Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2959, Did:0, useCase: 3

Gulbis: ''Nepareizi, ka federācijām, biedrībām jābūt atkarīgām no mazas cilvēku grupas''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Gulbis: ''Nepareizi, ka federācijām, biedrībām jābūt atkarīgām no mazas cilvēku grupas''
Ernests Gulbis. Foto: Raimonds Volonts

Par jauno Latvijas Tenisa savienības prezidentu šodien kļuva Ernests Gulbis. Pašmāju pirmā rakete pēc uzvaras vēlēšanās sarunā ar medijiem iezīmēja pirmsvēlēšanu procesu, skaidroja tālākos rīcības soļus un atklāja tālākos profesionālās tenisa karjeras plānus.

''Man bija prieks, ka kongress aizritēja samērā solīdi, labi un ļoti godīgi, kas bija pats svarīgākais, lai dotu iespēju biedriem brīvi izvēlēties. Mēs abi ar Apsīša kungu prezentējām savas prezentācijas un ceru, ka labākās idejas uzvarēja. Paldies viņiem!''

''Es diemžēl nebiju Latvijā, bet ar Latvijas Tenisa savienības biedriem biedriem esmu, droši vien, norunājis vairāk stundas pa telefonu nekā jebkad dzīvē. Uzturēju ļoti lielu kontaktu, kā tikko uzzināju, ka savienībā būs izmaiņas. Pavadīju daudz laika komunicējot. Latvijā biju pēdējās desmit dienas un ar daudziem tikos, bet tādā laikā visu paspēt nevarēju.

''Ar lielāko prieku [uzklausīšu Apsīša kungu]! Ļoti solīds un inteliģents cilvēks. Pazīstu viņu no ''Lielupes'' kortiem. Viņš ilgi spēlē. Tikai cieņa viņam,'' sacīja Gulbis par viņa vēlēšanu pretinieka Mārča Apsīša potenciālo piesaistīšanu LTS valdē.

''Manā komandā no 11 cilvēkiem vienojies esmu ar jau nedaudz vairāk kā pusi. Tāpat kā Apsīša kungs savā uzrunā teica, svarīgi atstāt dažas vietas brīvas, lai saprastu, kuri vēl cilvēki varētu būt lietderīgi savienības darbam. Atklāt savu komandu es pagaidām negribu. Tagad primārais bija piedalīties kongresā un uzvarēt vēlēšanās. Nākamie soļi būs prezentēt visu biedriem. Tagad tikai viss darbs sākas,'' uz jautājumu par izmaiņām LTS darbinieku skaitā atbildēja Gulbis, ieskicējot arī savas komandas aprises.

''Tenisa sabiedrība ir ļoti inteliģenta un pašpietiekama, arī samērā neatkarīga. Katrs balsoja pēc saviem uzskatiem, kā viņi to redz un jūt, nevis kaut kādu mistisku citu lietu dēļ, ko kāds kādam ir solījis vai nesolījis. Šajās vēlēšanās bija minimālas politiskās spēles. Vismaz es tajās neiesaistījos. Vienkārši runāju ar biedriem un piedāvāju sevi. Cilvēki mani pazīst. Ar daudziem man ir ilggadējas attiecības, tāpēc domāju, ka tas spēlēja lielu lomu. Galvenais bija sagatavot programmu, vēstules un uzrunu. Laicīgi sāku domāt par komandu, ja potenciāli izdotos uzvarēt. Tie bija tie galvenie uzdevumi. Ne tik daudz domāju par viļņošanos biedru rindās. Tāpat kā sportā – tu vari izdarīt to, ko tu vari. Kā būs, tā būs. Ar tādu domu gājienu šodien nācu,'' sacīja Gulbis.

