Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Švjonteka: "Kad nedomāju par citu viedokļiem un cerībām, man vieglāk gūt panākumus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Švjonteka: "Kad nedomāju par citu viedokļiem un cerībām, man vieglāk gūt panākumus"
Iga Švjonteka. Foto: AP/Scanpix

Sieviešu tenisa pirmā rakete Iga Švjonteka pirms "Australian Open" starta atzinusi, ka nemēģinās sacensties ar saviem 2022. gada sezonas panākumiem, jo tas nebūtu konstruktīvs solis.

"Kad man ir vienalga par citu cilvēku viedokļiem, kad neuztraucos par viņu gaidām, man ir vieglāk gūt panākumus. Tieši pie šādas formulas turējos pagājušajā gadā," pauda Iga Švjonteka, kura jaunā gada pirmo "Grand Slam" turnīru sagaidījusi kā pārliecinoša WTA ranga līdere.

"Lai gan lepojos ar 2022. gada sasniegumiem, necentīšos tos visus atkārtot, jo tas nebūtu konstruktīvi. Tik veiksmīga sezona ir kaut kas neticams un rets. Jā, labprāt to visu izdzīvotu vēlreiz, taču nav pareizi dzīvot pagātnē," secināja Švjonteka, kuru pirms "Australian Open" mocījušas problēmas ar plecu.

Pagājušajā gadā Švjonteka sasniedza 37 uzvaru sēriju. Viņa izcīnīja "French Open" un "US Open" titulus, bet "Australian Open" spēlēja pusfinālā. Vimbldonā Polijas tenisiste izstājās trešajā kārtā, un tieši tad pārtrūka viņas lieliskā uzvaru sērija.

Švjonteka ap sevi saglabājusi to pašu komandu, kas bija pagājušajā gadā. Viņa norādīja, ka neraujas pretī katram reklāmas piedāvājumam.

"Mana komanda vienmēr domā par manu veselību, pašsajūtu, par balansu starp treniņiem un ārpus korta aktivitātēm. Viņi parūpējas, lai to nebūtu par daudz, lai es nebūtu nogurusi. Ja atsauktos visiem piedāvājumiem, visu laiku būtu piekususi. Ir svarīgi saglabāt īsto balansu."

Švjonteka "Australian Open" sāks pret vācieti Jūni Nīmeieri, kura Melburnā nekad nav spēlējusi pamatturnīrā. Pērn viņa atdūrās kvalifikācijas trešajā kārtā. Savukārt Vimbldonā 23 gadus vecā vāciete sasniedza ceturtdaļfinālu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/tennis/64...