Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Vīzu anulē arī Čehijas tenisistei, Džokovičs pateicas faniem par atbalstu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vīzu anulē arī Čehijas tenisistei, Džokovičs pateicas faniem par atbalstu
Renata Voračova. Foto: Reuters/Scanpix

Saņemtais medicīniskais izņēmums startam ''Grand Slam'' Austrālijā nav palīdzējis ne tikai Novakam Džokovičam, bet arī 81. raketei sieviešu konkurencē Renatai Voračovai, kurai anulēta vīza, lai arī pirms tam sportiste ir ielaista valstī. Savukārt Džokovičs sociālajā tīklā ''Instagram'' pateicies faniem par sniegto atbalstu pēdējās dienas laikā.

Pirmajā ''Grand Slam'' tenisā Austrālijā tika lemts, ka tajā piedalīties varēs vakcinēti tenisisti, tomēr, piemēram, pasaules pirmajai raketei vīriešu konkurencē Novakam Džokovičam tika piešķirts medicīniskais izņēmums. Tas gan pagaidām nav ļāvis Džokovičam iekļūt Austrālijā, likumsargiem serbu neielaižot valstī un anulējot vīzu. Pagaidām Džokovičs atrodas Austrālijā, bet pirmdien paredzēta tiesas sēde, kurā izskatīs tenisista juristu iesniegto lēmuma apstrīdēšanu.

Sportists savā ''Instagram'' profilā īsā stāsta veidā pateicies visiem par saņemto atbalstu. Tikmēr līdzīgs atgadījums noticis ar 81. raketi sieviešu konkurencē čehieti Renatu Voračovu, kurai likumsargi anulējuši vīzu. Arī Voračovai tika piešķirts medicīniskais izņēmums balstoties uz to, ka sportiste pēdējo sešu mēnešu laikā ir slimojusi ar Covid-19. Interesanti gan, ka 38 gadus vecā sportiste piedalījās turnīrā pirms ''Australian Open'', bet šobrīd sportiste atrodas turpat, kur Džokovičs - viesnīcā Melburnā.

Pagaidām nav zināms, vai Voračova apstrīdēs lēmumu par vīzas atcelšanu, tomēr šāds lēmums raisa jautājumus, kāpēc sportiste iepriekš tika ielaista valstī. Austrālijas tenisa asociācija tikmēr noraidījusi kritiku, ka tā sniegusi nepatiesu informāciju tenisistiem, kas nav vakcinēti. ''Mēs pilnībā noraidām, ka sniedzām nepatiesu informāciju. Spēlētāju informēšana, ka viņi varētu saņemt medicīnisko izņēmumu bija balstīta uz ''Smart Traveller'' mājaslapu.'' Šajā mājaslapā gan nav norādītas ziņas, vai iepriekšēja saslimšana ar Covid-19 tiek uzskatīta par izņēmumu.

''Australian Open'' sāksies 17. janvārī un noslēgsies 30. janvārī. Vīriešiem pirms gada devīto reizi karjerā triumfēja Novaks Džokovičs, bet sievietēm par čempioni kļuva Naomi Osaka.

Izmantotie resursi:
https://www.theage.com.au/sport/cze...

  +2 [+] [-]

, 2022-01-07 18:01, pirms 2 gadiem
Nadāls Džokovičs - gada teiciens jau pirmajā nedēļā

Medicīniskais izņēmums nav nostrādājis ne tikai Nadalam Džokovičam, bet arī 81. raketei sieviešu konkurencē Renatai Voračovai .......

     [+] [-]

, 2022-01-07 19:21, pirms 2 gadiem
Vai Federeram Džokovičam palīdzējis?