Latvijas labākais tenisists un jaunais savienības prezidents savā prezentācijā biedru kopsapulcē minēja, ka savienībā bijusi liela viena cilvēka (iepriekšējā prezidenta Jura Savicka) finansiāla ietekme. ''Tas nebija tāds zemteksts. Tas ir nepareizi, ka sporta federācijām vai biedrībām ir jābūt atkarīgām no kāda maza vai viena cilvēka, vai mazas cilvēku grupas. Tā ir biedrība. Šis te kongress ir īstā vara un spēks Latvijas tenisā. Tam nav jānotiek aiz aizslēgtām kabinetu durvīm. To var attiecināt uz jebkuru sporta veidu. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc iesaistījos šajā prezidentūrā, lai kaut ko pamainītu – vairāk atklātības un progresīvi domājošus cilvēkus. Laiks mainās, ir jāiet uz priekšu.''

''Vismaz līdz šā gada beigām [turpināšu karjeru]. Tālāk domāšu atkarībā no tā, kā es jutīšos. Man ir pietiekams vecums un jau visas vietas sāk sāpēt ne tikai no rītiem. Kā ķermenis ļaus un kādi būs rezultāti. Man nav mērķis nākamgad lauzties caur Challenger kvalifikācijām. Ja man izdosies vēl šogad jēdzīgi nospēlēt un tikt, piemēram, Grand Slam kvalifikācijā, tad es ļoti labprāt vēl nospēlētu kādu Grand Slam, lai tā nobeigtu. Sports ir tāda interesanta padarīšana – kad kaut ko vismazāk gaidi, tad notiek brīnumi,'' noslēdza Gulbis.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-16 15:22, pirms 2 gadiem
Doma pareiza-''...Tas ir nepareizi, ka sporta federācijām vai biedrībām ir jābūt atkarīgām no kāda maza vai viena cilvēka, vai mazas cilvēku grupas.''
Diemžēl, bet Latvijas sporta federācijās ir pavisam citas realitātes, un agrāk vai vēlāk Ernestam to vajadzēs pieņemt. Savādāk LTS maciņš būs už ļoti plāns. Īpaši šajos apstākļos, kad pat lielajām federācijām (futbols, basketbols, hokejs) ar investoru piesaisti sokas ļoti švaki, jo investori šādos juku laikos labāk pietaupa, nekā investē sportā vai kultūrā.

     [+] [-]

, 2022-09-16 15:24, pirms 2 gadiem
Pareizi Gulbi, pirmkārt jau biedrus vajag pavairot 2 vai 3 reizes vairāk un otrkārt vēlams par biedriem ielikt savus radiniekus.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-16 15:45, pirms 2 gadiem
labi, ka Gulbis apsver konkurenta Apsīša iesaisti valdē. Tas palīdz līdzsvarot idejas un atbalstu savienības vadībai.

     [+] [-]

, 2022-09-16 15:57, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: labi, ka Gulbis apsver konkurenta Apsīša iesaisti valdē. Tas palīdz līdzsvarot idejas un atbalstu savienības vadībai.
Jo vairāk jo labāk.
Iedomājoties čells kļūst par prezidentu un pirmā lieta kas viņam interesē - kas tur ar biedriem.., vairāk biedru vajag. Nākamais solis pēc loģikas būtu meklēt kādu valsts trubu pie kā piesūkties un tad dzīve būs izdevusies.

  -3 [+] [-]

