārs Rafaels Nadals un Rodžers Federers, bet dāmu sacensībās uzmanība savainotajai ranga līderei Ešlijai Bārtijai.

13-kārtējam čempionam Rafaelam Nadalam šodien ir 35. dzimšanas diena, kurā viņam būs jāspēlē vakara mačs pret mājinieku Rišāru Gaskē. Cīņa sāksies vakara sesijas laikā plkst. 22:00. Francijas valdība COVID-19 protokolu dēļ aizliegusi fanu klātbūtni turnīrā, sākot ar šo stundu (21:00 pēc vietējā laika), bet TV vajadzību dēļ turnīra lielākajām zvaigznēm jāspēlē šajā laikā, kad ir pieejama liela auditorija. Faniem klātienē diez vai būtu daudz ko redzēt, jo Nadala un Gaskē mači nav sīvi – Rafa francūzi uzvarējis visos 16 dueļos. Arī iepriekšējais bija "French Open" pirms trim gadiem (6:3, 6:2, 6:2).

2009. gada čempions Rodžers Federers pirmoreiz kopš 2018. gada "Australian Open" fināla tiksies ar Marinu Čiliču, kuru toreiz Melburnā uzvarēja ar 6:2, 6:7(5), 6:3, 3:6, 6:1. Šveicietim pret horvātu ir 9-1 pārsvars, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2014. gadā "US Open" pusfinālā ar 3:6, 4:6, 4:6. Čiličs vēlāk izcīnīja savu vienīgo "Grand Slam" trofeju. Abi pēc šodienas sadursmes būs sacentušies visos četros lielajos turnīros – Vimbldonā un Ņujorkā divi mači, bet Melburnā un Parīzē pa vienam.

Parīzē spēlējot pirmoreiz kopš titula izcīnīšanas 2019. gadā, Ešlijai Bārtijai vajadzēja trīs setus, lai izmocītu uzvaru pār Bernardu Peru (6:4, 3:6, 6:2). Austrālijas tenisistei ir kreisā gurna savainojums, kura dēļ viņai aizvakar bija nepieciešams medicīnas pārtraukums. Ar augstu numuru izsētas spēlētājas statuss Bārtijai garantē pirmajā nedēļā izvairīties no rangā tuvu esošam spēlētājām, tāpēc viņai ir laiks uzlabot veselību un vājākas pretinieces uzvarēt, nespēlējot savu labāko tenisu. Bārtija šodien tiksies ar ranga 45. vietā esošo polieti Magdu Lineti, kura zaudējusi visos 14 mačos pret Top 10 spēlētājām!

Karolīna Pliškova mačā pret 2018. gada finālisti Slounu Stīvensu dosies ar negatīvu 1-3 bilanci. Čehiete vienīgo uzvaru guvusi tieši uz māla, 2018. gadā ar 6:2, 6:3 uzvarot augstienes apstākļos Madridē. Stīvensa Top 10 spēlētājas nav pieveikusi kopš 2018. gada "WTA Finals", kur ar 0:6, 6:4, 6:1 uzvarēja... Pliškovu.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...