Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Vienam viesnīcas darbiniekam Covid-19, ap 500 ''Australian Open'' dalībnieki dodas izolācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vienam viesnīcas darbiniekam Covid-19, ap 500 ''Australian Open'' dalībnieki dodas izolācijā
Foto: AFP/Scanpix

Jauni sarežģījumi radušies ap pirmo ''Grand Slam'' turnīru ''Australian Open'', kur pirmās spēles plānotas jau 8. februārī. Kādam viesnīcas darbiniekam, kur bija apmetušies ap 1000 ar turnīru saistītu personu, konstatēts Covid-19. Ap 500 cilvēku pasludinātas par kontaktpersonām, tādējādi tām šobrīd jādodas izolācijā.

Sezonas pirmais ''Grand Slam'' turnīrs ''Australian Open'' pēc organizatoru aplēsēm sāksies 8. februārī, taču Covid-19 pandēmijas dēļ bijuši strikti ierobežojumi tenisistiem saistībā ar gatavošanos turnīram. Daudziem no spēlētājiem savos viesnīcas numuriņos bija jāiziet 14 dienu pašizolācija, par ko atsevišķi sportisti izrādīja neapmierinātību.

Šodien kļuvis zināms, ka kādam 26 gadus vecam vīrietim, kurš strādājis ''Grand Hyatt'' viesnīcā konstatēts Covid-19 vīruss. Pie tam, visticamāk, tas ir Lielbritānijā atklātais lipīgākais no paveidiem. Šī bija viena no viesnīcām, kurā uzturējās aptuveni 1000 personas, ieskaitot spēlētājus, lai izietu pašizolāciju. Vismaz 500 - 600 no tām šobrīd tiek uzskatītas par kontaktpersonām, tādējādi tām būs jādodas izolācijā.

Turnīra direktors Daniels Endrjūss trauksmi neceļ, un pauž, ka turnīrs sāksies plānotajā laikā: ''Šis ir tikai viens gadījums. Cilvēkiem nav jāuztraucas vai jākrīt panikā. Kā valsts esam pierādījuši sevi, ka protam tikt galā ar šāda veida problēmām. Šobrīd šim gadījumam nav nekādas ietekmes uz turnīru. Tas sāksies plānotajā laikā - nākamnedēļ.''

No Latvijas tenisistiem dāmu konkurencē ''Australian Open'' piedalīsies abas vadošās sportistes - Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/tennis/55...