, 2022-09-16 16:13, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: Jo vairāk jo labāk.
Iedomājoties čells kļūst par prezidentu un pirmā lieta kas viņam interesē - kas tur ar biedriem.., vairāk biedru vajag. Nākamais solis pēc loģikas būtu meklēt kādu valsts trubu pie kā piesūkties un tad dzīve būs izdevusies.
valdi jau nenoteiks Gulbis viens pats, bet tādās pašās vēlēšanās. Par to "trubu" gan nezinu, bet skaidrs, ka prezidenta būtiska funkcija ir lobēt sporta veidu un piesaistīt finansējumu. To katrs dara kā māk.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-16 16:19, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: labi, ka Gulbis apsver konkurenta Apsīša iesaisti valdē. Tas palīdz līdzsvarot idejas un atbalstu savienības vadībai.
Tas nav tik viennozīmīgs jautājums-cik tas ir labi?!
Kas Apsītim stāv aiz muguras utt.? Šeit derētu atcerēties, ka kādu organizāciju graut un diskreditēt ir vieglāk no iekšienes, nekā neatrodoties tajā. Protams, ka uzturēt labas attiecības ar bijušo konkurentu ir labi un apsveicami, bet īstas pārliecības par viņa piesaistes pareizību oficiālā līmenī man nav.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-16 16:25, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tas nav tik viennozīmīgs jautājums-cik tas ir labi?!
Kas Apsītim stāv aiz muguras utt.? Šeit derētu atcerēties, ka kādu organizāciju graut un diskreditēt ir vieglāk no iekšienes, nekā neatrodoties tajā. Protams, ka uzturēt labas attiecības ar bijušo konkurentu ir labi un apsveicami, bet īstas pārliecības par viņa piesaistes pareizību oficiālā līmenī man nav.
es vairāk to biju domājis no pārvaldības viedokļa, bet piekrītu, ka mēs (vismaz es) daudz nezinām par Apsīti. Viņš arī nebija publiskojis savu programmu plašākam lokam kā to izdarīja Gulbis.

     [+] [-]

, 2022-09-16 16:27, pirms 2 gadiem
Dzīve rāda ka valde un biedri tie ir tikai pakaļas kasītāji un jo lielāka truba jo vairāk viņu ir. Es atbalstu kā valsts finanses tenisu, bet ja tās finanses aizies tikai biedriem tad man tas nav interesanti.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-16 16:41, pirms 2 gadiem
LUKA GOAT MVP rakstīja: Dzīve rāda ka valde un biedri tie ir tikai pakaļas kasītāji un jo lielāka truba jo vairāk viņu ir. Es atbalstu kā valsts finanses tenisu, bet ja tās finanses aizies tikai biedriem tad man tas nav interesanti.
biedri jau ir reālie tenisa sabiedrības locekļi, kas caur klubiem, sporta skolām u.c. ir uzņemti federācijā. Finanses arī ir jānovirza biedru un sporta veida attīstības nepieciešamībām. Cita lieta, ja ir kā Tu saki - ka valde ir korumpēta vai zaglīga. Bet tāpēc jau biedri paši par to balso un var prasīt atbildību. Šeit pagaidām nerodas priekšstats, ka būs slikti.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-16 16:48, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: es vairāk to biju domājis no pārvaldības viedokļa, bet piekrītu, ka mēs (vismaz es) daudz nezinām par Apsīti. Viņš arī nebija publiskojis savu programmu plašākam lokam kā to izdarīja Gulbis.
Nenoliedzami, ka cilvēki mēdz būt dažādi, un nav mērāmi ar vienu mērauklu, bet mana dzīves pieredze stāsta, ka nevajag pašam audzēt muskuļus konkurentam, ja tam ir ambīcijas pārredzamā nākotnē atkal mēģināt nostāties galvgalī. Un tas ir visos pārvaldes līmeņos.
Cik nav bijuši gadījumi, kad ''nevainīgi'' kāds dokuments nosēžas rakstāmgalda zemākās atvilktnēs, un tādējādi tiek kavētas, vai vispār atliktas, daudzas labas idejas.
Tas, ka visi vadītāji vienmēr cenšas sapulcināt ap sevi uzticamus un pārbaudītus cilvēks, nav radies ne no kā.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-16 16:53, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: biedri jau ir reālie tenisa sabiedrības locekļi, kas caur klubiem, sporta skolām u.c. ir uzņemti federācijā. Finanses arī ir jānovirza biedru un sporta veida attīstības nepieciešamībām. Cita lieta, ja ir kā Tu saki - ka valde ir korumpēta vai zaglīga. Bet tāpēc jau biedri paši par to balso un var prasīt atbildību. Šeit pagaidām nerodas priekšstats, ka būs slikti.
Šis personāžs skaidri norāda, kā mūsu sabiedrībā rodas cilvēki, kuri zog un ir korumpēti. Jau bērnībā viņiem tiek iekodēts, ka valsts, un ne tikai, pārvaldē visos līmeņos zog un ņem kukuļus.
Tādam cilvēkam nonākot kādā pārvaldes amatā viņš zog un ņem kukuļus uz velna paraušanu, jo viņam ir attaisnojums-visi taču zog un ņem kukuļus. Pat ja tam nekādu reālu pierādījumu.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-16 16:54, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nenoliedzami, ka cilvēki mēdz būt dažādi, un nav mērāmi ar vienu mērauklu, bet mana dzīves pieredze stāsta, ka nevajag pašam audzēt muskuļus konkurentam, ja tam ir ambīcijas pārredzamā nākotnē atkal mēģināt nostāties galvgalī. Un tas ir visos pārvaldes līmeņos.
Cik nav bijuši gadījumi, kad ''nevainīgi'' kāds dokuments nosēžas rakstāmgalda zemākās atvilktnēs, un tādējādi tiek kavētas, vai vispār atliktas, daudzas labas idejas.
Tas, ka visi vadītāji vienmēr cenšas sapulcināt ap sevi uzticamus un pārbaudītus cilvēks, nav radies ne no kā.
piekrītu! Te tad Gulbim pašam jāizvērtē, kas ir labāk viņa komandai un LTS kopumā. Gan jau pazīst Apsīti un zina ar ko darīšana.

