Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Šajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Nadals plāno startēt ''Australian Open''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Nadals plāno startēt ''Australian Open''
Rafaels Nadals. Foto: Chine Nouvelle/Sipa/Scanpix

''Australian Open'' direktors Kreigs Tilijs atklājis, ka 2024. gada turnīrā atgriezties tenisa apritē plāno 37 gadus vecais un divkārtējais turnīra čempions Rafaels Nadals, kurš traumas dēļ nav spēlējis kopš šī gada janvāra.

Sezonas pirmā ''Grand Slam'' ''Australian Open'' direktors Kreigs Tilijs paziņojis, ka 2024. gada turnīrā plāno piedalīties Rafaels Nadals, kurš 2023. gada sezonu izlaidis traumas dēļ. ''Varu ekskluzīvi atklāt, ka Rafaels būs atpakaļ. Lielāko daļu sezonas viņš nav spēlējis, bet pēc vairākām sarunām viņš apstiprināja, ka būs atpakaļ. Esam par to ļoti priecīgi.''

22 ''Grand Slam'' uzvarētājs Nadals nav spēlējis kopš janvāra, kad otrās kārtas mačā tieši ''Australian Open'' iedzīvojās traumā. Vēlāk jūnijā viņš veica operāciju gūžas muskulim, tiekot prognozētam, ka Nadals nevarēs doties tenisa kortā vismaz piecus mēnešus. Iepriekš Nadals apgalvojis, ka plāno noslēgt tenisista karjeru 2024. gada sezonas laikā. Nespēlējot traumas dēļ, Nadals ATP rangā nokritis līdz 240. pozīcijai.

37 gadus vecais Nadals karjeras laikā par ''Australian Open'' čempionu kļuvis divas reizes - 2009. un 2022. gadā. Visvairāk ''Grand Slam'' viņam ir uz māla spēlētajā ''French Open'' - 14. Četras reizes viņš triumfējis ''US Open'', bet divas Vimbldonā.

Bez Nadala sagaidāms, ka sieviešu konkurencē spēlēs tādas zināmas tenisistes kā Naomi Osaka, Angelīna Kerbere un Karolīna Vocņacki, bet vīriešiem no traumas plāno atgriezties mājinieks Niks Kirjoss. 2024. gada ''Australian Open'' gaidāms no nākamā gada 14. līdz 28. janvārim, pirmo reizi turnīra vēsturē atklāšanas dienai noritot svētdienā.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/tennis/ne...