Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Džokovičam 12 no 12 pret Raoniču un 300. "Grand Slam" uzvara

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičam 12 no 12 pret Raoniču un 300. "Grand Slam" uzvara
Novaks Džokovičs. Foto: AP/Scanpix

Astoņkārtējais "Australian Open" čempions un pasaules pirmais numurs Novaks Džokovičs astotdaļfināla mačā ar 7:6(4), 4:6, 6:1, 6:4 uzvarēja Milošu Raoniču (ATP 14.), svinot 300. uzvaru "Grand Slam" turnīros.

Abi šodienas mača dalībnieki bija ar savainojumiem – Novakam Džokovičam ir vēdera muskuļa problēma, bet Milošam Raoničam mieru nedod labā potīte. Džokovičs turpināja dominanci pret Kanādas milzi, viņu uzveicot 12. reizi tikpat dueļos. Šodien bija ceturtais mačs, kurā Raoničam izdevās iegūt vienu setu. Raoničam šodien bija tikai trīs breikbumbas, visas iegūstot 2. setā.

Abi tenisisti 2. setā pirmajā serves geimā atspēlēja vienu breikbumbu, bet seta turpinājumā grūtības bija tikai Džokovičam, kuram piektajā geimā neizdevās atspēlēties no 15:40. Viņš atvairīja tikai pirmo breikbumbu (ar pirmo servi), bet otro Raoničs prata realizēt, turklāt sekmīgi uzbruka pirmās serves izspēlē, kuru pabeidza ar neatvairāmu sitienu no labās puses.

Džokovičs 12. reizi iekļuva "Australian Open" ceturtdaļfinālā, kas viņam būs 48. "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Abās kategorijās līderis ir Rodžers Federers ar attiecīgi 15 un 57 ceturtdaļfināliem. Džokovičs šodien svinēja 300. uzvaru "Grand Slam" turnīros, kļūstot par otro spēlētāju, kuram izdevies sasniegt šo atzīmi. Arī šeit rekordists ir Federers (362). Trijniekā ir arī Rafaels Nadals (284).

Džokovičs ceturtdaļfinālā tiksies ar pagājušā gada pusfinālistu Aleksandru Zverevu (ATP 7.), kurš ar 6:4, 7:6(5), 6:3 apspēlēja Džokoviča tautieti Dušanu Lajoviču (ATP 27.), gūstot 50. uzvaru "Grand Slam" turnīros. Zverevs piekto reizi sasniedza ceturtdaļfinālu, viņam pa diviem Melburnā un Parīzē, bet viens Ņujorkā.

"Australian Open 2021", vīriešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (14) Milos Raonic7:6(4) 4:6 6:1 6:4
(18) Grigor Dimitrov – (3) Dominic Thiem6:4 6:4 6:0
(6) Alexander Zverev – (23) Dusan Lajovic6:4 7:6(5) 6:3
Aslan Karatsev – (20) Felix Auger-Aliassime3:6 1:6 6:3 6:3 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (6) Alexander Zverev
(18) Grigor Dimitrov – Aslan Karatsev

  +2 [+] [-]

, 2021-02-14 16:12, pirms 3 gadiem
Pēc Džoko vārdiem, šodien spēlēja ar plēstu muskuli. Vai nu pārcilvēks, vai arī tūres lielākais irsējs

  +2 [+] [-]

, 2021-02-14 16:16, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Pēc Džoko vārdiem, šodien spēlēja ar plēstu muskuli. Vai nu pārcilvēks, vai arī tūres lielākais irsējs
Nav jau pirmā reize. Kkā jau grib, lai viņa uzvaru izceļ. Nenormāli uzmanību alkstošs cilvēks.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-14 16:21, pirms 3 gadiem
killo2000 rakstīja: Nav jau pirmā reize. Kkā jau grib, lai viņa uzvaru izceļ. Nenormāli uzmanību alkstošs cilvēks.
Garlaicīgi būt labākajam!

     [+] [-]

, 2021-02-14 16:23, pirms 3 gadiem
Sakiet lūdzu, kā tagad notiek tiesāšana bez korta tiesnešiem - visu redz galvenais vai ērgļa acs iesaistīta?

     [+] [-]

, 2021-02-14 16:58, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Pēc Džoko vārdiem, šodien spēlēja ar plēstu muskuli. Vai nu pārcilvēks, vai arī tūres lielākais irsējs
Hokejā cilvēki spēlē ar lauztām potītēm un lauztiem pirkstiem, kāpēc nevarētu spēlēt ar ieplēstu muskuli? Sateipo, sašpricē un aidā.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-14 17:22, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Hokejā cilvēki spēlē ar lauztām potītēm un lauztiem pirkstiem, kāpēc nevarētu spēlēt ar ieplēstu muskuli? Sateipo, sašpricē un aidā.
Neesmu ne sportiste, ne fizioterapeite, ne ārste, bet veselais saprāts saka, ka tas nav gluži tas pats vai maratonu ar skriesi ar lauztu potīti? Hokejā slidā tā ir gandrīz vai kā ģipsī, teniss ir ārkārtīgi atlētisks sporta veids, ar plēstu muskuli vēderā un sadarot visu to, ko teici, varbūt kādā sestdienas brančā ar draugiem var bumbiņu uzdauzīt, bet ne jau spēlēt tā, kā viņš spēlēja stiepjoties teju visām bumbām pakaļ utt.
Kā killo saka - cilvēkam ir problēmas, uzmanības trūkums, tāpēc jābur drāma, melojot par traumām. Citi slēpj savas traumas, viņš tās sev izdomā