     [+] [-]

, 2022-09-16 17:00, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: biedri jau ir reālie tenisa sabiedrības locekļi, kas caur klubiem, sporta skolām u.c. ir uzņemti federācijā. Finanses arī ir jānovirza biedru un sporta veida attīstības nepieciešamībām. Cita lieta, ja ir kā Tu saki - ka valde ir korumpēta vai zaglīga. Bet tāpēc jau biedri paši par to balso un var prasīt atbildību. Šeit pagaidām nerodas priekšstats, ka būs slikti.
Es jau tagad zinu ka nekas labs tur nebūs, būs parasta nikuļošana. Valsts to nesponsores jo viņi labi zina kas tas pa Gulbja senciti un neviens te netaisās barot Gulbja biedrus. Bus ta pat kā līdz šim tikai Gulbja biedru visticamāk paliks vairak

     [+] [-]

, 2022-09-16 17:02, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: piekrītu! Te tad Gulbim pašam jāizvērtē, kas ir labāk viņa komandai un LTS kopumā. Gan jau pazīst Apsīti un zina ar ko darīšana.
Nenoliedzami, ka Ernests tagad stāv lielu izaicinājumu priekšā. Par cik nekas nav dzirdēts, ka viņš būtu kāda uzņēmuma īpašnieks un vadītājs, tad viņam būs jāspēj nokomplektēt komandu, kurai ir pieredze sporta menedžmentā un marketingā. Un tas ne tuvu nav viegli.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-16 17:33, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nenoliedzami, ka Ernests tagad stāv lielu izaicinājumu priekšā. Par cik nekas nav dzirdēts, ka viņš būtu kāda uzņēmuma īpašnieks un vadītājs, tad viņam būs jāspēj nokomplektēt komandu, kurai ir pieredze sporta menedžmentā un marketingā. Un tas ne tuvu nav viegli.
Lielu izaicinājumu prieksā...sasmdinaji. Ja par prezidentu neklust bagātnieks filantrops, un Gulbis ne tuvu tāds nav, tad iegūtais amats viņam ir tikai neliels ienākumu avots. Tā viņi tur sēdes un žēlosies ka valsts neko nesponsore, bet ja kaut ko atmetis tad aizbrauks par to ceļojuma un turpinās žēloties. Arī nav slikti, tāda neliela papildus kapeika Aināram Gulbim.

     [+] [-]

, 2022-09-17 13:02, pirms 2 gadiem
Skaidrībai par komandu vajadzēja būt jau pirms prezidenta vēlēšanām. Kā vispār var rakstīt un prezentēt programmu, ja nav skaidra komanda, kas to īstenos?