Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Mertensa un Sabaļenka Melburnā izcīna otro "Grand Slam" titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mertensa un Sabaļenka Melburnā izcīna otro "Grand Slam" titulu
Elīze Mertensa un Arina Sabaļenka. Foto: AFP/Scanpix

"Australian Open" dāmu dubultspēļu sacensībās triumfēja ar otro numuru izsētā Beļģijas un Baltkrievijas komanda Elīze Mertensa/Arina Sabaļenka. Viņas finālā ar 6:2, 6:3 sagrāva ar trešo numuru izsētās čehietes Barboru Krejčīkovu un Kateržinu Sinjakovu, izcīnot otro "Grand Slam" trofeju.

Ar pirmo numuru bija izsētas Sūveja Šjē un Barbora Stricova, kuras netika tālāk par 2. kārtu, tur ar 6:7(5), 3:6, 5:7 zaudējot Darijai Jurakai un Ninai Stojanovičai. Titulētās Taivānas un Čehijas tenisistes pēdējā setā izlaida uzvaru, no 5:3 zaudējot četros geimos pēc kārtas.

Pārējās divas Top 3 izsētās komandas izdzīvoja līdz finālam, kuram gan sīvas spēkošanās nebija. Mertensai un Sabaļenkai lielākās grūtības bija pēdējā geimā, kad viņām vajadzēja vairāk nekā astoņas minūtes un četras mačbumbas, lai izservētu maču.

Mertensa un Sabaļenka izcīnīja piekto titulu vienā komandā, otro reizi uzvarot "Grand Slam" turnīrā. Viņām pirmais triumfs bija 2019. gadā "US Open". Mertensa un Sabaļenka tajā sezonā izcēlās arī ar reto "Sunshine Double" – uzvaras Indianvelsas un Maiami WTA 1000 turnīros. Viņas kļuva par tikai piekto komandu, kas vienā sezonā uzvarējusi abos turnīros.

Pagājušā gada "Australian Open" čempiones Timeja Baboša un Kristina Mladenoviča titulu nevarēja aizstāvēt Francijas tenisistes kājas savainojuma dēļ. Viņas Melburnā finālu bija sasniegušas trīs gadus pēc kārtas, triumfējot arī 2018. gadā.

     [+] [-]

, 2021-02-19 09:28, pirms 3 gadiem
Skatoties finālu, tā arī neradu atbildi, kāpēc viņām kopā tik labi iet.. Arina brīžiem izskatās tik ļoti apmaldījusies pozīcijā, tad atkal cenšas visu izšķirt pati..

     [+] [-]

, 2021-02-19 10:09, pirms 3 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Skatoties finālu, tā arī neradu atbildi, kāpēc viņām kopā tik labi iet.. Arina brīžiem izskatās tik ļoti apmaldījusies pozīcijā, tad atkal cenšas visu izšķirt pati..
Jauda un individuālais rangs; individuāla noturība, daudz uzvarētu finālu Pret Veročku ar pieredzi jau nebija tik viegli. Es gan šorīt 2 izspēles tik apskatījos bet nu tāpat skaidrs.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-19 10:31, pirms 3 gadiem
Tādā ziņā Arina un mūs Aļona dopelēs izskatās līdzīgas.. Ar jaudu daudz ko izdara..

     [+] [-]

, 2021-02-19 10:49, pirms 3 gadiem
Jeļenai līdz Sabaļenkas līmenim vēl tālu!