  +1 [+] [-]

, 2021-02-14 17:42, pirms 3 gadiem
Skatījos ik pa brīdim to spēli, kur viņš it kā saplēsa muskuli...cirks un teātris, kamēr bija skatītāji...kad stājās spēkā tas jaunais lockdown un 23.30 pēc vietēja laika visus fanus izdzina no tribīnēm, tajā brīdī tas muskulis vairs pēkšņi nesāpēja un viss beidzās pa fikso....pilnīga sajūta, ka džeks spēlē teātri...un re - šodien nekas nesāp....un ja runā par pretsāpju špricītēm, tad tās noņem sāpes un samazina ari uztveres ātrumu, reakciju utt...un kā tad vinnēt to Raoniču ar viņa servēm?

  -2 [+] [-]

, 2021-02-14 18:07, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Neesmu ne sportiste, ne fizioterapeite, ne ārste, bet veselais saprāts saka, ka tas nav gluži tas pats vai maratonu ar skriesi ar lauztu potīti? Hokejā slidā tā ir gandrīz vai kā ģipsī, teniss ir ārkārtīgi atlētisks sporta veids, ar plēstu muskuli vēderā un sadarot visu to, ko teici, varbūt kādā sestdienas brančā ar draugiem var bumbiņu uzdauzīt, bet ne jau spēlēt tā, kā viņš spēlēja stiepjoties teju visām bumbām pakaļ utt.
Kā killo saka - cilvēkam ir problēmas, uzmanības trūkums, tāpēc jābur drāma, melojot par traumām. Citi slēpj savas traumas, viņš tās sev izdomā
Laikam jau nav bijusi tev trauma, ar plēstu muskuli, var mierīgi spēlēt. Tad jau Nadalam ar savu hronisko celi, sen jau karjerai punkts bija jāliek. Plus kāpēc pasaules labākajai raketei būtu jāmelo par savām traumām ? Domāju pietiekami daudz uzmanības viņam ir ar saviem panākumiem

  +1 [+] [-]

, 2021-02-14 19:05, pirms 3 gadiem
Trauma, protams, bija, bet nedomāju, ka ļoti nopietna. Ar saplēstu muskuļi nevar tā stiepties visu maču, pat fizio pauzi neņemot. Pat ar krampjiem nav iespējams, spēlēt tik augstā līmenī, kur nu vēl ar pirms divām dienām saplēstu muskuli. Lai gan varbūt pretsāpju līdzekļi ir kļuvuši efektīvāki. Tomēr piekrītu, ka vairāk teātris, lai čakarētu pretiniekus. Marejs un Džokovičs ar šo izceļas.

     [+] [-]

, 2021-02-14 19:36, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Laikam jau nav bijusi tev trauma, ar plēstu muskuli, var mierīgi spēlēt. Tad jau Nadalam ar savu hronisko celi, sen jau karjerai punkts bija jāliek. Plus kāpēc pasaules labākajai raketei būtu jāmelo par savām traumām ? Domāju pietiekami daudz uzmanības viņam ir ar saviem panākumiem
Nav jau pat runa bij kkas vai nebij, bet gan kā to pasniedz. Nezinu vai spēlēšu, šaubas par dalību mačā utt., lai gan visiem skaidrs - ja vien nebūs galīgi sūd***, tad spēlēs. Būtu tā arī pateicis "Jā mikrotrauma ir, bet ja vien nepasliktināsies stāvoklis, tad bliezīšu" un neviens te nerunātu par to, ka čalis drāmu taisa.

     [+] [-]

, 2021-02-14 20:20, pirms 3 gadiem
killo2000 rakstīja: Nav jau pat runa bij kkas vai nebij, bet gan kā to pasniedz. Nezinu vai spēlēšu, šaubas par dalību mačā utt., lai gan visiem skaidrs - ja vien nebūs galīgi sūd***, tad spēlēs. Būtu tā arī pateicis "Jā mikrotrauma ir, bet ja vien nepasliktināsies stāvoklis, tad bliezīšu" un neviens te nerunātu par to, ka čalis drāmu taisa.
Tādā līmenī jau viņiem visiem kkas sāp un ir kāda lielāka vai mazāka traumiņa. Var jau būt, ka viņam ir ļoti zems sāpju slieksnis, tas katram cilvēkam ir citādāks un tas nebūtu nekas, par ko kaunēties, bet ļoti par to šaubos, jo neticu, ka cilvēks ar zemu sāpju slieksni vispār var kļūt par augsta līmeņa profesionālu sportistu. Kā eurosport komentētāji labi pateica - viņi atrodas uz skatuves un taisa šovu, katrs, kādu vien vēlas. Citi lamājas, citi dauza raketes, citi bur traumu drāmas, citi atsit bumbiņas starp kājām